Грешке у инсталацији сувог зида

У различитим врстама грађевинских радова захтијева пажљиво поштовање технологије, то зависи од квалитета градње и исхода свих поправки, посебно што се тиче манипулације сухозидом. Да бисте га инсталирали морате се придржавати многих нијанси. Понекад радници не поштују правила инсталације - због незнања или једноставно због журбе крши се технологија. Понекад градитељи намјерно праве грешке при раду са сухозидом, вјерујући да могу убрзати процес инсталације и смањити трошкове материјала за материјале. Испод су главни недостаци који су дозвољени када се ради са таквим материјалом као што је суви зид.

Неисправна селекција профила

Ово је једна од најчешћих грешака градитеља, без обзира на њихове квалификације. На пример, случај када је конструкција за уградњу преграда од сухозида направљена од плафона, а не од регалних и водилица профила.

Погрешна конструкција конструкције јако нарушава стабилност и звучну изолацију.

Неисправна технологија постављања оквира

Кршење правила у ситуацији када је неопходно радити са металним профилима - такође честа грешка градитеља или оних који сами врше поправке. Прво, то се односи на профил потребан за формирање вишеслојних и различитих облика плафонских површина. У овом случају, увек је потребна суспензија за фиксирање, метални профил је постављен глатком страном и већ на овом месту причврстите листове сувог зида (на фотографији -неисправна инсталација)

Непоштовање овог правила ће резултирати нестабилношћу и слабом монтажом, што доводи до опасности од настанка пукотине након поправке.

Неправилно сечење профила

За равномерно резање потребног профила за суву градњу, посебно за уградњу закривљених конструкција, није допуштено користити угловну бугарску. При великој брзини, метал се јако загрева, на месту сечења опекотине од цинка, што значи да у будућности постоји опасност од корозије на овој локацији.

Рад на резању металног профила врши се специјалним маказама за метал, које су ручне или електричне.

Пре него што почнете са навојем, препоручује се да проверите све што вам треба да будете при руци:

 • маркер за обележавање
 • метални владар
 • Рулет
 • Сам алат за сечење

Проширење зидова у профилу

Јумбо и профил крутости ребра не могу се ни у ком случају одмотати. То је велика грешка, јер постоји повреда крутости и интегритета укупног дизајна, погоршање и појачавање. Сваки професионални градитељ зна да је за сваки дизајн, како би се избјегло пилинг, важно одабрати посебан профил за вођење потребне величине.

но суспенсионс

Приликом изградње спуштеног стропа прије градитеља, поставља се питање: зашто фиксирати оквир. Често постоје случајеви када је везан за бетон, дрво, то јест, суспензија уопште нијепримени. Показало се да је главни профил чврсто причвршћен за носач, без додатног прикључка. Ове и друге сличне грешке у монтажи без вјешалица изазивају стварање пукотина на површини сувог зида након неког времена након поправке.

Монтажа суспензија у облику слова П врши се само након означавања. Чавли за типле нису погодни за вертикалну монтажу, потребни су вијци или чавли од пластике. Ако је груби строп бетониран, користите металне типле. Након постављања П-облика суспензија, можете прећи на сљедећи корак - постављање профила.

ГКЛ инсталација погрешном страном

Садашње питање постављања конструкција од гипсаних плоча остаје питање на којој страни ће сами приложити писма. За почетак, важно је разумети како је писмо уређено:

 • задњи папир
 • гипсани слој
 • папир за лице

На полеђини сјенке, попут картона, постављене су и творничке ознаке. Са ове стране плахта је причвршћена за зид. Лице је бијело када је материјал отпоран на влагу, онда је зелен.

Лице је другачије по својој текстури. Папир на њему је јачи, квалитет је већи.

Као део предње стране садржи више целулозе, што смањује потрошњу боје, прајмера и лепка за тапете.

Све горе наведено објашњава сврсисходност правила за постављање гипсаних плоча. Али постоји још један фактор - естетски. Приликом постављања сухозида на задњу страну изван ознаке произвођача временом ће се облачити у боју и љепилоће истрчати по зидовима.

Важно је напоменути да инсталација плоча сухозида мора почети са средиштем дизајна - тако слиједи једнообразна монтажа.

Кршење правила за причвршћивање сувог зида

Ово је такође уобичајена грешка која изазива стварање пукотина на месту зглоба листа, разбијање фиксације. Исправан рад на уградњи лимова - вразбезхку - ће штитити дизајн у будућности од пуцања. Важно је да узмете што је могуће више великих слова а да не покушате да направите стакленку малих комада на малом квадрату да бисте је сачували.

Постоје посебна правила за постављање сувог зида на профил:

 • Забрањено је завртање вијка на ивицу лима - то ће довести до демонтаже гипса. Технологија чини повлачење не мање од 2 цм
 • Вијак треба да буде затегнут под правим углом. Све деформације, чак и минималне, повећавају ризик од ломљења картона
 • Прво, лист је фиксиран на ивицама, само онда у средини
 • Корак између два сусједна вијка је 10-15 цм периметар, ау средини 20-25 цм
 • Поклопац мотора треба бити уроњен у сухозид на 1 мм, без ломљења површине картона. Ако вијак није довољно уврнут, лопатицом ће се при обради приањати, а ако је превише јак, оштетит ће плочу.

Када нема довољно искуства за рад са сухозидом, препоруча се купити мало у одвијачу са посебним граничником - то ће помоћи да се завртањ завије на жељену дубину. Ако је картонска шкољка још увијек подерана, препоручује се вијаклагано одврните и завијте га.