Инсталирање траке на затезним строповима

маскирање траке и широк спектар производа је веома флексибилна, тако да се може инсталирати чак и на заобљеним поверхностиПри инсталацији спуштени плафони платно између зида и формира мали размак. Да би га елиминисали користећи различите декоративне елементе. Често прибегава употреби маскирање траке, као што је лако инсталира и много је мања од украсних лајсни.

маскирање траке за спуштеним плафонима: врсте и карактеристике

маскирна трака направљена од ПВЦ-а. Овај материјал не деформише под ниским температурама и задржава добар изглед дуги низ година.

Маскинг траке плафон од три врсте:

 1. Т-облика.Ови производи се користе у случају савршено поравнате зид или плочица.
 2. Л-облика.Ово носач је пожељно да се примењује ако је површина мало неравне зидове. Маде уп трака у облику слова Л конфигурацију са ПВЦ са ниским ригидност.
 3. Ф-облика.Такви појасеви причвршћени за плафон помоћу специјализованих профила. Производња Ф-обликованог конфигурацију користи само ако плафон је направљен од закривљеног дизајна.

Декоративни плафони снимати у широком опсегу. Запамтите да боја и тканина производи треба да буду исти. Дакле, можете постићи визуелни простор за проширење

Најбољи произвођач украсних трака - компанија Аллен. Ова компанија производи траке висококвалитетних материјала. Добар произвођач је и Милтец и АЦУ.

Украсна трака за затезне стропове: за и против

Украсне траке су свестраније од класичних галерија, јер се лакше монтирају. Када инсталирате телевизор, нећете морати наносити малтер за лепак, типле или друге причврсне елементе.

Предности декоративних трака су такође:

 • Компактност.
 • Способност поновне употребе. Ако је потребно, декоративне траке се лако демонтирају.
 • Траке помажу сакрити недостатке који се налазе на зидовима.
 • Индикатори високе флексибилности. Траке се лако савијају, тако да се могу монтирати и на вишеслојном стропу од сухозида или ПВЦ-а.
 • Ниски трошкови. Нећете морати да купите лепило или везне елементе.
 • Висок индекс отпорности на хабање.
 • Траке помажу да се избегне појава прашине у празнинама.
 • Свестраност. Декоративна трака, по жељи, може се бојати у било којој боји. Због тога можете лако да направите необичан декор. Запамтите да за бојење траке можете користити само акрилну боју.

Једини недостатак украсне траке је недостатак могућности инсталирања скривене расвете са ЛЕД траком. Када се користе такви производи, потребно је само инсталирати рефлекторе

Маскарадатрака за затезне стропове: самоносива

Уградња маскирне траке врши се помоћу конвенционалне лопатице. Прије почетка рада пожељно је провјерити једнакост зида и вјешалице. Ако пронађете неједнакости, уклоните их.

Процедура за монтажу маскирне траке:

 1. Измерите дужину зида.
 2. Подесите украсну траку на жељену величину.
 3. Причврстите траку на зид.
 4. Осигурајте производ шпатулом.
 5. Затим лагано притисните производ и одрежите вишак траке.

Ако користите декоративну траку у облику слова Ф, фиксирајте је помоћу специјализованих зидних углова или пластичних профила за фиксирање

Уградња украсне траке затезног плафона у угловима

Инсталирање маскирне траке у угловима је једноставан процес. Монтажа се врши и лопатицом. Алтернативно, можете користити гумени чекић.

Технологија монтаже каиша у угловима:

 • Одрежите траке на жељену дужину.
 • Обрнути две ствари. Запамтите да они треба да створе угао од 90 степени. Ако имате криволинијски плафон, онда је угао између њих мало већи.
 • Учврстите траку лопатицом или гуменим чекићем.
 • Изрежите вишак траке ножем.

Производи у облику слова Ф у угловима се не могу користити, јер их је тешко савити и захтевају уградњу профила за причвршћивање

За обраду кута се препоручујеКористите траку са Т или Г конфигурацијом.

Стретцх тапе маскинг тапе (видео)

Украсне траке - практични материјал који вам помаже да сакријете јаз између напетости и зидова. За разлику од класичних летвица, ови производи имају висок ниво флексибилности. Приликом одабира декоративне траке, обратите пажњу на произвођача и палету боја производа. Монтажна маскирна трака се изводи са лопатицом или гумираним чекићем. Инсталирајте производ у посебно дизајнирани слот.