Хидроизолација канализационих бунара изнутра и споља

Како властитим рукама направити хидроизолацију бунара канализационог система, то је питање власника приватних кућа без централног канализационог система. Хидроизолација канализационих бунара ће штитити локацију од продора канализације, а грађевина од прераног уништења. Размотримо како самостално водити хидроизолацију бетонске бушотине канализације, а такође ћемо показати видео упуту за извођење ових радова властитим рукама.

Вода из земљишта у канализациони систем може да процури кроз спојеве армиранобетонских прстенова и на месту где цевовод улази у земљу. Да би се елиминисао проток влаге у шупљину из тла, потребна вам је хидроизолациона мешавина пенетрона, хидроизолациона композиција ПЕНЕЦРЕЕТ, четкица са гвозденом хрпом, обрва са дијамантним диском, четка за хидроизолацију течности, канта за мешање складишта и гладилица.

Да ли ми је потребна хидроизолација бунара канализације

Хидроизолација канализационих бунара спречава продор подземних вода кроз шавове армиранобетонских прстенова. Хидроизолација бетонских прстенова бунара у земљишту и место увођења комуникација врши се уз помоћ мастика Тецхнокинол или других материјала за импрегнацију. Изолација је потребна како би се смањио утицај подземних вода на структуру.


Хидроизолација бунара изнутра

Хидроизолација бунара у земљишту може бити спољашња и унутрашња. Ако се и унутрашња и спољашња обрада прстенова врши истовремено, односно способност да се бунар заштити на квалитетан и дугорочан начин.Препоручује се да све радите у фази монтаже прстена. Ако касније завршите обраду, онда ће бити потребно извести ископ, тако да је могуће доћи до зидова бунара.

Хидроизолација канализационог бунара извана

Само-третман бунара почиње чишћењем и припремом површине. Пре наношења хидроизолације ваше руке морају уклонити прљавштину и лабаву подлогу помоћу металне четке. Често се за спољну изолацију користе ролне и подмазивање, а то су материјали које ћемо даље разматрати: хидроизолација канализације од бетонских прстенова од мастикса и Пенетрона.


Хидроизолација канализационог бунара извана

Хидроизолација бунара мастиком

За почетак, бетон бетонити бетоном, како би се добила добра адхезија за хидроизолационе материјале. Када се прајмер осуши, потребно је започети полагање великих пукотина и залити цементни малтер и поново обрадити површину с премазом. Након сушења прајмера, на површину се наноси битуменска мастика, коју треба положити у 3-4 слоја рубероида.

Хидроизолација пенетронске бушотине

Пре наношења импрегнације, површина бунара је влажна, што је учињено ради дубљег продирања честица смеше. Након тога, површина бетона се испере дубоким продирањем. У процесу сушења композиција треба да се хидрира неколико дана и не дозволи оштећење. Затим, око бунара, треба да напуните глину да направите глинутхе цастле

Хидроизолација бунара канализације изнутра

За почетак се врши припрема површине: уклањају се слабе тачке и наслаге блата, користи се прајмер. Плоче и рупе треба обрадити цементном мјешавином како би се добила равна површина. Када се цемент заљуља, хидроизолација канализационе јаме Пенетрон се изводи властитим рукама. У ту сврху се наноси влажна смеса која продире у четкице у неколико слојева.

Мастика Рјечник је битуменско-полимерни састав састава пасте црне пасте. Након сушења, хидроизолација ствара танак слој мембране налик гуми на површини.

Заптивање дна бунара

Да би се дно правилно изоловало, пре постављања првог прстена бунара, дуж периметра дна се поставља водонепропусна жица за заптивање дна и првог прстена. Сама површина бетонског дна треба очистити од прашине, покрити битуменским мастиксом, глосар и љепљени кровни материјал. Ако се придржавате технологије, можете самостално направити хидроизолациону рупу.

Видео. Хидроизолација бунара канализације