Хидроизолација крова куће испод цријепа

Хидроизолација крова зграде испод металне плочице штити рафтинг систем од кондензације. Кровни систем зграде од валовитих или металних плочица захтева заштиту од воде, јер метал при негативним температурама формира кондензат. Пошто је независна хидроизолација крова испод металних плочица и валовитог картона слична, онда ћемо заједно размотрити ова питања. У овом чланку, погледајмо изблиза како одабрати прави материјал и направити хидроизолацију.

Хидроизолациони материјал треба поставити на металну плочицу према препоруци произвођача. Избор материјала зависи од дизајна крова који може бити два типа: топло и хладно. Топли кров је поткровље за гријање, када се поткровље користи за економске потребе. Када се поткровље гараже или поткровља куће не грије - то је хладан кров.

Како одабрати хидроизолацију испод металне плочице

Прије одабира хидроизолације у изградњи "колача" топлог крова куће испод металног крова треба приступити одговорно, јер је неопходно заштитити кровни сустав у тешким увјетима. Ради се о великим температурним разликама када је зими на улици -20, ау топлом поткровљу +20 степени. Размотрите у следећем одељку како да изаберете праву изолацију за кров куће испод металног црепа.

Рубероид под металним кровом

Користите кровни лист РПП 200 или 300 само на хладном крову. Металне плочице се монтирају директно на летву, тако да се отвори вентилирани отвор у кровној тањи, што ће и битиза вађење акумулираног кондензата. У неким случајевима, плочице се могу положити директно на хидроизолацију, причвршћену на калдрму, без кровног материјала, дизајн крова се брзо распада.


Која страна ће поставити изолацију паре на грејач

Мембрана испод металног крова

Влажна мембрана отпорна на вјетар може се користити у топлом и хладном дизајну. Материјал има поре, тако да не спречава пару из слоја топлотне изолације, док је мембрана довољно јака и добро штити груби кровни систем од влаге. Главна ствар код паковања је да се правилно одреди смер пропусног слоја и да се парна брана правилно постави у грејач.

Парна изолација Тецхно стакло је снажно и може издржати тешка оптерећења, користи се за коси кров и интер подове.

Филмска хидроизолација испод крова

За хидроизолацију хладног крова можете купити најјефтинији мембрански филм, за најтоплију исту конструкцију боље је користити супер дифузиону мембрану. Трошак потоњег је много већи, али гарантује одличну вентилацију између крова и хидроизолације. Размотрите следећа основна правила за полагање хидроизолације испод металног крова и приказ видео упутства.

Хидроизолација за хладни цријеп


Схема вентилације топлог поткровља у приватној кући

Стандардна конструкција такозваног "кровног колача" хладног крова испод металне плочице или валовитог картона састоји се од сљедећих слојева:

 1. Ресетовање запричвршћивање плоча од валовитог картона или металних плочица;
 2. Протутежа за стварање вентилираног отвора испод крова;
 3. Хидроизолација. Препоручује се употреба мембранског филма;
 4. Рафтинг на крову и унутрашње уређење хладног простора поткровља.

Хидроизолација испод цријепа


Изолација поткровља извана сопственим рукама

Изградња тзв. "Кровне пите" топлог крова испод металне плочице или валовите плоче је сложенија и састоји се од слојева:

 1. Решетка за причвршћивање лимова од метала или валовитог картона;
 2. контра-четкица за стварање вентилираног отвора испод крова;
 3. Хидроизолациони слој. Корисно је користити парну баријеру Тецхноникол;
 4. Цонтро-решетка, која ствара вентзазор (вентилација крова);
 5. слој топлотне изолације, који се поставља између рогова;
 6. Парна брана која штити грејач од тога да се налази у топлим парама;
 7. Унутрашње уређење поткровља у топлој соби.

Хидроизолација крова куће под металном плочицом сопственим рукама

За запослење професионалних кровопокривача или за хидроизолацију властитим рукама овиси о вашим вјештинама и способности за рад с алатом. Не заборавите да правилан дизајн заштитне конструкције зависи од трајања крова. Ми ћемо дати неке важне препоруке, након чега можете сами обавити сав посао, без прибјегавања услугама градитеља.

Хидроизолација и изолација крова сопственим рукама

 1. Када се поставља изолација, треба избегавати блиски контакт између фолије и изолације ако се изолација обезбеди у кровној конструкцији.
 2. За причвршћивање водонепропусности на систем сплави, пратите контурну решетку, држећи отвор за вентилацију не мањи од 5 цм између крова и филма.
 3. Материјал се може поломити ако се чврсто стегне, да се рола положи у посуду са лаганим прогибом, максимално 0,2 цм.
 4. Размак између крова и хидроизолације од 5 цм треба проветравати, тако да је изоловани кров добро проветрен и проветрен.
 5. Експанзиона ролна треба да буде од вијенца до траве, преклопа између листова које препоручује произвођач и није мања од 150 мм.

Кровне греде постављене у корацима од 60, 100 или 120 цм тако да се гријач може поставити између рогова без додатног резања. Фиксирајте баријеру за парне филмове на камену поплочану плочом. Мембранска хидроизолација не подноси сунчеву свјетлост, па би се требала брже затворити након инсталације. Како да све урадите како треба, погледајте видео на крају чланка.

Видео. Хидроизолација крова испод металног крова