Инсталација канализационих цијеви у стану властитим рукама са замјенским успонима

У принципу, лако је поставити канализациони систем у свој стан властитим рукама. Међутим, неопходно је поштовати сва правила и захтјеве технологије. Пре него што наставите са радом, морате пажљиво размислити и нацртати дијаграм будућег система. Нека буде везано за собу.

Да би се то постигло, потребно је одлучити гдје ће водоводни уређаји стајати. Веома је важно да сви уређаји буду приказани у плану.

Компетентно израђен план мора показати:

 • Дужина цеви;
 • Пречник цевовода;
 • број цеви;
 • број спојева;
 • Број хидрауличних вентила.
 • Локације које повезују делове;
 • Локација санитарне опреме;
 • место постављања успонског вода;
 • размак између цеви и зида;
 • положај ревизијских отвора;
 • Угао нагиба цевовода.

Да би се систем одводње правилно спровео, морају се узети у обзир одређене нијансе, а онда ће канализациона инсталација у стану одговарати стандардима.

Инсталирање новог подизача

Када постоји потреба да се замени канализациони подизач, постоји један озбиљан проблем. Биће потребно координирати са свим даљим акцијама наших сусједа. Док се не изврши замјена главне канализационе цијеви, сусједи у овом тренутку морају престати користити сустав.

Понекад је инсталација канализационог подизача изведена кроз отворе на плафонима куће. Морају обавити додатне грађевинске радове. Таква операција ће се нужно дотакнутиинтереса сусједа.

Након што су суседи изразили своју сагласност за поправак, можете почети са замјеном устаја. За извођење инсталације потребно је имати:

 • перфоратор;
 • цеви;
 • Повезивање делова.

Обратите пажњу! За спајање канализационих цеви користе се спојни елементи, опремљени мехом. Када се инсталација изведе, продужетак цеви, очигледно, се налази у смеру кретања течности.

Технолошки процес замене подизача

 • Преливање воде;
 • Одредити локацију прикључних јединица. Понекад, за рад, препреке стварају слојеве који се налазе око цијеви. Овај сајт треба уништити употребом бушотине;
 • Након отпуштања прикључне станице врши се демонтажа старе цијеви;
 • Цеви од ливеног гвожђа су у неким случајевима веома тешко уклонити. Морате да користите длето и чекић;
 • Постављена је равна линија;
 • Инсталирани су спојни елементи.

Запамти! Када се постави вертикални успон, звоно се увијек повећава. Ако то не урадите, рисер ће нужно тећи.

Да би се створила поузданија бртва, додатно се уграђују гумени јастучићи. Прикључне тачке се подмазују специјалном заптивном масом.

Доњи део вертикалног вертикала поставља крст. Монтирајте одвод ако је потребно. Ови детаљи омогућавају спајање на успонске водоравне скице, већ инсталиране канализационе системе. Тее орПјешачка стаза, постављена на дну успона, право на под.

Облагање хоризонталне цеви

Када је вертикални успон комплетан, локација хоризонталних славина је мапирана. Канализациони систем се може монтирати на више начина.

без притиска

У таквој цеви, одводи се покрећу гравитацијом. Да би систем радио стабилно, полагање цеви се врши под благим нагибом. То је неопходно да би се избегла стагнација течности унутар цеви. Нажалост, ова врста канализације се не може никуда монтирати. Може бити више разлога, али се сматра да је главна дужина хоризонталних нацрта.

притисак

Канализација се доводи до успонског вода помоћу пумпи. Понекад је довољно инсталирати један уређај, али са великим протоком флуида пумпе могу бити неколико. Нагиб за такав цјевовод се не може урадити. Прилепи се само на оним местима где се проток течности врши гравитацијом.
Када се одреди потребан број цевовода, врши се прорачун прикључних делова. Увек треба имати на уму да сваки санитарни уређај има излазну канализациону цев различитих пречника.

За повезивање тоалета бит ће потребно инсталирати цијев промјера 100 мм. За уградњу других уређаја, цев се обично поставља у пречнику од 50 мм.

Ако скица унутрашњег канализационог система више не захтева никакве додатке, могуће је започети постављање хоризонталних скица. На зидупостоје места где ће се они налазити.

Хоризонталне скице пластичних цеви причвршћене су за зид специјалним конзолама. Треба их инсталирати кроз сваки метар монтиране хоризонталне дренаже. Ако се та дистанца још више учини, можда је и падање цевовода. Као резултат тога долази до формирања зачепљења.

Приликом израде скице и плана будуће канализације, потребно је да буде што једноставнија. Број завоја и могућих скретања треба да буде минималан. Када су таква подручја обилна, током испуста се успорава. Ово постаје узрок зачепљења.

Када је план канализационог система извршен у складу са свим технолошким захтјевима, број везних чворова је минималан, нагиб цеви је исправно одабран, цјевовод почиње самочистити. Другим речима, када нови цурења оду у цев, они перу своје честице притиском честица на површину цеви која је остала од раније кретаног тока.

Да би се створио прави нагиб канализационог цевовода, на зиду су означене крајње тачке хоризонталне парцеле. На свакој одређеној секцији фиксирани су посебни носачи. Између њих се растеже кабл за означавање. Постоје места где ће се налазити средњи носач.

Када су постављене хоризонталне славине, потребно је правилно инсталирати звоно. Његова експанзија мора задовољити проток канализације.

Повезивање пластичних цеви врши се на два начина:

 • суво;
 • Супотребом лепка.

Када се врши инсталација канализационих цеви, могуће је подесити дужину цеви (за прскање) само у правој линији. Сви прикључни делови не смеју бити оштећени.
Да бисте радили са лепком, прво ће бити суви цеви. Приликом монтаже могуће је провјерити исправност израчуна и број потребних сегмената.

Када се хоризонтална конфигурација одвода у потпуности тестира, поново се демонтира да би се применила лепљива композиција.

Приликом полагања цјевовода у стану потребна је уградња веома дуге цијеви, успостављена је додатна ревизија. Овај део има поклопац који се може скинути, што омогућава лак приступ унутрашњој површини цевовода.

Проверити цурење

Хидрауличко испитивање новог водовода. Провера квалитета монтаже и материјала.

Да би се обезбедило да канализациони систем не цури, купатило се пуни до ивица док вода не почне да се сипа. Све славине за воду су отворене и плута је уклоњена. Сав садржај у кади треба да побегне, не сме бити трагова течности на поду.

За провјеру протока тоалета, одвод се затвара гуменом крилцима. Вода у ВЦ шкољки се сипа док се потпуно не напуни. Брзо извадите аутобус. Након што вода потпуно нестане, провјерите има ли трагова воде на поду. Никакво цурење не би требало да буде. Ако радите у стану властитим рукама, онда се тест треба провести и даљенаредног дана да би били сигурни у поузданост система.