Грејна "Стрелка": 5 предности

Топлина "Арров" се добро манифестује као целогодишња структура, погодна за узгој скоро сваке биљке. узгајање поврћа и зеленила зими, као и садња цвећа или садница.

Гаража "Дацхнаиа Аррова": главне предности

Стакленик има јединствен облик, што је главна карактеристика дизајна. Оквир пластеника је израђен од материјала отпорног на корозију. Поцинковани профил дебљине 1 мм са попречним пресјеком 20к60 мм може издржати велико оптерећење снијегом, тако да се овај стакленик може инсталирати у подручјима с јаким сњежним зимама.

Гараж "Дацхнаиа Стрелка" има неупитне предности

Квадратни метар "Дацхнои Арров" може издржати 450 кг тежине, што је једнако снежном покривачу дебљине 2 метра!

Због својих карактеристика, "Дацхнаиа Арров" не захтева појачање оквира, за разлику од других конструкција, као што су нпр. "Кремљ" или "Глори-Лук" стакленици.

Предности дизајна:

  • Облик капи - друго име "Еделвеисс". Снег и други седименти лако клизе са врха крова, без стагнације на дизајну.
  • Удобне димензије стакленика: ширине 2,6 или 3 метра, стандардне висине 2,5 метра и дужине 2, 4, 8 итд. У зависности од дужине зграде, израчунава се корисна површина за узгој биљака.
  • Одржава велику тежину.
  • Висина стакленика може растине само ниске биљке. Браве се налазе са обе стране централног колосека.
  • Темељ није потребан за уградњу конструкције.

Пољопривредници примећују да је у овом стакленику најисплативије поставити два метра кревета са пролазом од 50 цм у средини. Са таквим пласманом биће погодно да се узгајају и високи краставци, парадајз и биље са ниским растом. По жељи можете поставити посебне полице у неколико редова с кутијама испод садница или цвијећа.

Поликарбонатни стакленик "Стрелка" од произвођача Волиа доо

Порозни материјал - поликарбонат - користи се за покривање стакленика. За "Дацха Арров" материјал се користи из два слоја, који су спојени ребрима за крутост. Ваздух, који се налази у формираним ћелијама, обезбеђује додатну топлотну изолацију. Поликарбонат не допушта штетне и пожаре за биљке сунчеве свјетлости, али се разликује добра проводљивост свјетлости.

Према произвођачу, стакленици од поликарбоната су дизајнирани да створе идеалну микроклиму, у којој ће се под различитим условима узгајати усјеви

Покривеност стакленика је отпорна на ударце, није страшна туча или јака киша. Због тога многи фармери преферирају поликарбонат, а не стакло. Премаз не захтева посебну негу, поликарбонат се не боји кише, мраза или топлоте. Овај материјал је погодан и за јужне и за сјеверне дијелове земље.

За сечење материјала, користите електрични апарат за бријање или нож са малимзуби

Поликарбонатне плоче се причвршћују за оквир мало преклапајуће и притисне се на поцинковани профил специјалном жичаном траком. Материјал је довољно лаган, тако да је главно оптерећење на тлу жељезни оквир.

Гаража "Стрелица 3": карактеристике дизајна

Узимајући у обзир позитивне повратне информације корисника, компанија "Волиа" је развила пластеник "Дацхнаиа Арров 3". Популарност модела је због свог квалитета - чврстог скелета од поцинчаног профила и премаза од двослојног ћелијског поликарбоната.

Гараж "Дацхнаиа Арров 3" успева да отклони многобројне проблеме карактеристичне за лучне и двухисхилних стакленици

Поцинковани оквир није кородиран, толерише добру влагу и повећава или смањује температуру.

Забрањено је употребљавати провјере дима унутар структуре - оквир може поцрњети.

Приложени лист материјала обезбеђује густу заптивку и штити биљке од ветра. Брига за покривање је довољно једноставна - довољно је опрати поликарбонат притиском воде из цријева или отопином економског сапуна. Не препоручује се употреба четки, крутих марамица и сувог праха за чишћење површине.

Површина за садњу повртарских култура зависи од дужине пројекта, вишеструка је 2 и почиње на 2 метра. "Стрелица 3" се разликује од уобичајене "Дацха Арров" ширине 3 м. Висина му је 2,5 м, што омогућава садњу високих биљака. По жељи, стакленик се може продужити -Додатна секција од 3х2,5х2 се врло лако монтира на било којој страни дизајна.

Основни комплет "Стрелице 3" укључује два предња врата и оквире врата, по жељи, можете купити и гребенске отворе за бољу вентилацију. Екстремни баштенски стакленик "Стрелка 3" не захтева посебну основу, упркос својој тежини.

Сличне особине су стакленик "Тсарскаиа Арров" са оштрим обликом куполе, који је такође способан да издржи огромна оптерећења на оквиру.

Збирка пластеника "Дацхнаиа Аррова": карактеристике рада

"Дацхнаиа стрелица" је у стању да сакупи чак и оног који је први наишао на збирку сличних дизајна. За његову изградњу и инсталацију није потребно купити додатне елементе - комплет већ садржи оквир, премазе и причвршћиваче. Укључен је и илустрацијски водич, на којем можете сами монтирати стакленик без помоћи стручњака.

Сама конструкција може лако да се састави од стране двоје људи

За робуснију инсталацију, морате ископати плитки ров који ће заменити темељ. У јаким ветровима можете да поставите дрвену подлогу од траке која ће поправити дизајн.

Пре него што пређете на компилацију "Дацха Арров" морате изабрати одговарајуће место за инсталацију. Стакленик би требао бити смјештен на сунчаној страни парцеле. Не би требало да постоје зграде и висока стабла која би могла заклонити структуру.

Оквир стаклене баште је монтиран са наврткама и завртњима и уграђен јестакленик у ископаном рову помоћу укопа у тло служи духу оквира. Након постављања базе, можете почети са монтажом премаза. За стакленик је потребно 5 поликарбонатних платана величине 2,1к6 м, дебљина самог лима је 4 мм, а за вјетровите и мразне локације могуће је узети поликарбонат дебљине 6 мм. Плахте су ваљане и обрађене.

Поликарбонатне плоче се монтирају на поцинковани оквир помоћу посебног жичаног завоја. Сваки лист је чврсто притиснут на оквир, како би се избегло продирање пропуха и падавина у стакленику.

Осим тога, вентилациони отвори се могу купити ако структура није добро проветрена. За већу удобност, они могу бити опремљени аутоматским отварањем.

Када се правилно инсталира, стакленик може издржати велике сњежне оптерећења зими и трајат ће доста дуго. Главна ствар је да се снијег с крова и зидова уклони на вријеме како би се избјегло појављивање удубљења са стране дизајна.

Гаража "Стрелка" (видео)

Гараже "Дацхнаиа Аррова" и "Арров 3" имају позитивне карактеристике и потпуно задовољавају захтјеве корисника. Да не би дошло до компликација приликом инсталације пројекта, препоручује се да пажљиво прочитате упутства и обавите све радове на доследан начин. Правилно монтирана зграда - гаранција добре жетве!