Инсталирање система за складиштење у гардероби: дизајнер налога и 3 варијанте

Гардероба је неопходна да би се све ствари могле похранити на једном мјесту, а ствари у реду могу бити много сложеније него што се чини на први поглед. Починиоци конфузије у стану могу бити различити. И недостатак простора, и недостатак времена за чишћење, и број ствари које прелазе број складишних места. Да бисте имали довољно простора за све ствари, можете користити системе за складиштење. Какав човек не жели да има савршен ред у својим говорима? Сан сваке жене је сопствена гардероба, где су ципеле сортиране по боји и висини пете. За многе девојке, сан је постао стварност, њихов дом вам омогућава да направите свлачионицу. Али како да га претворимо у заиста практично место, где за све постоји полица или кука?

Систем складиштења ствари у ормару са иверицом и другим типовима система

Систем складиштења ствари у ормару треба изабрати изузетно пажљиво, јер одабрани тип зависи од практичности локације ствари. Тржиште има огромну количину система за складиштење и врло је лако изгубити се. Када посећујете продавнице као што су Икеа, Об, или Лерои Мерлин, лако можете ући у асортиман овог производа.

У међувремену, постоје сљедећи типови система за складиштење у свлачионицама:

 • систем за складиштење иверице;
 • Метални ормар;
 • Мрежни ормар.

Како су они различити? Систем за складиштење иверице је често уграђен у гардеробу. За неке је веома згодно, јер им је лакше да се прилагоде већ постојећем поретку полица. Али унутрау већини случајева, овај тип система се не назива универзално због недостатка способности да се позиције склоништа обрађују по властитом нахођењу.

Постоји неколико типова система за складиштење ствари у гардероби

Испоставља се да је систем за складиштење од иверице и кабинет ормара и простор за распоред ствари. Приликом наручивања ове врсте одеће потребно је доста времена посветити планирању простора.

Не можете касније нешто промијенити. Између осталог, овај тип система не подноси влагу, тако да у овој свлачионици није могуће смјестити влагу или мокре ципеле, одјећу, итд. Уграђени чистач иверице је добар по томе што не квари зидове у кући. Све је већ закуцано и приколоцено, остављено само да буде изграђено.

Мреже и метални ормари се могу приписати универзалном типу система, јер се они могу раставити, натопити, итд. Ове две врсте омогућавају власнику купатила да планира и прерасподели простор онолико пута колико је, што је несумњиво плус када број ствари у кући може повећање геометријске прогресије (од љубитеља куповине).

Различити системи складиштења за ВЦ: за и против

Наведени типови система за складиштење имају своје предности и мане, као и сви у свијету.

Ако одаберете уграђени систем за складиштење од иверице, бит ћете задовољни његовим квалитетом:

 1. То је јефтиније од других због материјала: ДСП је познат по својим ниским трошковима, посебно руским. Али, ако се изненада појави жеља да се купи јефтино, али вишеквалитетан производ, можете обратити пажњу на увезену врсту иверице.
 2. На детаљима свлачионице увек можете сачувати: на пример, ципеле и ципеле можете чувати не у Обувници, већ на полици у кутији за обућу. Уместо бруцоццера, можете да користите обичну шипку за одећу и ставите торбе на полицу, а не на бројне куке.
 3. Многи људи су веома привучени "под дрветом", додаје више удобности и топлине купатилу, чинећи га пространијим.
 4. Организација простора у овој одећи је таква да је веома лако погледати одјећу од одјеће, обуће од торби и још много тога. Простор између одјељака изгледа врло елегантно.

Всички системи за складишчење на тоалетни средства има своите предности и слабости

.

Мрежни и метални ормари такође имају низ погодности.

То со:

 • Способност да преуредите и превазиђете полице властитим рукама, додајете или уклањате делове по властитом нахођењу;
 • Отпорност на влагу: ако је у влажној просторији, боље је користити метални или мрежасти прелив.

Сада идемо на минусе. Постоје два значајна недостатка у металним и мрежастим ормарима: цена и захтеви за детаље. Ако је више, цена је прецењена (често преко бренда него кроз материјал), а прибор мора да припада истом систему који је инсталиран. О недостацима система као што је ДСП већ речено горе: недостатак могућности да се нешто промени редоследом додатне опреме и нестабилношћу влаге.

Изаберите систем за складиштење гардеробе: где чувати ствари

Свакасобе могу бити додатни помоћник у складишту. Дизајнер система за складиштење омогућава свако место за уређење тоалета. На пример, у ходнику, најбоље место за складишни систем биће гардероба. Овдје можете похранити апсолутно сву одјећу, од врха до куће.

Једини савет: немојте га складиштити са постељином од капута и капута. Чак иу засебној затвореној кутији. За постељину боље је опремити систем за складиштење у спаваћој соби или у екстремном случају у дневној соби.

Можете да користите кутије, полице и корпе за складиштење ствари

Что нужно за заполнение на гардероба за съхранаване на ствари:

 • Користити многе полице;
 • кутије;
 • корпе;
 • Кутије за складиштење великих ствари;
 • Шипке у количини од 1-3 комада.

Пре инсталирања система за складиштење, размислите које ствари ћете тамо ускладиштити и колико често ћете их користити. А платно је најбоље ставити у кутије испод кревета. Па, ако су затворени тако да не улазе у прашину.

Системи за складиштење гардеробе: где другде разградити

За правилно коришћење сваког метра простора, можете потражити помоћ код модуларних система за складиштење.

Може да бъде в:

 • отомани;
 • Софе;
 • фотеље;
 • кревети;
 • Ноћни ормарићи.

Можете организовати модуларни систем за складиштење ствари, или, на пример, обућу

Пронађите место за чување обуће,на пример, можете на вратима, висити тамо посебну структуру привјеска, или преко врата.

Локација елемената система за складиштење је ограничена на вашу машту. Покушајте да се стиснете ако желите да оставите нешто на поду, уместо да га ставите на место. Тада ће ваша гардероба бити достојна супарника било ког дизајна из филма о моди.

Чување ципела у свлачионици: шта тражити

Веома је важно да се ципеле држе на месту где могу да остану добро његоване и да дуго служе.

 • Полице;
 • ормар;
 • Клизне полице за обућу.

Полице су један од најпопуларнијих начина чувања ципела. Тамо може остати чиста, заштићена од прашине и других спољних подражаја.

Ципеле у свлачионици могу се складиштити на уградивим полицама или полицама

У идеалном случају, ако ће полица бити на висини која је једнака свлачионици. Онда ће бити не само функционалан, већ и леп.

Одвојена гардероба за ципеле је погодна за породице са великим бројем људи или продавнице обуће. У таквом кабинету би требало бити пуно полица и преграда, тако да је било могуће подијелити ципеле по претходним сезонама, у величини пете, према њиховој намјени. Кабинет мора бити заштићен вратима. Ципела може бити модуларна.

Ергономија у спаваћој соби: Како складиштити

Шта треба урадити да би ергономија ваше гардеробе била узорна?

За почетак, водите рачуна о сљедећим изумима:

 • Рамена за одећу;
 • корпе;
 • Куке.

За удобно складиштење ствари, побрините се да су одјећа, кошаре и куке у ормару

Како ће вам ове аквизиције помоћи? Куповина вјешалица за одећу ће је задржати у исправном и неопраном стању дуго времена. Ово посебно важи за хаљине, блузе и сукње. Неки воле да их држе у преклопљеном положају, који онда жали. Корпе се могу користити за доње рубље, шалове, наруквице, огрлице, за чување прибора различитих стилова и много тога за шта друго. Куке би требале објесити све што се може објесити. Наиме, појасеви, торбе, пешкири, накит и још много тога.

Израчун система за складиштење тоалета: пројектант (видео)

Запамтите да је главни залогај успешне свлачионице ред и тачност. Не будите лењи да сортирате своје ствари по боји, стилу и сезони. Не пуштајте ствари са свог уобичајеног места чак ни на секунд. Ако желите да оставите доњи веш у корпи након прања, померите мисли. Уосталом, имате добру гардеробу, где све треба да буде на њиховим местима, и доње рубље у посебној кутији.

Примери система за складиштење тоалета (фото)


)