Хидраулична дрва за гријање: принцип рада, намјена, схеме и калкулације

Одређени недостаци могу бити присутни у традиционалном систему грејања без употребе посебних јединица. Његово функционисање без значајних надоградњи и прилагођавања ће постати неуравнотежено. За уклањање неравнотеже помаже правилно постављен хидраулични камин за гријање. Важно је са овим чвором смањити ниво топлотних флуктуација унутар котла и створити кохерентан рад циркулационих пумпи.

У тренутним условима, потражња за хидрауличном стрелицом је евидентна у већини система грејања. Функционално, то је компензациона камера која обезбеђује везу између независних кругова грејања.

Неопходност у опреми хидроелектране

У процесу инсталације система грејања, присуство гидрострелова за грејање је предуслов за добијање гаранције од произвођача за инсталирану опрему. У већини случајева ово правило се односи на котлове од ливеног гвожђа. Значајна термокалибрација утиче на структуру сировог гвожђа. Уз правилан удар на сличан начин као и котао, дио се може брзо уништити.

У схеми котларнице, која укључује неколико кругова гријања (два и више), снажно се препоручује постављање хидрауличне стреле.

Дијаграм тока расхладног средства у чворишту колектора са хидромодулом

Зашто вам је потребан хидро-релеј? Често се поставља да се поравна у свим контурама притиска. На такве удаљености од главне контуре су:

 • радијатори;
 • систем топлог пода;
 • различите врсте бојлера;
 • снабдевање топлом водом, итд.

Ако се задовоље хидродинамички параметри, онда ће позитивни ефекат увођења смањити ниво негативне интеракције између контура и осигурати њихов континуитет у траженом моду. Разлика притиска је елиминисана и проток расхладне течности је смањен, обезбеђујући му оптимални температурни режим.

Главна сврха хидрауличног зупчаника је хидродинамичка стабилизација у било ком систему гријања гдје је инсталиран.

Приликом формулисања одговора, која је потреба за хидро-ватреним штапом, дати доказ да се спречи употреба опасне појаве - термоклине. Када долази из котловског носача топлоте са високом температуром, а када се враћа у котао, расхладна течност добија значајно октахед. Ефекат има штетан утицај на трајност главног горивног склопа.

ВИДЕО: Котао, хидро-реле и колектор у једном систему

Како изгледа хидраулички сепаратор

Најпопуларнији је Хидрустрелке са шест разводних цеви. Израђена је од цијеви округлог и правокутног пресјека и монтирана у вертикалном положају. Уређај Хидраулични пиштољ подразумева да су пар цевовода и неколико повратних цеви спојени на бочне цеви. Највиши прикључак је опремљен аутоматском монтажом. Кроз њега се одлива вишак нагомиланих гасова. Слична функција смањује степен оксидације металних елемената.

Хидраулични чепови од нерђајућег челика

На доњој тачки постоји одводмеханизма. Будући да је неопходно користити Хидро-фиреарм у систему, као и користити га у облику седиментне посуде. У шупљини ће се кретати дуж система рђе, честица каменца и других чврстих елемената. Ова функционалност може значајно продужити вијек трајања цијелог сустава гријања.

Принцип рада чвора у систему

Да би се разумело начело овог уређаја, мора се узети у обзир да ће у систему бити најмање два пута. Обично је једна од њих мала, а друга велика. Први укључује парни котао и хидраулични лук, ау другом се додаје трећи елемент - потрошачи.

Напредни модел "Меибес"

Ако је инсталиран вишеструки систем грејања, обавезно инсталирајте хидраулични модул како бисте осигурали уравнотежен рад читавог система.

Приликом обезбеђивања довољне количине расхладне течности оптималне температуре, флуид у прикључној шеми се помера хоризонтално. Када је топлотна равнотежа нарушена, јавља се циркулација малог круга. Ово повећава температуру на улазу у котао.

Плин или котао на чврсто гориво за такве радње реагују неповезано. Циркулација течности траје док се температура не смањи. Котао је искључен. Заправо, сепаратор воде ствара равнотежу између контура, без ометања њихове независности.

Хидраулички разводник мора изабрати највећи трошак, на основу доказа у расположивим контурама.

помоћне функције

Модерни модели хидрауличних топова истовремено обављају послове разводника и термостата са сепаратором. Термостат показује интензитет промене температуре, а уклањање из циркулационог ваздуха позитивно утиче на функционисање целог система у целини. Истовремено, уклањање већине суспендованих честица, које превладава у расхладном средству, такође смањује оптерећење на трљање елементима циркулационе пумпе у систему.

Схематски дијаграм хидрауличне стрелице која описује сваки елемент

Као што се може видјети из слике, за подјелу шупљине на два дијела, уграђују се посебне перфориране преграде. У овом случају, оба тока расхладне течности (директна и обрнута) конвергирају се само на нултој тачки, а затим се крећу у различитим правцима, без обезбеђивања хидрауличког отпора.

Како један чвор колектора ради на три контуре

Порозне вертикалне плоче су дизајниране за уклањање вишка ваздуха у расхладном средству. Такође, постоје обавезни гаџети на Хидросталк-у:

 • Манометар;
 • сензор температуре за мерење градијента;
 • вентил-термостат;
 • вентил за хладњак приликом покретања система.

Израчуни

На основу одредишта, израчунајте параметре чвора. Пошто се у већини случајева користи цев са кружним попречним пресеком, пречник се често израчунава на основу расположивих уводних параметара.

Принцип модула у схеми сачетворосмерни миксер

\ т

Потребно је правилно одредити максимални проток. Мјери се у м3 /х. Користи се максимална брзина флуида у одговарајућим млазницама и самом Хидро ватреном оружју.

Препоручена максимална брзина расхладног средства у систему кроз попречни пресјек хидрауличког разводника износи 0,2 м /с.

В израчуни, за определаване на производната схема се употребава следната формула:

1) Д = 3 к д = 103 к

или

2) Д = 3 к д = 18,8 к

Прва формула одређује зависност разводника од највећег протока расхладног средства. У другој формули, израчун се заснива на максималној снази котла.

Користи се и друга формула:

1) Д = 3 к д = 1000 к= 17,4 к

Вредности у формули:

 • Д - жељени пречник будуће цеви испод сепаратора;
 • Г - највећи проток носиоца топлоте, изражен у м3 /х;
 • ? Т - температурна разлика између повратка и напајања, за прорачуне се може узети око 100С;
 • П - укупни капацитет грејања котлова или максимални капацитет једног котла;
 • Ц - топлотни капацитет воде, је константна вредност и износи 4.183 кЈ /(кг ° Ц);
 • В - максимална брзина носиоца топлоте, она износи 0,2 м /с.

Економичнији режим је 0,1 м /с у сепаратору вертикалних услова. Процењени параметри су већ израчунати од стране стручњака. Подаци се систематизују и уносе у емпиријску табелу.

Капацитет котленов или котлов, кВ

д млазнице из котла, мм

Д цеви за стрелице, мм

70

32

100

40

25

80

26

20

65

15

\ т

15

\ т

50

Постоје готове хидрауличне стреле опремљене потребним прибором. Међутим, они не одговарају увек развијеној индивидуалној шеми котларнице. Понекад се постави Хидро-релеј са колектором. Боље је да овај производ направите сами или да га наручите тако да сви параметри одговарају процијењеном.

Посебни услови

У неким случајевима, власници кућа се налазе под одређеним угловима. У овој ситуацији, потребно је обезбедити вертикални положај усиса ваздуха. Пре него што се прихвати инсталација запорног вентила. Захваљујући томе, могуће је уклонити ваздушни вентил за поправку или чишћење без пражњења течности.

Ако опрема за грејање нема довољно снаге за секундарни круг, постоји ризик од прекомерног притиска

Потребно је осигурати исправно повезивање смјера раздјелних цијеви. Слиме пила под било којим условима остаје у доњем делу дизајна.

Волумен стрелице је од посебне важности. Најоптималнији параметар је величина унутар 100-300 литара. То је од великог значаја за кругова са котловима на чврста горива која сукарактеришу оштри температурни скокови.

Приликом одабира хидрауличног пиштоља, морате се руководити индикаторима:

 • снагу свих кола;
 • пумпа се укупна запремина расхладног средства.

Продаваоница показује техничке карактеристике купца, а стручњак ће изабрати довод воде за наведене параметре.

Како правилно комбиновати колектор са хидро-релејем

У зградама са површином од преко 50 м2. У котловима су уграђене циркулационе пумпе за принудно кретање расхладног средства. У овом случају, други круг је повезан са котлом само помоћу хидро-ватре. У домовима веће површине, употреба потоњег ће бити сувишна, много ефикаснија употреба чешља.

Чешљеви за воду постављени су након хидрогрескета, који се састоји од два одвојена елемента, која су спојена скакачем. Број млазница зависи од броја контура и треба их поставити у паровима.

Како изрезати контуре у каишу

С обзиром на то да ће се сви запорни и регулациони прикључци монтирати, сервисирати и по потреби поправити, лакше ће бити поправљање точкова.

У присуству хидрауличног пиштоља изабрати колектор већег пречника тако да је проток расхладне течности био приближно исти.

Ако се ремен користи за употребу хидрауличног пиштоља, то ће спречити прекомерни притисак котла

Хидраулични модул, који укључује хидро-релејни и колекторски чвор, веома је погодан за употребуприватне куће и мале котларнице.

ВИДЕО: Која се својства приписују хидрауличком сепаратору, који заправо нема

Нормал 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4