хидроизолација крова

Хидроизолација кровова је важан задатак при изградњи куће. Изградња сеоске куће повезана је са доношењем многих задатака и доношењем рационалних рјешења у избору материјала и грађевинских технологија. Ова питања укључују хидроизолацију рогова властитим рукама, као и цјелокупни распоред кровне кровне куће и избор кровног материјала.

Кров куће је најважнији елемент у архитектури зграде. Налази се на крову за дугачко заустављање изгледа, али због љепоте кровног материјала и облика крова се скрива сустав за клање, који је одговоран за поузданост и трајност цјелокупног дизајна. Поузданост, трајност и ниске цене кровних шина су главни квалитети које овај дизајн мора задовољити.

Да ли ми је потребна хидроизолација крова


Кровна изолација крова Роцхлигхт ТецхноНИЦОЛ

Хидроизолација крова испод металне плочице се лако поставља, у случају када поткровље није изоловано. Већ смо размотрили ово питање, па хајде да разговарамо о томе како да урадимо хидроизолацију кровних греда сопственим рукама пре постављања крова. Кровни систем - опет је било који кров, његов правилан прорачун и квалитетне хидроизолационе плоче сплавара, гарантира дуготрајан рад.

Тренутно су у изградњи сљедећи основни кровни сустави: кров од једног нагиба и крова с двоструким кровом, шупљи (четвероструки) и полукраји (двослојни) кровови, као и мансарди. Без обзира на дизајн, правилахидроизолациони рогови остају исти. За систем рафтова и калдрме користи се дрво које треба третирати.

Инсталација хидроизолације и контра-поравнања

Борске даске се користе за рогове. Дебљина даске и размак између греда зависе од нагиба нагиба и висине снежног покривача. За равне плоче, дебљина плоче се бира на основу дужине плоче. Према СНиП П-26-76, за кровове мање од 6 метара, шипка контрафиксације треба бити 30к50 мм за вентилацију испод кровног простора. За кровове с рампом већом од 6 метара потребно је сјециште шипке од 50к50 мм.


Вентилациона шема топлог поткровља

Изоловани кров омогућава кориштење поткровног простора. Стога, приликом изградње крова треба осигурати поуздану хидроизолацију рогова и гријача. За то се користи антисептичка импрегнација, парна брана и мембрана. Основна сврха парних и хидроизолационих фолија је заштита рогова и топлотне изолације од кондензата, који се формира на металном крову.

Без филма, кондензација и влага продиру у грејач, што ће повећати топлотну проводљивост материјала и повећати губитак топлоте у кући. Чињеница је да се за кров обично користе минерална или базалтна вуна (Изовер, Урса, Роцквоол, итд.), Сви ови материјали треба заштитити од влаге. Хидроизолационе фолије се фиксирају спајалицама, а антисептици и импрегнације се наносе на плочу четком.

Схема инсталације и хидроизолације крова

Цонтро латтице онсплави се користе за причвршћивање хидроизолационог филма и стварају вентилирани отвор. Приликом постављања додатних елемената: сњежних носача, степеница и других елемената, потребно је ојачати решетку додатним даскама. Као шипке могу се користити и плоче ОСБ-а, а летва из плоче испод кровног материјала се монтира са чврстим подом.


Изолација поткровља изван куће

Да би се смањила цена и смањила укупна тежина целе конструкције, користити оскудну летвицу од плоче за подрезивање испод металне плочице. За монтажу разређене решетке потребно је користити ивице плоче ширине 100-150 мм и дебљине 20-35 мм. Даске су причвршћене са два чавла на сваки сплав. Удаљеност између плоча се бира у зависности од таласног облика валовитог картона.

Уређај власника је важна ствар, јер неправилна инсталација доводи до цурења крова и поправке. Контра решетка мора бити монтирана тако да постоје преостали отвори за кондензацију. На крају ставите мембрану. Листови кровне јединице су постављени на завјесну трачницу, ако облога започиње вијенцем. Кров мансардних прозора и димњака распоређени су по истој технологији.

Видео. Хидроизолација сплавног система