Гријање гараже са капаљком ради властитих руку

За загревање гаража често се користи пећ за третман кап по кап, која се врло брзо може направити самостално. Упркос наводној једноставности, загревање гараже је веома ефикасно и може се потпуно носити са његовим грејањем, чак и при јаким мразима. Осим тога, трошак самопроизводње таквог дизајна ће бити прилично низак, а као гориво можете користити трансмисије отпада или моторно уље.

 • Пројектовање и инсталација
 • Опциона опрема
 • производне опције
 • Припрема и производња
 • припрема цилиндра
 • Сигурносне препоруке за цилиндар

Пројектовање и инсталација

Слична пећ има двије коморе у својој изведби, које омогућују двосмјерно изгарање горива. У првој комори се пали отпадно уље. Тиме се добија велика количина горива, која затим улази у други одјељак. Помеша је са кисеоником и настала смеша наставља да горе у другој комори. Овај процес је праћен високом температуром и ослобађањем значајне количине топлоте. То вам омогућава да правилно загрејете гаражу, чак и ако на улици има јаких мраза.

Прочитајте и: самостално загревање гараже сопственим рукама.

Ако намјеравате користити пећ за гријање за гријање гараже за третман, потребно је темељито приступити одабиру мјеста његове инсталације. На крају крајева, грејање просторије је последица сагоревањато може бити узрок пожара. Површина зидова и подова у близини пећи мора бити израђена од негоривих материјала. Такође, треба водити рачуна да се обезбеди добра и стабилна вентилација. Биће јој хитно потребна. У супротном, производи сагоревања ће се акумулирати у затвореном простору.

Пажња: За нормалан рад пећи, потребна количина кисеоника мора да се достави у оба одељка. За подешавање у првом одјељку мора бити посебан вентил. Такође има доста малих отвора у цеви, која је у комбинацији два претинца. Рупе су неопходне да друга комора добије потребну количину кисеоника. Пречник сваке рупе треба да буде око 1 цм.

Опциона опрема

Да би се постигло боље загревање гараже, пећница са капањем мора бити опремљена додатном опремом. Прво га прикључите на систем грејања. Да бисте то урадили, прво морате да инсталирате резервоар за загревање воде. Затим га прикључите на систем грејања. Због тога се пећ може користити не само за гријање, већ и за загријавање воде, а по потреби и за кухање. Једна од кључних предности ове пећи је његова компактност. Омогућава вам да га брзо раставите, а затим га инсталирате на право мјесто. Такође је лако транспортовати.

Гријање гараже пећи на послу који се обавља властитим рукама треба обавити у присуству димњака. Његова висина мора бити најмање 4 метра! Потпуно је направљенВертикална и не може имати хоризонталне секције. Чишћење димњака треба да се обавља у просеку једном недељно. Такође мора бити опремљен посебним системом за његово брзо расклапање.

производне опције

Пажња: Пре израде пећи на радном месту, потребно је унапред одредити њен дизајн. Сасвим често његова основа је плинска боца.

Приликом производње треба имати на уму да се његов горионик разликује у слабој осјетљивости на све нечистоће које су дио отпадног уља. У исто време, осетљивост механизма капљица је веома висока и треба је смањити на жељени ниво. Да бисте то урадили, морате да ставите филтер на црево, на пример, аутомобил.

Потребна је и пумпа. У ту сврху ће стати бензинска пумпа високог притиска или аутомобил. Обавезно направите рецепт, јер ће у противном резервоар добити више уља него што је потребно. Капетан, као што је медицински, ће вам добро доћи. Пошто има стезаљку, могуће је подесити интензитет напајања горивом.

Припрема и производња

Након што је одлучио да направи сличан дизајн у својој гаражи, потребно је саставити његов детаљан нацрт и припремити потребне материјале и алате:

 • капаљка;
 • челични лим;
 • Бугарски;
 • контејнер за уље;
 • димњачка цев;
 • пумпа;
 • плински цилиндар;
 • апарат за заваривање.

Најбоље је користити гас за производњу ове врсте пећицилиндар са дебелим металним зидовима. Наравно, можете користити и челични лим, али прво треба наћи ону која ће имати праву дебљину, а затим дати потребан облик. За то су потребни заваривачки радови, који ће производни процес учинити радно интензивнијим.

Приликом израде ове конструкције, такође треба имати на уму да постоји вентил за контролу снабдевања кисеоником у првој комори. Само ако је доступна, камера ће функционисати како треба. Потребно је унапријед нацртати или пронаћи цртеже на интернету, на којима ћете направити пећницу.

Неопходно је унапријед размислити како ће бити очишћено. Да би се то постигло, камера у којој се сагорева уље мора бити израђена тако да се може брзо и лако раставити. Не заборавите и на димњак. Такође треба да се редовно чисти.

Опрез: Мора бити потпуно вертикалан и нема хоризонталне секције, јер отежава чишћење и погоршање приањања. Цев треба бити израђена од висококвалитетног материјала, што ће повећати период његовог рада.

припрема цилиндра

Ако одлучите да користите плински цилиндар за производњу пећи, потребно га је правилно припремити и одрезати дно и врх. Да би се постигла потребна стабилност, потребно је заварити металне ноге које се могу израдити од претходно исечених делова. Након тога можете прећи на камеру уређаја, која, као што је већ поменуто, треба да буде склопива. Требало би да направи отвор у којемцеви ће бити постављене да контролишу довод кисеоника и горива у комору.

У средини цилиндра направите рупу потребног пречника и заварите цев која повезује обје камере. Други одјељак може бити израђен и од средњег дијела цилиндра и од челичног лима. Приликом израде фотоапарата мора се осигурати заваривањем. Када то урадите, можете монтирати димњак.

Након што је уређај спреман, морате провјерити његове перформансе. Обратите пажњу да није неопходно потпуно напунити одељак уљем, јер ће бити испухан из коморе за сагоревање. Напуните уље за око 2/3 запремине. Исто треба да се уради у току накнадног рада пећи.

Сигурносне препоруке за цилиндар

Ако гријањем гараже користите плински цилиндар властитим рукама, треба слиједити неке препоруке. То ће вам омогућити не само да убрзате његову производњу, већ и да учините тај процес сигурнијим. Прво, запамтите да чак иу цилиндру који се не користи дуго времена, могу постојати остаци гаса који могу експлодирати. Да бисте то избегли, одврните вентил и пустите да гас у коме се налази оставите га ван. Након тога попуните боцу воде. Тек тада можеш да га исечеш бугарског.

Опрез: Ни под којим околностима не наставите резати цилиндар ако нисте извршили горе наведене радње.

Да би пећ на третману типа капљице била самостална, може бити врло једноставна и брза. Уз његову помоћ можете ефикасно загрејати своју гаражучак иу најхладнијем времену. Поред тога, због своје доступности, можете уштедети много. На крају крајева, гориво за ову пећ је било која употребљена врста уља, која се увијек налази у правом волумену од сваког возача. Све то чини пећницу кап по кап на послу, што је идеална опција за гријање гараже.