Инсталирајте котао властитим рукама

Шта би могло бити боље од топлог туша или вруће кадице након посла? Истина - не много! Али реалност је да снабдевање топлом водом није увек препознато по континуитету. Али инсталација котла ће помоћи у решавању овог проблема. Штавише, такав рад се може лако имплементирати независно. Да видимо како се уградња котла врши властитим рукама.

  1. припрема бојлера

Када купујете котао обично не говорите ништа о томе како га инсталирати или понудити његове услуге за обављање таквих активности. И за много новца. Не треба нам ово, јер независна котларница није лукава ствар!

Дакле, распакирајте котао. На цевима довода и излаза воде треба да буду пластични јастучићи (знак да се котао није користио раније), да их треба извадити или изрезати.

Сада направимо удаљеност између будуће монтаже на зид. Након тога, на зиду ћемо направити налепнице за бушење рупа и окренути их тамо (или у овом случају, шипке са навојем на којем ће се уређај држати.) Оптимална величина куке 10к100 (гдје је 10 промјер, 100 - Дужина котла, па чак и чврстоћа зида, затим се пробијају кроз рупе за шипке.Успут, изаберите висину за себе, то зависи од величине бојлера, али запамтите да независна инсталација котла не би требало да буде извор неугодности у будућности.

  1. Повежите котао на систем

Ако имате стари водовод, онда ће инсталација котла са својим рукама битиМного је лакше ако се повежете са цеви која иде до резервоара за одвод. А ако се цевовод промени у метал-пластику, онда се можете повезати и као што је приказано на слици испод.Сада узимамо неповратни вентил и причврстимо га на цев за довод воде, претходно омотавајући навој епрувете или чипова.Затим, на неповратном вентилу, завијте кугласти вентил.И њему цријево, које ће се убудуће повезати с цијеви хладне воде.Након спајања котла на хладну воду, потребно је спојити "излаз", тј. Довод топле воде директно из котла. Да бисмо то урадили, урадили смо исти алгоритам, али без вентила за повратно кретање, и спојили црево на цев која је одговорна за топлу воду. Не заборавите да све спојеве треба омотати траком за гашење или шпулицом како би се спријечило цурење.

  1. прикључак бојлера на електричну енергију

Даља инсталација самог котла у својој кући је да се прикључи на електричну мрежу. Да бисте то урадили, треба вам:

- кабл са попречним пресеком од 2х2.5;

- Ведка;

- електрична машина (изабери власт само, али не испод 16 ампера, или ће бити нокаутирана).

Па, овдје је све једноставно, спојите кабел на виљушку. Затим прикључујемо машину на зид и повезујемо жицу са њом. Затим повежите други крај са котлом. Све! Коначно, инсталација котла је завршена, још увијек је мала ствар.Отворите покривену воду, затим отворите славину хладне и топле воде на самом котлу. Будите сигурниОтворите славину "вруће воде" у кади или кухињи тако да се зрак из котла спусти када се напуни водом. Укључите струју и сачекајте да се загреје. На овој самосталној инсталацији котла са сопственим рукама потпуно је завршена. Лепо се окупајте!