Индустријски пластеници: 5 главних проблема дизајна

Индустријски стакленици подразумијевају рад током цијеле године, а пољопривредник који ради на терену би волио да усјеви не престану расти тијеком цијеле године. А најактивнији од њих је дошао на нови начин узгоја биљака зими - стакленик. Технологија узгоја биљака стакленика је нешто другачија од уобичајеног начина. Обим радова зависи од величине стакленика. Карактеристике великих пољопривредних стакленика су њихов циклични промет. Да би се зграда исплатила, она мора дати жетву током целе године.

Изградња индустријских стакленика: материјали за оплата

Изградња индустријског дизајна стакленика захтијева посебна знања, дугогодишње искуство и велика финансијска улагања.

Изградња индустријских пластеника има бројне карактеристике. Имају снажну производну силу и истовремено омогућавају узгој огромног броја култивисаних биљака. Професионални стакленици су гигантски комплекс са великим потенцијалом.

Индустријски пластеници за стабилан рад захтевају израду трајног квалитетног премаза. Осим тога, ове конструкције се не могу градити без темеља, баш као што зграда има веома велику тежину.

Све-сезонски пластеници су увек покривени стаклом или поликарбонатом

Материјали за покривање индустријских стакленика могу бити:

 • Стакло;
 • Полиетиленски филм;
 • Поликарбонат.

Ако се стакло разликује по тежини, а полиетиленски филм је кратког вијека, поликарбонат је погодан за облагање.Најбоље зграде су најбоље.

Индустријски стакленици: цртежи и пројектовање конструкција

Индустријски стакленици су одлучили да се разликују по облику, величини и типу. Слично томе, стакленици варирају у зависности од периода њихове употребе. На примјер, сезонски стакленици, то су конструкције, биљке које расту од раног прољећа до касне јесени. Индустријски стакленици овог типа имају посебну предност - не захтијевају демонтажу за зиму. Они су јаки и јаки, и немају страшан слој снега на крову.

Индустријски стакленици се граде на бази произведених производа

Индустријски стакленици, чији цртежи и дизајни развијају велики стручњаци, треба да обезбеде све факторе који могу бити изложени дизајну стаклене баште. Таква калкулација врши се према општеприхваћеним нормама и уз уважавање свих сигурносних мјера.

Индустријски стакленици током цијеле године омогућују вам да обављате послове и остварујете профит током цијеле године. Овај објекат подразумева доступност специјалне опреме, укључујући паметно заливање, осветљење и грејање. Често такви стакленици означавају узгој цвијећа, укључујући руже, зимске продаје које ће покрити све трошкове одржавања стакленика. У сваком случају, на самом почетку стазе потребно је да развијете свој типични пословни план развоја.

Уређај за индустријске стакленике треба да садржи:

 • фондација;
 • оквир;
 • врата;
 • трансом;
 • Димензије;
 • Електричне инсталације;
 • грејање;
 • осветљење;
 • Ватер суппли.

Поред тога, дизајн мора указати на максимално оптерећење које се може одржати пројектом и заузети његово подручје.

Које боље фолије за индустријске стакленике: врсте премаза

У средини и на крају прошлог века дизајне стакленика су углавном биле стаклене или филмске и имале су дрвене оквире. Ови материјали су дали неопходне резултате, али са високим трошковима, и захтијевали су сталну поправку, а понекад и замјену премаза.

Съдържание на филм в индустријните пластенки уступила отношение на по-трајни материал

Филмови за индустријске стакленике, са изгледом поликарбоната, више се не користе. Власници комплекса стаклене баште лишили су се потребе за промјеном филмског филма сваке године, а осигурали су и поуздану заштиту штедње енергије у облику омотача од поликарбоната.

Структура поликарбонатне плоче може пружити структуру многим важним факторима који ће повећати продуктивност стакленика неколико пута.

Предности поликарбонатних плоча:

 • Ниска цена;
 • Трајност и трајност;
 • Одлично понашање са оштрим температурним колебањима;
 • Висока топлотна изолација;
 • Флексибилност, која омогућава прављење пластеника различитих облика.
 • Преноси потребну количину сунчеве светлости и исправно га расипа;
 • Инсталација таквих објеката је једноставна;
 • Веома лака за негу.

Имајући у виду чињеницу да се поликарбонатна плоча састоји од малих шупљих шупљина, она имаВрло ниска топлотна проводљивост, која је врло добра за стакленике, посебно зимске, индустријске.

Производња индустријских стакленика: намјерни приступ предмету

Употреба ћелијског поликарбоната за изградњу индустријских објеката лако се објашњава одличним квалитетима овог материјала. Такви пластеници имају добру топлотну изолацију, која вам омогућава да одржавате неопходни температурни режим.

Модерни комплекси стакленика у Русији имају димензије до 100 ха

Производња индустријских пластеника модерног дизајна је одговоран технолошки процес који захтијева озбиљан и компетентан приступ. Израда таквих објеката почиње развојем радног пројекта, који мора обухватити све техничке параметре објекта.

За исправно цртање цртежа, купац мора тачно одредити листу биљака које ће расти и количине произведеног поврћа. О дизајну индустријског дизајна стакленика чак је написана књига. Вођа производње великих комплекса стакленика су холандски стручњаци компаније Венло.

Индустријски пластенки се произведу по следните типови:

 • лучни;
 • је правоугаони;
 • трапезоидни;
 • пирамида;
 • једно брдо;
 • Тунел.

Са појавом тржишта изградње поликарбоната, пластеници су почели да праве углавном лучне облике, баш као што је овај модел најпогоднији за флексибилни материјал. Али није прикладан за дрвени костур, па се за изградњу скелета користиметал профиле

Пројектовање индустријских стакленика: купци и извођачи радова

Велике пластеничке конструкције углавном чине велике фарме, агроиндустријски комплекси и власници великих фарми. Да би се започела изградња таквог комплекса, потребно је предузети низ одговарајућих мјера.

Приликом пројектовања потребно је узети у обзир температуру климатске зоне

Пројектовање индустријских стакленика је средња фаза између почетка изградње и њеног завршетка. Да би се адекватно припремили за организацију велике стакленичке економије, потребно је почети са регистрацијом свих потребних дозвола.

Прије свега, потребно је "ријешити" питање права на кориштење земљишта, закључити уговор о закупу или добити власништво над земљиштем. Тиме је потребно прибавити одобрење органа за изградњу објекта. И тек тада можете почети размишљати о самим стакленицима, стакленицима, њиховим облицима, типовима и типовима.

Приликом избора места за локацију комплекса стаклене баште, потребно је обратити пажњу на следеће факторе:

 1. Воодинесс подручја. Простор на којем дрвеће расте густо неће ићи испод стакленика. Поред тога, круне ће замаглити дизајн, а корени ће спречити да биљке формирају комплетан коренски систем.
 2. Обратите пажњу на пејзаж. Брда нису погодна за стакленике, баш као и низине. Први ће бити јако разнесен вјетровима, друго, током кише ће стајати вода.
 3. Будите заинтересовани за земљу. ВеликиСтакленици су веома тешко примијенити ново земљиште. Боље је прво ставити стакленик на црну земљу. Ако не будете имали среће, а на локацији која већ има лош састав тла у вашем власништву, можда ћете хтјети размислити о примјени метода хидропонског четкања у стакленику.
 4. Потребне су вам комплетне комуникације: струја и вода, као и могућност транспорта.
 5. Размислите о висини вашег стакленика. Они ће морати пуно да раде, ау неугодним условима продуктивност ће бити ниска.
 6. Изаберите чврсте материјале. Најбоља ствар су челичне конструкције прекривене поликарбонатом. Допуштено је додатно стакло у стакленицима с двоструким стаклима. Мање јаке структуре неће се оправдати, већ ће вас уништити властитим поправкама.

Все подробности в съответствието на конструкциата на индустријски пластенки се налага в Русиа на двг.ру.

Уређај за индустријске стакленике: грејање и осветљење

Загревање индустријског стакленика је увек хитан проблем у хладној сезони. Сваки власник комплекса стакленика тражи излаз из ситуације. Неко решава проблем са угљеним антрацитом, неко одговара ваздушном систему грејања, неко користи мале и велике руске и светске класе технологије грејања нове генерације.

Модерне технологије су увелико повећале приносе и смањиле време сазревања

Гријање индустријских стакленика може се инсталирати властитим рукама и може произвести творницу која производи готове и завршне производе.

Расвета увелики дизајн није ништа мање важан. Поготово ако стакленика "ради" и зими. За расветну опрему инсталирајте нове ЛЕД лампе и уређаје, почевши да их укључите чим проклија семе. Не заборавите на систем за наводњавање.

Системи за наводњавање су:

  \ т
 • капање;
 • самостално;
 • нормално;
 • Ваздух.
Важну улогу игра вентилација. Недавно, узимајући у обзир већ 2018. године, активно се користи систем за аутоматско провјетравање са стинг стазом. Само треба да ставите сензоре десно, а кругови ће учинити све за вас.

Индустријски стакленици (видео)

Пошто је дошло до прављења аранжмана комплекса стаклене баште и решења свих проблема повезаних са овим, моћи ћете да постигнете огромне успехе које ни Холандија ни Израел нити Краснодарска територија нису показали на својим земљама. Иди на ноге са новим технологијама, и сви ћете изаћи.

Примери индустријских пластеника (фото)

)