Имитација цигле за унутрашњу обраду

Декоративно украшавање опеке посљедњих година постаје све популарније. Уређење овог материјала изгледа елегантно и необично у ентеријеру. Декоративне и опеке од опеке имају одређену сличност, али ово друго много теже.

опције обраде

Али није апсолутно неопходно да се стварна цигла користи за обраду. Постоји много опција, међу којима можете бирати, на основу сопственог укуса, могућности и средстава. У домовима и становима најчешће се користи имитација цигле за унутрашњу обраду. Зидови, украшени алтернативним материјалима, наизглед се не разликују од уобичајених зидова. Могуће опције:

 • тапете које имитирају циглу;
 • пластичне плоче;
 • клинкер плочице;
 • употреба декоративне жбуке;
 • сликање под циглама.

Ови материјали се чешће користе од обичних зидова, јер се лакше монтирају, мало теже и не стварају додатно оптерећење темеља. Осим тога, штеди драгоцјене центиметре, јер је дебљина таквих материјала много мања од ове цигле.

Можете чак користити имитацију гипса. Гипсани раствор се наноси на зидове, а прсти формирају шавове. У шавовима протрљајте малтер, а гипсана цигла се може обојити у жељену боју.

панели

Зидни панели су веома тражени. Често се користе за лечење спољашњих зидова, али су недавно почели да праве простор унутра. Сапредности укључују следеће:

 • снага;
 • отпорност на воду;
 • отпорност на плијесан, рђу, алкалије и киселине;
 • добра звучна изолација;
 • мала тежина;
 • једноставност инсталације;
 • атрактиван дизајн и разне боје;
 • демократске цене.

У зависности од типа и структуре панела, могу се монтирати на зид или на летву. Панели се могу монтирати хоризонтално и вертикално. Такође, треба напоменути да је у случају оштећења неисправног панела лако демонтирати и замијенити новим. Такве зидне облоге ће бити савршено рјешење за ходник, ходник, лођу или кухињу.

плочица

Опека за плочице је одлична опција за замену украсне цигле. Израђена је од сирове глине, али по начину инсталације и њеним оперативним својствима није ништа посебно разликовати од обичне цигле.

Клинкер плочица има велику предност: предња плоча је прекривена танким слојем глазуре, због чега се природна боја глине одржава дуги низ година. Али ту је и плочица и без глазуре, изгледа природније, али није погодна за просторије са високом влажношћу. Овај материјал има одличне карактеристике топлотне изолације. Од недостатака се исплати обратити пажњу на високу апсорпцију воде.

Процес инсталације је сличан полагању обичног цријепа. На зид и сваки елемент ставите слој љепила с лопатицом. Између елемената морате инсталирати крстове. Направити шавовеједнак Да би клинкер изгледао максимално природно, шавови се протрљају цементним песком.

валлпапер

Нормалне позадине, такође, могу бити сјајне за спасавање ако треба да освежите собу са необичним дизајном зидова. Таква позадина може бити апсолутно свака соба. То ће вас коштати много, а процес се одвија брзо. Позадине дају зидовима дах и штеде простор. Наравно, у близини ће се видјети да је ово само тапета, али из даљине, таква површина, заиста ће наликовати циглама.

Алтернативно, можете испробати фото тапете. Њихова структурна површина изгледа реалније. Ако користите 3Д позадине, ефекат ће бити запањујући.

малтер

Украсна жбука може се израдити и испод цигле. Истовремено, такав рад се може лако обавити независно. Разноврсност нијанси и текстура омогућава да се покаже ваша индивидуалност и створи јединствена унутрашњост. Декоративне гипсане опеке имају следеће позитивне карактеристике:

 • трајност;
 • лакоћа бриге;
 • додатна топлотна изолација;
 • једноставност примене;
 • природност;
 • практичност.

Из недостатака - овај третман захтева равномерну површину тако да можете опонашати прелепо зидање. У шавовима такве декоративне жбуке може се акумулирати прашина, тако да ће морати да се ресетује прилично често.

паинтинг

Лаган и занимљив начин да се опере у ентеријеру - сликање. Зидови су прекривени слојем боје, бојекоји ће се видети у шавовима између обојених цигли. Затим, користећи сликарску траку, жбукати површину зидова, симулирајући зид. Обојите кистом за боју или ваљком. Овај начин обраде не захтева много времена и коштаће веома јефтино.

Не треба користити клинкер или вештачке опеке као завршни материјал за целу просторију. Такво становање постаје суморно и наликује на средњовековни дворац или казамат. Дакле, такав материјал је довољан да се пројектује један зид или чак комад зида. Изгледа лепа обрада цигле у ниши или луку, близу врата или појединачних елемената на зидовима.

Брига о зидовима од опеке је веома једноставна. Тапете се повремено лагано бришу влажном крпом, плочама и плочицама, јер се загађење пере са меком спужвом и сапуном. Имитација цигле од гипса повремено се чисти од прашине четком.