Хидроизолација крова гараже властитим рукама

Хидроизолација крова гараже је једноставно неопходна, јер је ова конструкција, у првом реду, пројектована да заштити просторије од било каквих падавина. Правилна хидроизолација бетонског крова гараже властитим рукама гарантира трајност цјелокупне конструкције и удобност када се нађе у овој просторији. Прочитајте како да урадите исправан и јефтин рад користећи популарне типове изолације, а на крају чланка погледајте детаљну видео инструкцију за ову тему.

Данас, на грађевинском тржишту, велики број произвођача хидроизолација и материјала. Сваки тип изолације је намењен за обраду различитих површина: независна хидроизолација гаражног темеља, опсервација и јама за поврће, зидови итд. Материјали за кров морају испуњавати савремене захтјеве грађевинских прописа и имати сљедеће важне карактеристике.

Материјали за хидроизолацију крова гараже

Отпорност на влагује најважнија карактеристика због које се користе течна и ваљана хидроизолација. Вода и пара не би требало да процури кроз нанет слој водонепропусног премаза на бетонски кров.

еластичностматеријала спречава уништавање интегритета превлаке кроз деформацију структуре. Еластичност ће заштитити кров од влаге, чак и када је оптерећење на изолационом слоју и површини крова значајно.

снагахидроизолационог слоја крова је такође важна јер је структура често изложена оптерећењу различите природе. Куалитативематеријал је у стању да издржи различите процесе деформације у раду.

Шта урадити са хидроизолацијом крова гараже


Хидроизолација против влаге ТецхноНИЦОЛ

Тренутно су најпопуларнији хидроизолациони материјали ваљана и текућа хидроизолација. Ролл материјали су погодни за употребу, имају ниску цену и често се користе када је потребно да се хидроизолација крова гараже налази испод валовитог картона. Полимерни мастици и течна гума, најчешће се користе у обради вертикалних структура различитих структура.

Врло често стручњаци комбинују различите врсте хидроизолација. На пример, раван кров гараже се прво угради са рубероидом, а на спојевима површина се третира мастиком. Мастикс се лако наноси на било коју површину, обезбеђујући поуздану заштиту од влаге, и одржаваће такав мокри изолациони слој на реда величине дуже од једноставних битуменских или ваљчаних аналога.

Висококвалитетна унутрашња и спољна хидроизолација кровног кровног гаражног рубероида својим рукама или мастиком ће обезбедити заштиту просторије од влаге и влаге. То ће уштедети аутомобил у гаражи од нежељених корозивних процеса. Размотрите у следећем одељку како да правилно покријете кров гараже сопственим рукама, користећи у раду рубероид, мастикс и течну гуму.

Како направити хидроизолацију крова гараже

Размотрите за почетак могућност изолације крова помоћу рубероида. Који год материјал сте користили, прво морате да припремите основу за почетак,уклањањем старог корица. Целу површину крова треба проверити на присуство пукотина и пукотина, по потреби их поравнати са цементно-песковитим раствором. Сва прашина и остаци са површине треба заменити метлом или четком.

Хидроизолациони кров гараже рубероид

Пхото Хидроизолација бетонског крова рубероидне гараже

На чистој површини постављен је цементни естрих са нагибом до 4 степена тако да се преципитати не акумулирају на крову у локви и теку низводно. Након фиксирања естриха, површина равног крова прекривена је слојем битуменске емулзије. У завршној фази рада израђује се полагање рубероида, док искусни градитељи препоручују да се постави најмање три слоја кровног материјала.

Ширење ваљка на крову, потребно је загријати обрнуту страну кровног материјала керозинским пламеником, тако да је изолација сигурно причвршћена на површину. Слојеве слова треба замијенити 10-15 мм, а траке сљедећег слоја кровног материјала треба у потпуности покрити спојеве доњег слоја. Само у овом случају вода неће проћи до бетонске плоче због постављене изолације.

Хидроизолација гаражног крова мастиком


Пхото Хидроизолација бетонског крова са мастиксом Теконикол

Полимерни мастикс има високу еластичност и савршено се носи са задатком на ниским и високим температурама. Филм на крову гараже може да се одупре утицају атмосферских падавина и сунчеве светлости. Међутим, током рада важно је искључити утицај на полимерни мастикс таквих хемикалија као што јекерозин, бензин, алкална, кисела и моторна уља.

Хидроизолација крова гараже мастиком сопственим рукама је направљена у два слоја, што елиминише могућност појаве нетретираних површина на површини. За наношење течних композиција, потребна је четка или ваљак за бојење, као и бензин или растварач, у случају потребе за разређивањем мастике у течнији облик. Вулканизација маске се одвија под утицајем атмосферског ваздуха.

Хидроизолација крова гараже течне гуме


Хидроизолација бетонске гараже течном гумом

Течна гума (битумен-латекс емулзија) има високу адхезију на било који материјал и може прскати материјал на било којој површини, па чак и водонепропусно метално кровиште гараже. Након наношења течне гуме, она се чврсто држи и формира чврсти, еластични и бешавни водоотпорни премаз на гаражи од цигле која служи десетинама година без цурења.

Пре распршивања течне гуме треба припремити кров гараже: уклонити стари премаз, грађевинске остатке и очистити површину. Нанесите материјал прскањем помоћу уређаја без ваздуха и ручно помоћу ваљка или четке. Спреј може повећати брзину рада и смањити трошкове мастикса, али значајно повећава трошкове рада.

Хидроизолација вентилационе цеви на крову гараже


Шема природне вентилације у гаражи

Неопходно је планирати и размислити о вентилацији у кутији у фази изградње. Природна вентилација гараже је једноставнија метода. Она је веомајуст до Потребно је на једном зиду зграде направити двије рупе на нивоу од 20-30 цм од пода за прилив ваздуха са улице. На супротној страни кутије треба направити рупу или повући цијев на крову гараже.

Препоручује се да цеви и вентилациони отвори буду опремљени металном мрежом за спречавање инфилтрације глодара. Доњи део издувне цеви мора бити постављен 20-30 цм до преклапања. Хидроизолација цеви на крову гараже неопходна је за заштиту од корозије, јер ће бити изложена атмосферским падавинама и утицају влажног ваздуха из унутрашњости просторије.

Видео. Хидроизолација крова гараже течном гумом