Икеа посуђе и кухиње Метода: сорте фасада и кухињског прибора

Кухињске гарнитуре производе много компанија. Али не могу се сви похвалити тако великом популарношћу, коју користи шведска компанија Икеа.

Тајна њеног намјештаја је једноставна - мултифункционалност, практичност и практичност. Али ови квалитети су највише тражени у кухињи највише.

Кухињске гарнитуре од Икеа: карактеристике

Кухињски простор је мјесто гдје би намјештај и декорација требали бити што функционалнији. Истовремено, у већини градских станова, кухиња је комбинована са трпезаријом, па чак и из дневног боравка, што значи да кухињски сет мора задовољити и естетске сврхе не на штету корисникових квалитета. Дизајнери и дизајнери Икее утјеловљују ове захтјеве у животу.

 • Практичност и практичност - можда главни мото компаније. Овај приступ вам омогућава да створите ергономски и пријатан амбијент како у великој кухињи, тако иу најскромнијој. На пример, кухињски сет Тингсридес налази се на 3 м2. м и уједно је потпуно функционалан практични модул.
 • Једини организациони принцип избора - Метода - омогућава вам да изаберете сет намештаја за било коју врсту кухиње, стварајући складне удобне комплексе за било коју област и било коју конфигурацију.
 • Икеа нуди избор фасада, броја подних и шаркама, њихових величина и боја уз помоћ посебног програма. Прије тога, наравно, морате измјерити величину ваше кухиње. Ако постоје потешкоће са планирањем, можете контактиратименаџери компанија и договарају се о онлине сесији, током које ће се створити јединствена унутрашња кухиња уз помоћ професионалаца.
 • Цена производа Икее је увијек остала приступачна и сада остаје иста.
 • Намештај из Икее укључује самосталан скуп. Дизајн ормарића је тако једноставан и практичан да га је лако урадити. Више од визуелних видео инструкција може да обради колекцију чак и за почетнике.
 • Икеа нуди и судопере, пећнице, кухињске површине за 4 и 2 пламеника, мјешалице, системе за пуњење итд. И све остало што је потребно за кухињу.

Недостаци кабинета и фасада из Икеа обухватају и њихову релативну стандардност: производња појединачних величина је овде немогућа. Ова иста особина утиче и на избор стила: фасаде се изводе у скандинавском стилу, као иу стилу конструктивизма, хи-тецх, модерно, дакле, са класичним дизајном, на пример, нису комбиноване.

 • Кухиња из Икее је пројектована за 6-7 година рада, када је ријеч о просјечном цјеновном сегменту. С друге стране, фасаде и ормарићи израђени од МДФ-а или чак и дрвне грађе, наравно, дуже ће трајати. Не заборавите да компанија даје 25-годишњу гаранцију на своје производе.

Материјали за производњу

Материјал не одређује у великој мјери цјеновну категорију кухиње и привлачност ормара, столова и столица. Икеа користи следеће.

 • МДФ - материјал од дрвених влакана који је отпоран на отпорност на влагу. Захваљујући својој структуриВрата од МДФ-а не мијењају своје геометријске величине без обзира на разину влаге у кухињи. Материјал за декоративне сврхе је ламиниран ПВЦ фолијом или АБЦ пластиком различитих боја.
 • Иверица - материјал мање отпоран на влагу и склонији изобличењу, али је основа буџетских кухиња широм света. Фасаде од иверице су такође ламиниране филмом који овде обавља и заштитне и декоративне функције.

Филм може репродуковати структуру дрвета или створити глатку глатку површину са сјајним или мат сјајом. Ова слушалица је одлична за модерну кухињу. Фотографија испод је кухиња са вратима од прстењака. Боје у већини модела могу бити изабране.

 • Низ дрва - посебан материјал за кухињу. С једне стране, није толико отпоран на влагу, као што би било пожељно. С друге стране, ниједан други материјал не ствара такав осећај угоде, не пружа тако богат избор боје као што је дрво.
 • Челик - основа слушалица је иверица, ламинирана глатким филмом, а материјал фасаде - челик. Ово врхунско техно-стилско решење пружа најновији изглед.

Нерђајући челик је материјал за шарке, за колица и за столове са точковима. Таква опрема је необично практична и оригинална.

Методе кухиње

Метод - модуларне кухиње које се састоје од шарки и подних ормара, полица, столова, пултова, унутрашњег пуњења - сви елементи комплетне радне површине. Уређивањем и комбиновањем објеката Системског система, Икеа их организујекухињски простор на најпогоднији начин. Димензије модула су стандардне, тако да је готово немогуће направити грешке приликом планирања, сакупљање погрешног садржаја.

Метода вам омогућава да направите кухињу било које конфигурације.

 • Линеарни - постављен дуж једног зида. То може бити слушалица, која заузима 3 квадрата. м, и може бити скуп ормара са различитим фасадама, који заузимају 14 или више квадратних метара. А са великом и малом дужином просторије, ова опција ће бити згодна.
 • Слободно планирање - Кухиње не морају бити монолит подних и зглобних модула. Уградњом стационарних елемената - умиваоника, на примјер, за кухање површине пећницом, и покретних - столова на котачима, колица, можете добити прилично неку врсту кухињског простора, гдје је радни простор организиран и варира према потреби. Метода у потпуности дозвољава такву оригиналну комбинацију.
 • Кутни кухињски системи Метода заузима простор дуж два међусобно повезана зида. Комбинација случајева може бити веома разнолика. Међутим, вредно је обратити пажњу на конзолне ормаре са великом висином. Ово решење даје кухињи изузетну лакоћу. И сјајне фасаде из Икее у стилу хигх-тецх ће додати необичној соби.
 • Оток - данас најзанимљивије рјешење. Метода нуди неколико опција, где оточни модул може да укључи радне столове са системима за складиштење, комбинује са столом за ручавање или укључује радне модуле - на пример, судопер. Ову опцију ће ценити власници пространих соба илимодерне кухиње. Фасаде су комбиноване према стилу просторије и шеми боја. На следећим фотографијама - острвска кухиња Икеа.

Кухиња Метода Икеа је одлична прилика за креирање ентеријера у модерном стилу, са својом практичношћу и ергономијом. Каталог компаније садржи сав потребан намјештај, опрему и прибор.