Грее Цондитионерс - Инструкције, Негативне повратне информације, Препоруке произвођача

Хладан ваздух у затвореном простору је један од главних фактора удобности људског живота у летњој сезони. Да би се ријешио проблем стварања прикладне микроклиме омогућити клима уређаје грее. Као и сви корејски хардвер, инсталиран у Кини, то је јефтина опрема, коју карактерише прилично велики скуп функција са релативно скромним квалитетом.

Произвођач за погодност избора је развио серију премиум и бизнис класе, што је омогућило фокусирање на одређени буџет. У Русији и земљама ЗНД испоручују се климатске јединице индустријског, полуиндустријског, мулти-сплит, мулти-зоне типа, погодне за ВРВ, ВРФ-јединице.

Техничке карактеристике

Најпопуларније врсте климатске опреме компаније Грее 2017 су:

 • канал;
 • зид;
 • плафонски под;
 • тип касете.

У целини, компанија производи више од 7 хиљада артикала који су погодни за рад у земљама, како са благим временским условима тако и са тешким условима.

Валл Цлимате Системс

Све варијанте зидне климатске опреме повезују стандардне карактеристике које су својствене овој серији:

 • повећани максимални температурни режим;
 • побољшани систем за филтрирање ваздуха;
 • повећана енергетска ефикасност.

Најпопуларнији климатски системи који се монтирају на зид су модели класе А, као што је грее бора клима уређај. Имају класичне облике, модеран дизајн, просечне цене од 20 хиљада рубаља. ипозитивне повратне информације од купаца.

Балзам ГРЕЕ БОРА

На пример, бренд је у великој потражњи:

 • грее 12;
 • гвх07ааа-к3нна2а;
 • гвх09ааа.

Модели функционишу уз помоћ сигурног фреона р410а, за разлику од неинвертерских јединица, протеклих година пуштања, ради са повећаном ефикасношћу и минималним нивоом буке, при првој брзини не прелази 26дБ.

Међу недостацима треба напоменути да површина просторије за уградњу опреме не би требала прелазити 40 квадратних метара. У случају више простора потребно је уградити два клима уређаја, иначе ће расхладни зрак бити неуједначен.

Опрема за хлађење канала

Техничке карактеристике каналне климатске опреме могу сакрити јединицу и додатне комуникације у пројекту спуштеног плафона. Само решетке које су одговорне за дистрибуцију протока ваздуха биће видљиве споља.

Тип канала Грее ГФХ36К3БИ

Још једна карактеристика је могућност стварања огранка зрачних канала, који обезбеђује 10 или више просторија не само рециркулацијом ваздуха, већ и додавањем свежег, са улице.

Општи опис клима уређаја канала:

 • енергетска ефикасност до 65кВ;
 • уграђени електрични грејач (омогућава брзо загревање ваздуха у затвореном простору);
 • мале величине блока.

Ако купите грее клима уређај са додатним функцијама, можете добити:

 • дистрибуција ваздуха на три нивоа;
 • функције укључивања и искључивања тајмера;
 • аутоматска дијагностика, самостална обнова рада након прекида електричне енергије.

Важно је напоменути да неки индекси грешака индекса серије за клима уређаје.

Упркос свим предностима, ова серија има и недостатке:

 1. Пре свега, ово је сложеност која може настати током процеса инсталације. Сви канали морају бити темељно изолирани, јер се иначе због формирања кондензата на спуштеним строповима могу појавити мрље.
 2. Системи за климатизацију канала се не разликују у тихим перформансама, а за смањење буке морају се инсталирати апарати за сузбијање буке, што повећава трошкове опреме.

ВИДЕО: Преглед клима уређаја грее

касете

Касета за велике просторије укупне површине 120 квадратних метара и плафони од 3,5 м. Произвођач производи интерне модуле дебљине не веће од 23 цм. То поједностављује инсталацију машина чак иу најмањим просторима висећих конструкција.

Касетни клима уређај НеоЦлима НТС /НУ-60АХ3

Све грее касете у радовима имају низак ниво буке, што пружа иновативну технологију лопатица вентилатора. У просторији се искључује формирање различитих температурних подручја. Брзо загревање или хлађење просторије је због пухања четверокута. У комплетном сету са касетном јединицом је инструкција грее клима уређаја, где руски језик показује да има функцију аутоматског пребацивања са дневним радом ноћу, као и аутоматизованом поновном покретању и самодијагностичком функцијом.

Главни недостатакОвај тип је тешко приступити. У случају да је потребно извршити поправку, потребно је попети се на љестве, што комплицира задатак. Од мањих минуса је недостатак самочишћења и влаге.

Системи колона

Конструкција система климе колонијума има правоугаони уздужни облик. Унутрашња јединица јединице се инсталира искључиво на површини пода.

Грее ГВА24АГ-К3ННА5А Тип колоне

Опште спецификације:

 • грејање или хлађење просторија до 120 м2;
 • велика снага;
 • економичну потрошњу електричне енергије;
 • тајмер;
 • мале величине.

Уређај на колони има функције брзе обраде и одвлаживања ваздуха, што вам омогућава да одмах створите потребну микроклиму у просторији. Приликом покретања, струја производи високу температуру. Опрема може самостално обавити дијагностику система и вратити задатке након прекида електричне енергије.

Излаз загрејаног или хлађеног ваздуха је на висини од 180 цм, што може изазвати неугодну неугодност за особу која је у непосредној близини.

Стропне подне климатске технике

Полуиндустријски модели типа плафонског пода треба да буду инсталирани само на поду или на плафону, где није могуће монтирати висећу конструкцију. Са капацитетом од 5-14кВ, клима инжењеринг је у стању да обрађује ваздух у просторији до 140 квадратних метара.

Грее У-Матцх ГТХ60К3Б2И /ГУХН60НМ3А2О под-строп

Ако проучаватеКлима уредјаји рецензије, можемо закључити да у 15-25 минута рада јединице, соба ће бити топла или хладна, овисно о одабраном задатку.

Подни плафон има функцију "правилне" расподеле протока ваздуха истовремено у више страна, аутоматског поновног покретања, независне дијагностике рада и функције угодног сна.

Да би се поправио или дијагностиковао рад опреме инсталиране на плафону, потребно је позвати специјализовану бригаду, јер су ови модели монтирани на великој висини преко велике снаге.

Прозорска и мобилна опрема

Каталог уређаја за контролу климе укључује мобилну и прозорску опрему намијењену искључиво за хлађење просторија, због чега стројеви не захтијевају много електричне енергије и раде тихо. Серија је компактна по величини, ако уређај треба повремено одвести до колибе, лако се уклања и преноси.

Грее ГПЦН12А2НК3ЦА

Упутство за даљински не садржи сложене комбинације, опрема има неколико стандардних задатака: контролу влажности, функцију ноћног пребацивања, тајмер, температурни режим, интензитет дистрибуције ваздуха, аутореаст.

За уградњу прозорских моноблока потребно је наручити израду појединачног прозорског оквира.

Мулти-сплит и мулти-зоне аир цондитионерс грее

Званични сајт је испуњен разним моделима два типа Фрее Матцх1 и Фрее Матцх2. У комплетном сету сваки има вањску јединицу с контролом инверторакомпресор У првој врсти компресора можете додатно повезати 2-4 унутрашње јединице, у другом - од 5.

Грее ГВХ07АЦА-К3ННА1А

Пре него што се купи вишезонски климатски систем, потребно је проучити његове серије:

 • тихи двоцевни ГМВ-4 $
 • ГВМ са дигиталним регулатором потрошње расхладног средства;
 • троцевне ГМВ ХР2 системе који могу да поврате топлоту;
 • компактни Мини ГМВ са клима уређајем у просторији површине до 200 м2;
 • Домаћи ГМВ са функцијом истовременог хлађења просторија и загревања воде.

Упутство за рад даљинског управљача

Велики клима уређај има примитиван дизајн и мали број кључева, који су детаљно наведени у општим упутствима.

Пречица:

\ т \ т

БЛОВ

Аутоматско чишћење.

"+", "-"

Приложите или смањите наведена подешавања.

ЦЛОЦК

Сатови.

СВЕТЛО

Укључивање ноћног режима за даљински управљач, активирање позадинског осветљења.

ТИМЕР ОН /ОФФ

Тајмер.

\ т СЛЕЕП

Удобан сан са укључивањем тајмера.

МОДЕ

Избор жељеног режима;

ОН /ОФФ

Преузимање или искључивање опреме.

\ т

ТУРБО

Покретање највише или најниже температуре за хлађење и загревање просторије.

ФАН

Подешавање снаге довода ваздуха.

купчево мишљење

Корисници који су већ купили грее клима уређаје остављају највише позитивних повратних информација о томе:

 • компактна опрема заузима мали простор, погодан за мале просторије;
 • тихо;
 • хлади или загрева просторију у кратком времену;
 • ретко се користи поправка клима уређаја, често у сервису за чишћење, замену филтера, итд;
 • економски апсорбује електричну енергију;
 • класични дизајн усклађен је са свим стиловима ентеријера.

Али недостаци, судећи по реалним прегледима, у таквим сплит системима су довољни:

 1. Не постоји заштита од грешака у употреби - све нијансе се морају запамтити, неће бити могуће вратити се само на фабричке поставке.
 2. Постотак недостатка, иако мали, али рад у сервисним центрима много. То је углавном због популарности бренда (можете купити за $ 300 у вансезони).
 3. Кратак животни вијек - само 7 година. За поређење, Тосхиба клима уређаји имају 12 година.
 4. Висок ниво буке - у том погледу, они чак и испред Јапана. Спољна јединица ради посебно гласно, што не може а да не наруши суседе.
 5. Често долази до залеђивања радијатора унутрашње јединице када је температура на улиципада на 0 ° Ц

Уопштено, ово је добар избор за употребу у домаћинству, али само ако сте пажљиво проучили упутства и тачно пратите све препоруке произвођача.

ВИДЕО: 5 правила, како направити грешку у избору клима уређаја