Хидроизолација стропа у стану властитим рукама

Хидроизолација ће сачувати плафон од проблема који су повезани са непажњом сусједа на врху или цурењем крова куће. Топлинска изолација стропа у стану је важан дио поправака. За извођење ове процедуре могуће је користити композиције за лакирање, продирање, прах и бојење. Недавно су хидрофобни уређаји веома популарни. Овај материјал је разноврстан, јер се може користити за било коју површину. Поред тога, хидроглисер има висока водоодбојна својства.

Хидроизолација стропа у стану властитим рукама

Пре почетка рада потребно је одабрати одговарајуће хидроизолационе материјале. Обично се користи једињење за везивање. Израђен је од синтетичких материјала, битуменских кровних материјала или полиетилена. Тканину од материјала за лијепљење треба залијепити на површину помоћу синтетичког љепила.

Пре почетка рада, под је потребно третирати темељним премазом. Ова процедура ће повећати способност адхезије стропа, односно љепила ће се боље залијепити за површину.

И даље можете користити пробојну хидроизолацију. Такву композицију треба нанети на влажну површину. Прије наношења продорне хидроизолације потребно је уклонити жбуку са стропа.

Тренутно је на тржишту грађевинског материјала представљен велики избор хидроизолационих материјала за просторије. Једна од њих је продорна хидроизолација

Процес наношења продорне композиције на плафон:

 1. Потопити површину са спрејом или конвенционалним ваљком.
 2. Нанесите први слој хидроизолације. У ту сврху користите четку од синтетичких влакана.
 3. После првог слоја, примените други. Не заборавите претходно навлажити површину.

Плафон се може обрадити хидроизолационим премазом. То је мешавина битуминозно-гумених и битуменско-полимерних китова. Пре наношења хидроизолационог малтера потребно је направити темељни премаз. Напомињемо да су главна мазива различити органски растварачи. Зато је у вријеме рада потребно осигурати добру вентилацију просторије.

Хидроизолација стропова у купаоници: инструкција корак по корак

За третман плафона у купатилу потребно је само одабрати водонепропусне хидроизолационе материјале. Типично, за третман плафона у купатилу користе се ваљани материјали, као што је рубероид или полиетилен.

Такође за обраду у купатилу можете користити:

 • Материјали за приказивање.Најбоље је користити битуменске гумене материјале.
 • Може ући у складиште.Мешавина која продире у пару је најпоузданија и најиздржљивија.
 • Складишта за бојење.Погодне су полиакрилне или цементне мешавине.

Ако ваш буџет није ограничен, можете користити хидрофобни. Овај материјал је свестран и има највише водоодбојне перформансе.

Захидроизолација плафона у купатилу одговарајућим материјалима отпорним на влагу као што су: полиетилен и рубероид или избељиви материјали, боје и продорне композиције

Хидроизолација купатила се врши следећим редоследом:

 1. Прво, очистите површину од прљавштине и прашине. Не заборавите уклонити стару боју.
 2. Припремите зглобове. Да бисте то урадили, користите посебну херметичку траку.
 3. Развити површину прајмера. Не морате да радите ову процедуру ако ћете инсталирати спуштене плафоне.
 4. Припремите раствор. При томе размотрите техничке карактеристике материјала.
 5. Нанети раствор на површину.
 6. После поступка, пустите да се површине осуше и наставите са следећим завршним радовима.

Хидроизолација зидова и плафона у дрвеној кући

Ако желите да урадите хидроизолацију у вашој дрвеној кући, можете користити минералну вуну. Овај материјал је јефтин. Међутим, минерална вуна има значајан недостатак - временом губи својства хидроизолације, а влага може ући у просторију.

Стручњаци препоручују да се полиетиленска фолија користи за пару и хидроизолацију. Овај материјал је издржљив и јефтин. Поред тога, нема потребе да се користе специјални алати за монтажу филма.

Хидроизолација стропова и зидова у дрвеној кући врши се сљедећим материјалима: минерална вуна, полиетиленски филм, рубероид и хидроизол

АлгоритамХидроизолација стропа помоћу полиетиленске фолије:

 • Прво морате обрадити зидове, односно уклонити кит и боју.
 • Затим причврстите филм на плафон помоћу кламерице. Одсеците спојеве лепљивом траком.
 • Након постављања филма нанесите грејач. За ту сврху можете користити пјену.
 • На изолационом слоју је потребно причврстити материјал за баријеру.
 • Гурајте дрвене шине на плафон.

Препоручљиво је користити ролне за хидроизолацију зидова у дрвеној кући. Пожељно је да се преферира кровни материјал или хидроизол. Осигурајте материјал ваљака на зид помоћу врућег или хладног мастикса. Прије почетка рада, неопходно је нанијети темељни премаз на површину. Пожељно је да се хидроизолациони материјал стави у неколико слојева.

Хидроизолација бетонског плафона и пода у гаражи

Хидроизолација бетонских подова и плафона у гаражи се обично врши помоћу продорних композиција. Такође, за завршну обраду површине можете користити складишта за везивање и малтерисање.

Пре него што почнете, припремите подну површину. Очистите фуге од прљавштине и остатака остатака. Важно је напоменути да бетонски под треба навлажити.

Хидроизол, продорна и лепљива складишта су погодна за хидроизолацију не само у стану већ и за хидроизолацију бетонских подова и плафона у гаражи

Потребно је обрадити под након завршетка плафонаи зидове. Прво, површину треба навлажити, а затим нанети мастикс. Дебљина слоја не смије бити већа од 8 центиметара. По завршетку рада можете напунити под влажном пиљевином. Ако их немате, можете користити синтетичку влажну крпу.

Да би се бетонски плафон у гаражи заштитио водом, препоручује се употреба материјала за ињектирање. Направљени су од полиуретана или гела. Ови одељци треба да се примене на место убризгавања помоћу шприца.

Хидроизолација гараже се врши следећим алгоритмом:

 1. Прво морате очистити плафон од прљавштине и прашине.
 2. Припремите смешу.
 3. Нанесите први хидроизолациони слој на плафон.
 4. Након тога потребно је премазати шав са лопатицом на зиду. Производи ће помоћи у елиминисању мањих дефеката.
 5. Након 4 сата, нанети други слој хидроизолације на плафон.
 6. Пустите да се смеша осуши. Након три дана морате уклонити остатке залиха четком. Тек након тога можете наставити са другим завршним радовима.

Хидроизолација дрвеног плафона (видео)

Хидроизолација стропова, зидова и подова је одговоран, али једноставан процес. За рад се могу користити разна складишта. Сваки материјал има неколико предности и недостатака. Приликом избора складишта обратите пажњу на материјал на плафону. За обраду дрвених премаза корисно је користити полиетиленску фолију у комбинацији са минералном вуном. За хидроизолацију бетонских плафона у гаражи или купатилу могуће јекористити било који материјал, али се препоруча дати предност композицијама које продиру или хидрофобним јединицама.