Индивидуална мерила топлоте за грејање - инсталација, обрачун, цена

Власници станова у вези са значајним повећањем тарифа настоје оптимизирати своје трошкове. Једна од најскупљих ставки у овом случају је накнада за гријање. Одржавање рачуноводства помаже у инсталацији модерних мерних инструмената, који укључују мерила топлотне енергије за грејање.

Због њихове инсталације, топлота се евидентира на основу индивидуалне потрошње, а не једноставне аритметичке расподеле фактурисане између становника куће. Приликом првог увођења ове услуге, настале су техничке и економске потешкоће, али у прошлости су се многа питања рјешавала.

 • Обавезна акција са рекордерима топлоте
 • Потреба за постављање појединачних бројила

  Монтажа бројила за гријање у стану врши се директно на акумулатор или сусједне гријаће елементе. Одмах након инсталације, уређај је у могућности да обавести власника о количини потрошње ресурса. Информације добијене од бројила шаљу се специјалистима друштва за управљање. На основу расположивих података и утврђеног возарина, врши се плаћање.

  Мјерила топлотне енергије која су инсталирана за рачун у просторији захтијевају посебан успон. Из овог извора топлота се мора дистрибуирати кроз цијеви између станова. Значајно поједностављује могућност хоризонталног распореда круга гријања. То је због чињенице да сви потрошачи имају једну напојну цијев.

  Како ради мерач грејања

  У великој већини случајева то је проблематично иНа другој и следећим батеријама је скупо монтирати мерач топлоте, јер ће у том случају власници сносити додатне финансијске трошкове. Такав приступ не мора увек бити економски изводљив.

  Посебне карактеристике мерила топлотне енергије на системима грејања су следећи елементи:

  • сензори који контролишу потрошњу расхладног средства;
  • сензори који врше надзор температуре ваздуха у затвореном простору;
  • рачунски и рачунски модул.

  Индекс, који је одговоран за означавање ове опреме, означава израчунати параметар електричног отпора на 0 ° Ц. Преко њих се поставља мерач топлоте за грејање. Готово сви модели мерних уређаја не захтевају напајање и независни су. Према томе, могући кварови у електричној мрежи не утичу на прецизно обрачунавање топлотне енергије.

  Начело већине предложеног буџета за рад мјерача топлине дозвољених у нашој земљи, бит ће слично. Разлика ће најчешће бити ограничена на одређене параметре:

  • трајност;
  • поузданост;
  • одрживост;
  • ширина појаса и тако даље.

  Скупљи модели могу користити друге методе контроле и израчунавања вриједности.

  ВИДЕО: Хоризонтални и вертикални систем грејања, разлика при инсталацији мерача топлоте

  сорти модели

  Размотрите врсте грејних грејача које нудепроизвођача ове опреме.

  Тахометријски инструменти

  Такав индивидуални мерач за грејање у дневној соби ради на механичком принципу деловања. За његову примену, неопходно је да се уређај инсталира у разводњеном расхладном средству опште намене. Смисао његовог рада је да преброји количину протеклих количина течности.

  Валтец мерач топлоте са тахометријским мерачем протока

  Уређај има једну од најнижих цена међу аналозима. Предуслов за његову инсталацију на батерију је претходна инсталација филтера који захтевају редовно одржавање. Овај приступ повећава трошкове инсталације и накнадног рада. Као резултат тога, уштеде неће премашити 15-20% других модификација.

  Потребно је узети у обзир да је у системима грејања прихваћено коришћење течности са високим нивоом пХ (круто). Употреба ћуфа у таквим условима ће довести до повећаног притиска у систему и брзог квара мерних инструмената.

  ултразвучни уређаји

  Ова појединачна бројила за гријање у стамбеној згради имају много измјена, али основни принцип рада у апарату остаје јединствен. Различити модели се међусобно разликују према врсти мјерача протока. Због тога се врши прорачун загријаног расхладног средства.

  Ултразвучни мерач загревања

  УХ топлотна бројила за грејање се прихватају да се постављају и на правој линији и на повратном току течности. На пример, ланац се може састојати од емитера инсталираних послерадијатори и сензори постављени на улазу батерије. Прихватити брзину пролаза ултразвучног таласа у току и против ње.

  У процесу рада ултразвучни мерачи топлоте преко емитера шаљу импулсе на пријемник сигнала. Након тога, тренутни приказ се приказује на уграђеном дисплеју. Предност дизајна је недостатак покретних елемената који долазе у контакт са водом и могу се брзо покварити. Унутра је уграђено напајање које обезбеђује непрекидан рад мерача скоро 10 година.

  електромагнетна опрема

  Опрема за мерење помоћу електромагнетног принципа је инсталирана за грејање у отвореним или затвореним системима. Мора се узети у обзир да уређај има доста високу цијену, али као резултат даје власницима точне податке.

  Електромагнетни мерачи топлоте

  Електромагнетна завојница, која формира електромагнетно поље, укључена је у конструкцију конструкције. За рад је потребно прикључити на напајање 220 В.

  Уређај ради, обезбеђујући високу тачност мерења уз правилно повезивање. Могући прекиди у раду уређаја су следећи:

  • присуство великог броја нечистоћа у расхладном средству;
  • површина контаката је прекривена оксидним филмом;
  • на јединицу утиче спољашње магнетно поље.

  Вортек уређаји

  Слична мерила топлоте за грејање користе анализу вртлога за одређивање потрошње топлотне енергије.Ови се формирају током пролаза течности или паре кроз препреке.

  Вртложни мерач грејања

  На дисторзију завршних вредности утиче:

  • велике суспендоване честице;
  • велики број мехурића ваздуха;
  • обичне грешке.

  Добијање најтачнијих података помаже у инсталирању мрежа филтера. Треба напоменути да на резултате мерења не утиче присуство кречног наслага и степен крутости воде.

  Чак и ако је температура у просторији смањена за 10Ц, уштеда енергије на носачу топлоте је 5-6%.

  Обавезна акција са уређајем за уписивање топлоте

  Правна инсталација бројила за грејање у стану треба да се обавља искључиво од стране стручњака из организације профила. Од њих се захтева да поседују лиценце и пратећу документацију за такве радове.

  Дијаграм инсталације мерила топлотне енергије

  Инсталација приоритета за управљање топлотом у стану врши се у неколико фаза:

  • прикупљање и припрему пројектне документације;
  • слање докумената компанији која обезбјеђује зграду расхладним средством;
  • директну уградњу мерила топлотне енергије у стан и накнадну регистрацију;
  • радови на прилагођавању и пуштање у рад мерача за топлоту у раду од стране организације која је одговорна за надгледање таквих уређаја метролошког рачуноводства.

  После свега може да се користи рад уређаја. Тада је власник куће обавезан да редовно преносисведочење За ову комуникацијску процедуру може бити више начина:

  • Пренос података на е-пошту друштва за управљање;
  • усмена комуникација путем телефона;
  • вођење евиденције попуњавањем рачуна.

  Редовна услуга подразумева благовремену проверу опреме. Нови уређаји не захтевају ову операцију, пошто се проверавају у фабрици. Корисник прима уређај са печатом на државном цертификату у пасошу производа.

  Обично је интервал између ових догађаја 3-5 година. Поновљене операције обавља регионална организација Росест.

  Ако се власници одлуче за инсталирање мјерача за гријање у стану, онда је узрок за овог стручњака. Друштва за наслеђивање морају испуњавати услове:

  • постојање оригинала сертификата за поправке;
  • обезбјеђење одређеног гарантног периода за извршене операције;
  • плаћена или бесплатна услуга;
  • одлазак специјалиста у објекат за прелиминарне консултације.

  Радиће се о инсталацији мерила топлотне енергије у износу од око 5000 рубаља. Након обављеног посла друштво је дужно да изда акт о извршеним пословима.

  Коначно, желио бих додати и илегалне манипулације са шалтерима. Савремена опрема је опремљена вишеструком заштитом од заустављања, одвртања и других интервенција у нормалном раду уређаја. Данас су посебно популарни неодимијумски магнетиза заустављање уређаја за снимање. У старим инсталацијама овај метод је стварно функционисао.

  Неодимијумски магнет за заустављање мерача

  Али за све без изузетка, модерни уређаји имају заштиту - микрокапсулу са супстанцом за бојење. Чим се магнет прикључи на бројач, капсула се распрсне и замрља траку папира у одређеној боји. Након тога, то је створило основу за изрицање управне казне кривцу и за накнаду штете.

  ВИДЕО: Инсталирање и заптивање мерача топлотне енергије