Хазолдер за приватну кућу: инсталација и грејање приватне куће са држачем за гас

Ако постоји гасовод поред ваше куће - одличан је! Друга ствар, када је ваш дом далеко од главних комуникационих и инфраструктурних центара, избор опција за организацију грејања у овом случају је ограничен. Гас, који је најпогоднији и економичнији тип горива за загревање куће, може се користити у другом облику. Успјешно и добро утемељено рјешење у таквим ситуацијама ће бити уградња складишта плина на свом подручју. Заштитни зид за приватну кућу ће бити поуздано спремиште за укапљени плин, који се затим може користити за управљање системом гријања.

На основу техничких могућности модерних јединица за складиштење укапљеног гаса, уградња аутономног гасног система за гријање захтијева компетентан дизајн. Даља инсталација опреме зависи од многих фактора, међу којима су и услови рада постројења у будућности, његова ефикасност и сигурност бит ће једнако важни.

Које су врсте гасних резервоара, њихов дизајн и технолошке карактеристике

Боца за гас није само складиште за течни нафтни гас. Супротно утврђеним стереотипима, плински цилиндар је високотехнолошка инсталација, чији је главни задатак не само складиштење укапљеног плина, већ и његова обрада за даљњу употребу као горива за кућне системе гријања. Под условом да је инсталација исправно инсталирана и да је накнадна компетентна употреба - јединица представља најмање опасан објекат у вашем подручју.Челични цилиндрични или сферни капацитивни капацитети могу издржати високи притисак, прихватљивих димензија и димензија, што омогућава да се он инсталира у домаћинству.

За разлику од традиционалних система напајања, ова инсталација вам омогућава да у потпуности учините вашу земљу самосталном и независном од инжењерских и оперативних мрежа и комуникација.

Према принципу рада, плински цилиндар је вјероватније подсјетити на рад колектора паре кондензата. С обзиром на основне физичке особине природног гаса, изградња постројења се заснива на следећем принципу:

 • убризгавање гаса у капацитет под високим притиском, који понекад достиже и до 1,8 МПа;
 • течни гас се испарава у гасовито стање под утицајем високе температуре;
 • присуство реактора обезбеђује притисак који је потребан за снабдевање гасом.

У већини случајева, плински кертриџ се користи за сервисирање сеоских кућа, викендица и кућа за одмор током грејне сезоне. У пракси се користе различите врсте агрегата, од којих је свака осмишљена за одређене сврхе и задатке.

Најјефтинији и најпрактичнији у раду је земни плински цилиндар. Овај тип инсталације не захтијева велике инжењерске и монтажне радове на градилишту. Цео процес инсталације, инсталације и прикључења се обавља без значајних материјалних трошкова. Инсталација и уградња држача за гас у приватној кући се углавном обавља у фази изградње стамбене имовине, стога:

Важно је бити спреманнацрт дистрибутивног система гаса, да се јасно идентификује локација произвођача гаса, узимајући у обзир неопходне безбедносне захтеве и рад објеката гасне инфраструктуре.

У насељима и на мјестима гдје је приступ специјализованој грађевинској опреми отежан, велики грађевински радови су ограничени густоћом градње, земаљски плиноводи су идеално техничко рјешење. Међутим, за регионе у којима превладава хладна клима, а зимски период дуготрајан, таква шема није оптимална.

Важно! Велики мраз и ниске температуре дуго времена утичу на брзину испаравања гаса у инсталацији, што значајно смањује ефикасност система аутономног грејања у стамбеној згради.

Подземни плински цилиндар за нашу климу је најбоља опција за рјешавање проблема, поготово зато што се таква инсталација може користити у готово сваком подручју наше земље. Иначе ће бити потребно потрошити на инсталацију додатних испаривача или потрошити новац на изолацију резервоара.

Инсталација подземног гасног танкера је повезана са одређеним техничким потешкоћама, али има бољи квалитет репродукције. Нормални температурни режим обезбеђује потребне услове за испаравање гаса. Капацитет челика треба да буде на дубини испод тачке смрзавања тла, тако да је за сваку област пре уградње потребно извршити прелиминарне прорачуне и инжењерско-геолошке прегледе.

Подземни резервоар може бити истида пумпа више горива, обезбеђујући себи значајне резерве на дужи временски период. Рад уређаја за складиштење гаса врши се у уобичајеном планираном режиму, без потребе за додатним уређајима и мјерама за изолацију капацитета. Постављањем довољно великог капацитета испод земље, можете ослободити своју локацију од непривлачног дизајна, побољшати инспекцију и естетику сусједне територије.

Ако је задатак да се организује снабдевање гасом неколико стамбених зграда, подземни цилиндар за гас ће се у потпуности носити са таквим задатком. Обично је инсталиран капацитет од 6000 м3 за сервисирање већег броја потрошача.

Поред разлика у врсти смјештаја, држачи плина могу имати различите оријентације, односно вертикалне и хоризонталне. Вертикалне конструкције нису практичне због ниске продуктивности. Ово је због мале површине површине испаравања гаса. Стабилан притисак у вертикалној инсталацији је једна од предности овог дизајна. Вертикални држачи плина, опремљени додатним гријачима и испаривачима, могу осигурати опскрбу плином за сустав гријања малих зграда чија површина не прелази 150-170м2. Поред тога, вертикална инсталација не заузима пуно простора на локацији.

Најраспрострањенији у нашој земљи били су хоризонтални подземни гасоводи. Повећан капацитет, високе перформансе. Да би се спријечило смањење продуктивности како се гас троши, таква постројења су опремљена редукторима. Подземни плински цилиндар хоризонталнитип ће моћи да се бави снабдевањем гасом у пуном обиму простране стамбене зграде или неколико викендица.

Изаберите гасну касету за вашу локацију

Свако од нас увијек има властите захтјеве за сустав гријања, поготово када је ријеч о сеоској кући. Самостално грејање приватне куће на течни гас, која се складишти и снабдева из складишта гаса, економских и техничких, компетентних инжењерских решења. Пре него што инсталирате мерач гаса, боље је направити прелиминарне прорачуне, утврђујући следеће параметре:

 • оптималну количину гаса потребну за потрошњу у приватној кући;
 • оптималне величине и запремине резервоара;
 • врста капацитета;
 • финансијски трошкови повезани са инсталацијом целог система на локацији.

Схема приказује приближну локацију подземног складишта гаса, техничке димензије јаме, ослонце за инсталацију и параметре саме инсталације.

Економска компонента гријања приватне куће с мјерачем плина изгледа овако. Прорачуни су приближни јер сваки извор има своје изворне податке.

На пример, можете узети израчуне за стамбену зграду од 200 м 2.

 • Просечна месечна потрошња горива је 3-4 литре. по квадратном метру;
 • за време грејне сезоне (6 месеци) сваки квадратни метар стамбеног простора је потребан за грејање 20 -25 литара. блуе фуел;
 • за целокупни период трошкови ће бити 4000-5000л;
 • Средниат цена на газот на земата е 10-15 рублес за литер;
 • заједно излази 60-75 хиљада рубаља за целу сезону или 10-12,5 хиљада месечно.

На тачност израчуна утичу број уређаја који раде на гасу, снага котла и интензитет употребе целокупног гасног система. На основу добијених података можете израчунати потребну количину добављача гаса. Оптимална опција ће бити употреба готовог мерача гаса и читавог система аутономног гасног грејања. Са одговарајућим инжењерским образовањем, ови прорачуни се могу обавити независно.

Важно! Сва пројектна документација за инсталирање добављача гаса на вашој локацији мора проћи процедуру за координацију са гасним сервисима. Ако постоје недостаци и техничке грешке, пројекат ће бити одбачен, биће потребно додатно усавршавање.

Узимање гасне касете за вашу кућу може бити стриктно у складу са техничким параметрима будућег система грејања и узимајући у обзир стање земљишне парцеле. Хоризонтални гасхолдер мора имати запремину већу од 15-20% од потребног минималног горива, са смањењем запремине гаса у резервоару за половину.

Боље је да се развој пројектних података повери квалификованим стручњацима, који не само да пружају завршени радни пројекат, већ могу да изврше и следећу инсталацију уређаја, повезујући цео систем грејања. Поред тога, ове организације обично имају могућност да формално наруче инсталацију у складу са техничким захтевима инорме

Независност у таквим ситуацијама је препуна компликација техничког плана, прекида у раду цијелог система снабдијевања гасом у будућности.