Инсталација лажног зида од сухозида: Фаза 3 рада

Присуство лажног зида у ентеријеру учиниће просторију лепом и оригиналном, монтирање лажног зида у многим случајевима - ако је потребно сакрити комуникационе линије, ако изнад главног зида треба бити додатни, ако желите да сакријете радијаторе, цеви. У овом послу нема ничега супер компликованог и то може урадити непрофесионално. Ипак, потребно је још неко искуство поправљања, као и посебна опрема.

Зашто нам је потребан лажни зид са ГКЛ

Прво, то је звучна изолација или изолација зидова. Испоставља се да иза лажног зида сакривате материјал-гријач или звучни изолатор. Обично је то минерална вуна.

Врло често се лажни зид користи само као декоративна унутрашња декорација

Фалсхестан и узроци инсталације:

  9) постављање система скривених комуникација;
 • Постављање скривених механизама;
 • Декоративне намјене - на примјер, изградња посебних ниша.

Коначно, такав лажни зид може поравнати закривљеност основног зида. Па, наравно, ово је преграда без терета за собу - тако да је између две зоне у просторији био домаћи зид. Ово зонирање је такође веома тражено.

Припремна фаза: лажни зид сухозида

Припремна фаза обухвата избор материјала и алата. Ово је директно, сам суви зид. Купите материјал угледног произвођача. Најчешће бирају суви зид отпоран на влагу, као задатак лажних зидова - да сакрију комуникацију водом.

Предза постављање лажног зида, прво треба направити ознаке на зиду и припремити све потребне материјале и алате

Из алата потребите:

 • Грађевинске наочаре;
 • Хипер на гипс;
 • ниво;
 • клијешта;
 • Маказе на металу;
 • чекић;
 • Маказе;
 • рулет са бравом;
 • Нож са варијабилним ножем.

Следећи корак је обележавање зидова за инсталацију. Са каблом за боју, можете димензионисати плафон и под. На удаљености која је оптимална за сакривање цијеви, од зида се рефлектују двије линије паралелне једна другој. Један ће ићи на плафон, а други на под. Интервал од 10-15 цм је обично довољан. Затим се на удаљености од 600 мм међусобно рефлектују вертикалне линије паралелне једна са другом. Под њима се монтирају монтажни елементи.

Постављање решетке: лажни зид сухозида својим рукама

Затим морате направити неке рупе. Ово ће доћи уз помоћ чекића. Размак између рупа је 25 цм, а типле су зачепљене у тим отворима.

Обвезна фаза је монтажа посебне мреже

Даљи рад је следећи:

 • Након што су рупе спремне, вијци се воде на њих из металног профила. Ови елементи оквира су потребни као главни носачи, а затим се врши накнадна инсталација мреже.
 • Шине од металних профила фиксирају се на удаљености од приближно 50-70 цм једна од друге, што се ради помоћу профила у облику слова П (монтира се на сам зид).
 • Ако се све то ради у дрвеној кући, сав посаопоједноставите, јер не морате бушити површину и чекићати типле. Групу треба заврнути завртњима.

Када радите са летвама, јасно контролишите авион. Ово можете користити као једноставан ниво балона, као и пун ниво воде. Али бољи ласерски нивелатор са овим задатком ништа не може да се носи. Он је гарант максималне прецизности.

Инсталација ГЦЛ: како направити лажни зид од сухозида

Када је крило спремно, можете покренути инсталацију. Листови сухозида се мере и одсече према параметрима мреже. За резање гипсане плоче, можете узети обичан клекерски нож, онај који је пресвучен картонским поклопцем, али онда га једноставно прекинете. Преостали слој картона се сече и можете затегнути лим.

Својим рукама можете инсталирати лажни зид сухозида, а најважније је да се упознате са савјетима специјалиста

Гипсана плоча се наноси на оквир решетке, заврте вијцима. Будите веома опрезни, јер радите са крхким материјалом, а ако не израчунате силу притиска на алат, плоча се лако продаје.

Након завртања првог слоја ГКЛ-а, почните монтирати други преко њега. Други лист је монтиран одозго како би појачао дизајн. Приликом инсталирања екстремних плоча сухозида, могу настати потешкоће - уобичајени план ће вам помоћи, они ће бити посјечени под кутом од 45 ступњева од лима.

Упутство: лажни зид од гипсаних плоча за клизна врата

Популарна клизна врата постала су последњих година - то суукрасите дворану, добро ће бити у дјечјој соби, уклопити се у дизајн кухиње. Како уметнути клизна врата у лажни зид или преграду од сувог зида? Пратите неки прилично једноставан алгоритам.

Поред тога, ентеријер можете украсити прелепим зидом од сухозида и клизним вратима

Монтажа врата у лажном зиду:

 • Израчунајте висину монтаже водилице и величину будућих врата;
 • Оквир партиције је даље монтиран;
 • Затим уградите врата за вођење и граничнике;
 • Следи облога трупа са листовима од гипсаног картона, а затим подна облога од чистог пола;
 • После тога можете безбедно да обешете крило врата уградњом кућишта.

Труп је прекривен сухозидом, подови су положени. Стезаљке су причвршћене на крпу врата за повезивање са ваљцима, а одабран је жлеб за доњу вођицу.

Монтажа лажног зида сухозида (видео)

Велика популарност лажних зидова је због лакоће уградње, расположивости материјала и распона могућности. Нема лакше од узимања еколошки прихватљивог материјала, јефтиног, временски провјераваног, и употребом специјалне технологије да би се направио лажни зид. Са њом ће се носити и не професионалац.

Добра поправка!

Дизајн лажног зида од сувог зида (фотографија у унутрашњости)

)