Испушна пећ: 4 варијанте конструкције

Пећ на истрошеном уљу је јефтина, тако да може приуштити свима, а међу огромним количинама грејача и пећи које смо сами направили, подсјећамо на врло занимљив дизајн гријача, као што је рад пећи на нафти истрошеног типа. Готово сви власници аутомобила у гаражи имају неку количину прераде нафте. За даљње пуњење мотора такво уље више није прикладно, али као гориво за пећ ће се савршено уклопити.

Хомогене пећи на отпадном уљу: главне врсте

Ако погледате изглед пећи која ради за неку врсту отпада, онда ова пећ није одушевљена, али је само по изгледу. Готово све пећи за обраду, које се праве самостално, рафиниране су и прерађиване више пута за дуготрајнији рад и бољи поврат топлоте. Да би се процијенила и разумјела поузданост такве пећнице, потребно је барем једном покушати сама или тестирати већ готову пећницу у јаком мразу.

Ако сте у могућности да користите заваривач, након проучавања теорије можете направити пећницу на отпадном уљу

Најчешће чине најједноставнију и најлакшу конструкцију грубог рада, али ако постоји жеља може се направити и сложенија.

Комплексне конструкције пећи на обради постоје 4 врсте:

 • Пећи на гасне пећи са доводом ваздуха у комору за сагоревање;
 • пећ за печење за рад са регулисаном снагом грејања;
 • Пећ за пећи са водомконтура или упухивање загријане површине присилног типа;
 • Пећ капље на радни комад.

Лоше испаравање и висока вискозност истрошеног уља увелико повећава пожарну сигурност грубе, али све је лако одржавати и пунити резервоар, као и контролу над процесом сагоревања и испаравања оних гасова који су исцрпљени.

За израду већине варијанти пећи на изради биће потребно: лист метала, чија дебљина треба бити 3 или 4 милиметра, бугарски са резервним дисковима који раде са металом, уређај за заваривање и електроде 4-ка.

Сипање пећи са сопственим рукама

На завршној обради још увијек постоји једнако занимљива конструкција. Дизајн овог типа се назива: груби са врућом шољицом. На дну цилиндра су мали отворени резервоар са пунилом. На цијеви, која се налази у усправном положају, одозго према доље налази се рад. Вјежба, која иде до врућег метала, испарава и разграђује тешки нафтни производ у лакши. Савршено гори, и једва да има летећих једара. Испуштање топлоте отпадног уља из пећи се доводи кроз кућиште пећи у резервоар за воду или измењивач топлоте.

Пећ на капање је погодна за загревање гараже

Такав дизајн пећи за обраду је тежак и тежак у производњи властитих руку. Али са тако сложеним и тешким дизајном даје лакоћу управљања, квалитет сагоревања и није осетљивквалитет уља.

У случају да димензије храпавости нису важне у току обраде, боље је изабрати пећ са пладњем за капање.

Како направити пећницу на раду са напухавањем

Лако је направити такав дизајн као што је пећ на послу са напухавањем властитим рукама. Приликом прве израде потребно је изрезати радни комад од лимова.

Друга фаза се састоји у квалитативном заваривању електричног заваривања материјала у готову конструкцију.

За почетак производње пећи завијамо на лим и изрежемо дно бугарске 4 за доњу и горњу комору пећи. За обраду резаног материјала, оставите резервни 1мм у пречнику за сваки исечени елемент. Пресекли смо сечене делове до млина пре него што достигнемо величину, као што је узорак који сте изабрали. Исти захтеви важе и за бочне зидове коморе за сагоревање. За ватрогасне коморе могу се користити: дебеле цеви или стари плински цилиндри дебљине не мање од 4 милиметра. Користећи језгро, означавамо локацију отвора и бушимо их бушилицом, или ако имате, на бушилици.

Рад заваривача није имао никаквих потешкоћа са правилним избором начина електричног заваривања.

Прије почетка заваривања припремљених елемената вриједи радити на резању метала.

За производство на обработка, на обработка треба да се използва дебели метали

.

Овај тренинг ће вам омогућити да прилагодите нормалан протоки брзину сагоревања електрода.

Даљи поступци су следећи:

 • Тачке захваћају дно и зидове који се налазе са стране, шав треба да кува два пута, само у овом случају добијамо чврстоћу и непропусност током заваривања;
 • Изводимо инсталацију ватрогасне коморе и њено причвршћивање заваривањем, а затим уз помоћ лампе за лемљење загријавамо мјесто полагања завареног шава и производимо двоструки шав;
 • Ставимо цијев на дно дна горње коморе и обавимо заваривање на исти начин као у претходном параграфу;
 • Заварује бочне зидове и поклопац горње коморе, носач, адаптер за димну цијев.

За резервоар у којем се радни комад улијева у поклопац, потребно је уклонити поклопац који се лако може уклонити, тако да поклопац мора чврсто стати на резервоар, овај избор није потребан за подешавање усисног зрака у пећ.

Да би се проверила поузданост завара, потребно је извршити термичка испитивања завојнице. Спроводи се термичка испитивања да би се проверила поузданост заварених спојева под дејством деформација у грејаном стању. За такву провјеру потребно је уградити пар радних лампи за лемљење у смјеру ватрогасне коморе и загријати комору 30 минута. Ако производ не повлачи шав за заваривање када се загрева и деформише, пећница је спремна за употребу.

Мини-пећ за пуњење горива из боце за гас

Да би се самостално произвела производња пећи са испушним плиновима, најбоља опција ће бити да се узме плински цилиндарквалитет главног материјала. Плинске боце имају одговарајућу дебљину зида, што значи дуги вијек трајања производа.

Направљена пећница из плинске боце може загријати простор до 100м2. Такође, ова пећ се лако прерађује и загрева под водом. Ова пећ захтијева присилни довод зрака. Потребно је да одаберете цртеж који ће вам омогућити да направите дизајн који неће бити загрејан до опасности од пожара.

Да би се пећ при извођењу сопствених сила направила од цилиндра за гас, потребни су следећи алати и материјали:

 • рулет и ниво;
 • фајлови;
 • Бугарски;
 • бушилица;
 • Апарат за заваривање;
 • Плинска боца;
 • Жељезни углови;
 • Цеви за димњак и горионик;
 • Капацитет горива, али не мање од 10 литара.

Пре него што настави са производњом мини пећнице за израду плинске боце, треба прочитати препоруке стручњака

Сада је потребно размотрити шеме или цртеже за производњу пећи самостално.

Плински цилиндар има дебљину зида од 15мм. У случају да је дебљина зидова плинске боце већа, она неће омогућити потребно загревање уља за испаравање. Комора ће имати температуру од око 600 степени, а гориво ће морати да се загреје на 300.

Да би се направио квалитетан дизајн, потребно је водити рачуна о уклањању остатака гаса. Да би то урадио, он посебно додаје парфем да би одредио цурење. Преостала кондензација у цилиндру треба да се испразни. НекиУ случају да се кондензат исуши потребно је балон напунити текућом водом, а затим спојити. Након одводњавања кондензата, плински цилиндар мора бити закопан у земљу, а затим одсечен.

Немојте резати доњи дио, јер ће послужити као камера, а рез ће бити кориштен као поклопац. Затим се жељезни углови заварују на дно цилиндра, постаће камење пећи.

Након означавања дна 10 цм, одрежите рупу која ће бити потребна за испушну цијев. И баш као што је рупа која је исечена намењена за поклопац, потребно је узети у обзир пречник цеви.

У радну рупу уметните цев у усправан положај и заварите је. Да би цев стајала вертикално, проверите и подесите ниво цеви.

Од мјеста гдје је цијев постављена у цилиндар, потребно је повући 10 цм на врху цијеви, за те отворе за резање. Да бисте направили рупу, можете користити заваривач, такви отвори би требало да буду око 10 са размаком од 5 мм.

Исто тако, у истој цеви правимо рупу пречника 80 мм. Такав пречник је потребан за заваривање цеви дужине до 4 метра, а постављен је у хоризонталном положају. На врху цилиндра налази се отвор за попуњавање рада, отвор за попуњавање треба да буде 8 цм у пречнику

Имајте на уму да чак иу пећи која се самостално производи, која у сваком случају ради на изради, није могуће напунити уље које није очишћено. У супротном, излијевање неочишћеног уља може довести до избијања и експлозије.

Обезбедитизагревање воде, једење је потребно направити пладањ. Да бисте направили пладањ, можете користити канал који треба заварити на поклопац.

Које карактеристике има пећ-капаљка

Капацитет пећи је идеалан за велике просторије. Изградња такве јединице властитим рукама је врло приступачна и, што је најважније, буџет. Самоусисна мини пећница са суперпуњавањем је одличан грејач не само у гаражи, већ иу кући. То је не само сигурно, већ и лако конструирати ако имате готов круг. А да бисте добили ватру, можете користити машинско уље. У трошак можете узети било какву конзистенцију уља.

Приликом уградње апарата за сушење пећи, морате бити сигурни да нема лако запаљивих материјала

Збирка четкица има бројне предности:

 • Уштеда горива;
 • Таква пећ може бити израђена од било које величине која ће одговарати вашој соби;
 • Са лакоћом се можете кретати;
 • Једноставан за употребу;
 • Могућност коришћења за кување, али за то, приликом брушења, цев треба поставити са стране.

У процесу сагоријевања може постојати неугодан мирис и стога је потребна добра вентилација просторије.

Када се обављају радови на изради пећнице капаљке, потребно је да се придржава технике заштите од пожара сопственим рукама:

 • Постављање пећи треба да се врши у просторији у којој нема одвода;
 • Предмети који су лако запаљиви не би требало да постоје као такви теписипотребан је простор;
 • Забрањена је употреба воде за гашење или хлађење пећи.

Потребни материјали за производњу пећи: лим; бакрене цеви; разводна цев; гумено црево; плински цилиндар; кранови; медицински горионик Алати који су потребни за производњу: бушилица, апарат за заваривање, стезаљка.

Како је пећница радила на отпадном уљу (видео)

Једино је могуће направити или купити пећницу која ради на разради ако имате могућност да купите или замените гориво за њу на јефтин начин. Наравно, имајући у виду тренутне услове на тржишту, могуће је пронаћи и до 200 литара горива, али ако често користите шпорет, потребно вам је много више горива, посебно ако је ваш извор топлоте моћан. Стога, ако ћете радити или купити сличну пећ, обратите пажњу на њене техничке карактеристике.