Хидроизолација између темеља и зидова

Било која подлога захтева висококвалитетну хидроизолацију, на било ком земљишту није било зграде. Хидроизолација између темеља и зида је неопходна да би ваша кућа трајала много година. У ту сврху можете одабрати различите технологије хидрауличне изолације. Ради се о овоме што ћемо описати у овом чланку, а на крају ћете моћи погледати видео инструкцију на ту тему.

Начини хидроизолације темеља куће

Сматра се да ако се подземна вода налази на дубини већој од једног метра од темеља темеља, онда је хидроизолација конструкције опционална. Међутим, дубина подземних вода може да се промени и влага у земљишту такође уништи дизајн куће. Све то чини хидроизолацију између темеља и цигле неопходним дијелом било којег процеса изградње.

Вертикална хидроизолација темеља може се вршити независно уз употребу изолатора ваљака, маскирања маске или хидро-изолационог пенетрона који продире у поре бетона. Вертикални део базе често је водонепропусан малтерисањем водоотпорним малтером. Све ове мере штите од продора влаге у дневну собу са спољне површине.


Хидроизолација темеља битуминозним мастима

Хоризонтална хидроизолација темеља изводи се у фази изградње. Да би се то постигло, на дну рова, припремљеног за попуњавање темеља, изграђена је вишеслојна "пита". За почетак, попуните дно глином око 20-30 цм и затим ставите на кровни лист и 5-7 цм бетона.Након хватања бетона можете спојити арматуре и сипати темељ објекта планиране величине.

Хидроизолација између темеља и зиђа

Након хидроизолације темеља зграде, врши се полагање хидроизолационих материјала између темеља и цигле подлоге. У ту сврху се користе ролни материјали, али прије полагања, хоризонтална површина темеља може се даље обрадити са мастиком. Све се то ради када се гради кућа и није тешко сама.

ТецхноНИЦОЛ број 24 је намењен за хидроизолацију бетона, армираног бетона и других конструкција изван стамбених просторија.

Зидани зидови базе и зидова куће могу да упијају и проводе влагу. Да би се спријечило улазак влаге у зид куће, користи се неколико варијанти заштите вертикалних површина. То могу бити малтерисање, фарбање, обрада мастике или продорне припреме вањских површина зиђа. Све ове методе штите зид од падавина и влаге у ваздуху.

Пре завршетка радова, зидове од цигле треба очистити од прашине. Такође је могуће додатно водоотпорити цементни малтер у цигленим шавовима, због тога се чисте и пуне водоотпорном композицијом, као што је Пенетрон. Треба напоменути да је пожељно унапријед направити хидроизолацију између темеља и зидане конструкције. СНиП за претходну студију и припрему материјала.

Ми бирамо материјал за рад

Масонка ТецхноНИЦОЛ број 24 је у потпуности спреманпримена битуменске композиције нафте. ТецхноНИЦОЛ број 24 за темељ садржи разне минералне пунила, технолошке додатке и отапала. Мастикс не садржи полимер, стога није толико еластичан (односи се на круте мембране). ТецхноНИЦОЛ број 24 је намењен за хидроизолацију бетонских конструкција.


Хидроизолација Пенетрон фондације

Пенетрон се користи као самостална хидроизолација, па тако иу комплексу роло материјала. Због употребе композиције, капиларни одсис нестаје, полажу се мале пукотине. Кемијске компоненте смеше, продирући у бетон, реагују са једињењима алуминијума, соли и металних оксида, који су део бетонске мешавине. Пенетрон формира кристале који се не растварају.

Рубероид се прави на бази картона импрегнираног битуменом и прекривен ватросталном мрвицом, на пример, талк. Технологија која је једноставна за преглед омогућава вам да добијете јефтин материјал отпоран на влагу, док је врло удобан и једноставан за инсталацију. Захваљујући разним адитивима (креч, глина, креда) значајно се повећава отпорност на топлоту. Цена хидроизолационог материјала је доступна свима.

Видео. Хидроизолација између темеља и зида