Инсталирање гасне колоне властитим рукама

Присуство поред гасовода је спас од многих проблема и проблема. Ово је прилика за угодан живот у приватној кући. А постављање гасне колоне властитим рукама у кућу ће омогућити да све горе наведено постане стварност.

Наравно, неко може рећи превише ријечи о некој врсти плина. Уосталом, приватна кућа тако и тако пружа много економског посла. Тако је! У приватној кући увек има доста послова. Међутим, уградња гасне колоне значајно ће смањити укупну комплексност. А разлог је једноставан - постоји свакодневно огревно дрво, а са њим и сезонска берба сировина. Али хајде да завршимо са болом и пређемо на узрок ...

Инсталирање гасне колоне сопственим рукама или уз ангажовање стручњака у сваком случају треба почети са дозволом надлежних органа !!! Такође, имајте на уму да снабдевање гасом мора да обавља чаробњак из сервиса гаса, иначе можете добити солидну казну. Али замислимо да је чишћење и снабдевање гасом већ направљено.

Први корак је монтажа колоне! У нашем случају, он је суспендиран на зиду купатила. Локација мора бити означена и лоцирана недалеко од вентилације, да би се добио излаз угљичног моноксида који ће се формирати при сагоријевању плина. Колона се може објесити на куке 6к60мм или 8к60мм (више није битно, јер колона сама по себи није тешка чак и када тече водом) или вијке. Најлакши начин за повезивање хладне воде од цеви до колоне је да се стави чајизмеђу цијеви и цријева за довод воде до судопера. У принципу, на исти начин повезујемо излаз воде из колоне. Не заборављамо да је сваки комад детаља (свака нит) замотан са гуменом траком или ланеном завојницом да би се избегла појава цурења.Наставимо са снабдевањем гасом. Погледајмо неколико опција за снабдевање гасом. Прво, ако мерач гаса иде само на гасну плочу, онда не морате да бринете. Можете користити гасну цијев за намотавање тееа, из којег спајамо плин на ступ и на плочицу. Друго, постоје случајеви када кухиња већ има посебан излаз на колони, она је обезбијеђена у оним кућама у којима је гасна колона убијена у плану стана током изградње куће. Не заборавите на сигурносне мјере опреза при спајању плина, сви спојеви плинског цријева морају бити запечаћени, а ми ћемо доћи у помоћ истом димном појасу или ланеном натопљеном крутом материјалу. То је комплетна инсталација гасне колоне у кући са сопственим рукама! То јест, није тако страшно за такав посао и на њему је да сви сами раде.