Грејна кућа "Феедер-Реасон" са повратним кровом - дизајн, монтажа

Данас постоји толико различитих врста стакленика да доношење одлука није понекад лако. Чак и узимајући у обзир све потребе и упознавање са свим варијантама, опсег избора није веома узак. Друга ствар је да када саслушате сасвим одређени модел који има специфичне карактеристике. Довољно да га проучимо, прочитамо изјаве и схватимо колико је то добро. То се десило са новим дизајном стаклене баште Новосибирск Метал-Сервис, који се звао "Феедер-Хумор". У људима, модел је одмах почео да се зове једноставно "Разум", и брзо је стекла славу једног од најбољих стакленика.

Гаражни "Феедер-Реасон" са повратним

Није једноставно, већ реверзибилно

Укратко, "Разумица" није обичан стакленик, већ "карактер и врхунац". Већ заслужује већу пажњу, јер има клизни кров, који даје посебне предности када се користи.

Склопива кровна конструкција

Поклопац је отворен /затворен захваљујући ваљцима и специјалним вођицама

За баштованске вртларе није вијест да се зими власници стакленика осјећају не мање тешко него у сезони у земљи. Стакленик у хладном снијегу захтијева надзор и заштиту. У прољеће и јесен штити биљке од прехладе, а зими јој треба помоћ. Током хладне сезоне влага се накупља на површини премаза због разлике у температури споља и изнутра. С обзиром да је температура изван нуле, ледена кора се може брзо формиратиоштети сав покривни материјал.

шема дизајна

Ако дође до јаких сњежних падавина, а оне су прилично честе у нашим географским ширинама, кров стакленика мора бити очишћен од снијега. Прекорачујући дозвољени праг оптерећења или претварајући га у мокру, досадну мрежу на одмрзавању, сњежна олуја ће једноставно сломити кров стакленика, који га формира (поклопац) није. Као резултат тога, за вријеме топле сезоне, изградња ће захтијевати рестаурацију, што ће узроковати озбиљне трошкове.

"Хранилица-хумор" (унутрашњи поглед)

Алгоритам за избор оптималне опције стакленика

Поступак одабира укључује само неколико једноставних корака, што је, међутим, озбиљан припремни рад.

избор места

Одредите локацију инсталације. Требало би да буде сунчано и без ветра, а да није близу стабала и зграда (осим ако није зидни стакленик).

избор величине

Одредити величину и облик. Они ће зависити од локације коју можете узети за стакленик на парцели, као и од усева који ће тамо расти.

избор покривености

Изаберите најбољи омотач и материјал за оквир за вас. Након тога остаје само куповина, испорука, инсталација и рад.

Типови премаза за стаклене баште

Чини се да је све једноставно, али у другој фази могу постојати неке потешкоће, а на трећем, уопште, лако је ријешити се великог броја тржишних приједлога. Зато је корисно размотрити једну ставку у сегментуда би разумели да ли ће вам одговарати, него да изаберете ону коју желите од хиљаду варијанти.

Студија "Нутрициониста-Разумнитси"

Детаљна студија стаклене баште "Росатомка" такође ће бити подељена у неколико фаза. Упознајте се са новином ће бити постепено. Прво, хајде да се суочимо са чињеницом да је стакленик "способан".

Фотографија "Феедер-Рав" у прикупљеном облику

проучавање могућности

 1. "Смарт" може током цијеле године, без обзира на временске прилике, регулирати интракокроналну температуру зрака због чињенице да кроз преклопни кров зрак долази извана.
 2. Она је у стању да одржава висок ниво природног светла због конструкције најмање детаља. Главни елемент, који заузима максималну површину објекта - транспарентно покривање. Ова чињеница не може да утиче на добар раст култура.
 3. Зими, снег тече кроз отворени кров у стакленику. Нема потребе да се ручно ставља на стакленике. А у прољеће се топи и влажи тло вриједним воденим отапањем, које је неопходно за угодан раст будућих засада.

Опен роллбацк струцтуре

Техничке и корисничке спецификације

 1. Основа конструкције је челична цијев квадратног попречног пресјека. Величина 20к20 мм. Заштитни полимерни премаз који штити оквир од корозије и ултраљубичастог зрачења.
 2. Лукови су израђени лучним принципом. Размак између њих је 1 м, а 1,5 мм дебљина зидова.
 3. Ширина зграде је фиксне величине - 3 м. Дужина почиње од 4 м,али многи потрошачи након пробне употребе повећавају величину дизајна користећи специјалне картице које даје произвођач. Постепено продужите дужину до 10 метара.
 4. Дизајн укључује најмање 2 врата и отвора, као и кров који је подесив.
 5. Одређена контура лука даје одличну отпорност на вјетар, а структура ћелије даје чврстоћу структури.
 6. Покривеност пластеника - целуларни поликарбонат, модеран и популаран покривни материјал.

Кључне карактеристике стакленика "Разумнитса"

предности

 1. Неоспорна предност је брзина и једноставност монтаже - "Топлија" се може монтирати за око 4 сата.
 2. У производњи се користи висококвалитетни материјал који служи као гаранција дугог вијека трајања.
 3. У стакленик се додаје јасна инструкција, према којој сакупљање "меда" може бити независно.
 4. Кров се лако отвара, пружајући могућност провјетравања, влажења тла (укључујући и током кишних дана), као и повећање чврстоће цијеле конструкције током зиме.
 5. Ако се открију било какви недостаци, произвођач безусловно замењује производ новим.

"Феедер-Хумор" на сајту

Посебности стварања "Феедер-Висе"

Историја производње ове стаклене баште почела је са побољшањима. Погон "Метал-Сервице" одавно производи пластенике. Међу његовим популарним збивањима, посебно у Сибиру - "Богатирскаиа", "Црабс" и неколико других који имају широкпопуларност, али у уским круговима. На бројне захтјеве сибирских туриста, компанија је 2008. године кренула у креативну потрагу и изградила нови, посебно издржљиви модел који је савршен за сибирске зиме.

Погон "Метал-Сервице", Новосибирск

За тестирање производа требало је 2 године. Озбиљни тестови обављени су на Сибирском институту за оплемењивање и оплемењивање биљака. Већ 2010. године "Феедер-Хумор" је лансиран у серијску производњу. А онда се испоставило да су тешке снежне зиме - то није само сибирски проблем. Гараже су почеле да постављају викендице широм земље, чак иу Москви. И одавде на адреси "Реасонерс" дошли су одобрени прегледи. Тако је бренд у кратком времену стекао заслужену популарност, а љетниковци - идеални стакленик, способан да издржи тешке штете на домаћој хладноћи.

"Феедер-Хумор" зими

Али прекретница у историји "Разума" била је 2015. - тада су произвођачи претпоставили да ће направити стаклени кров у стакленику, као што следи:

 • максимално провјетравање;
 • максимална влажност;
 • невероватна стабилност дизајна зими.

Потпуно отворени кров је "Феедер" претворио у "Смарт", што је далеко испред својих карактеристика од других структура стакленика.

Посебност стаклене баште је потпуно отворен кров

Табела. Предности склопивог крова испред стационарног.

\ т
преференце Добијени ефекат
Пуњење стакленика са снијегом Очување земљишта од смрзавања у хладном времену. Влажење земљишта током загревања.
Одсуство оптерећења снијегом на цијелој конструкцији кроз кров Гаража се неће сломити, што се не очекује од снажног снијега.
вентилација Помаже слободној циркулацији ваздуха, која је неопходна за биљке. Доприноси природном опрашивању биљака.
заливање Због отвореног крова, наводњавање се врши природно (помоћу падавина).
Формирање хумусног слоја Јесенско лишће је пало у стакленик, што помаже да се формира хумусни плодни слој тла без додатног компостирања.

Како изабрати место за "разборитеље"

Да бисте инсталирали дизајн, морате изабрати право место. Произвођачима се саветује да при избору узму у обзир такве захтеве.

 1. Мјесто не би требало бити у сјени, дакле, далеко од зграда (не мање од 5 м).
 2. Гаража је високе чврстоће, али ако је пало дрво пало на конструкцију, неће моћи да се одупре. Због тога, стакленик не би требао бити постављен ближе од 3 м од стабала која расту на локацији.
 3. Конструкција би требала "гледати" у јужном смјеру једног од дугих зидова - то ће омогућити да се грађевина загрије што је више могуће.

Схема правилне локације стакленика

Збирка стакленика "Смарт" сопственим рукама - инструкција корак по корак

Произвођачи су се побринули да се уградња стакленика може обавити самостално, без учешћадодатне снаге и средства. Ова околност чини и "Хумор" ближе људима. Не морате позивати стручњаке и надати се неком другом - све у вашим рукама. Само пратите упутства и прођите кроз све фазе монтаже.

Завршетак стакленика

Прва фаза. Питање са фондацијом

Прошло је вријеме од када је темељ за стакленике увијек био изливен бетоном или циглом. Међутим, приликом постављања овог стакленика, који има посебну снагу, потребан је посебан разлог. То може бити класичан темељ или правокутник, направљен од свега што је на фарми.

Сакупљена стаклена башта на једноставном подруму од дрвета

Да, фондација може бити:

 • цигла;
 • бетон;
 • од греде

Посљедња врста темеља је најједноставнија - потребна вам је само шипка, вијци и углови. Записе можете причврстити заградама. Оптимална секција греде је 100к100 мм. Шипке, претходно обрађене антисептиком за дрво (као што је, на примјер, "Сенезх") су повезане у кутију једнаке величине купљеној верзији стакленика.

Онда је потребно поравнати земљиште на изабраном месту за монтажу, па чак и поставити га на подлогу.Ако лежи неравномерно, оквир ће такође расти неједнако, ау том случају произвођач не гарантује правилан рад механизма који отвара /затвара кров. За изравнавање темеља, боље је користити ниво зграде. Шипке се повезују користећи заграде дуж дужине и ширине стаклене баште, као што је приказано на слици. Сходно томе,дијагонално и хоризонтално све треба да буде тачно и једнако.

Лумбер фоундатион

Припремите се на овај начин, почните са састављањем.

Детаљи за монтажу оквира

Друга фаза. ассембли

\ т

Процес почиње са крајњим елементима и укључује 12 корака.

Први корак. Испирање крајева. Вијак садржи блок врата и 3 крајња лука - одозго, лијево, десно. Рубни лукови и одстојници су монтирани на оквиру врата. Повезивање елемената се врши уз укључивање крајњих конзола. За причвршћивање лукова на фуге и рамове користе се завртњи и причврсни елементи.

Уградња горњег дела лука и завршног излива

Причвршћивање бочних завршних лукова

Други корак. На крају уз помоћ "ракова" и вијака учвршћује се средњи и доњи размак. Сви се доследно придружују другом крају.

Причвршћивање средњих удараца

Корак три. Поликарбонат је причвршћен на састављене крајеве. Вијци се користе за причвршћивање, пожељно је од термосака.

резање поликарбоната

Полицарбонатни вијци за причвршћивање скелета

Поликарбонатна љуска

Четврти корак. Приложени поликарбонат је украшен конструкцијским ножем на контури пластеника.

Важно! Причвршћивање поликарбоната може се обавити након склапања цијелог оквира као што је на слици.

фраме ассембли

Корак пет. Монтажа крова, који је састављенса крајњих лукова. Они су причвршћени за средње лукове помоћу дистанчника за спајање. Сви елементи су међусобно причвршћени завртњима у складу са упутством.

Склопиви кровни склоп

Корак шест. На готовом кровном поклопцу монтирано је 8 котача.

Шема причвршћивања точкова

Корак седми. На крову је плоча од поликарбоната (потпуно). Ривне је причвршћено на оквир помоћу вијака.

Како треба поликарбонат причврстити на кров (инсталација на крову треба извршити на самом крају)

Корак осам. Сакупља "тело". Попречни одстојници су спојени са крајевима.

Корак девети. Потпуно састављен оквир причвршћен за базу.

Корак десет. Постављање тапета је попречно испод крова. Они не служе само као елемент за побољшање, већ могу бити корисни и као шипка за везивање високих и лианодинамичких усева.

инсталација тапета

Можда је боље да се тапете унапред фиксирају са завртњима на горњим средњим луковима на земљи, а затим да се изведе инсталација

.

Корак једанаести. На телу стакленика је инсталиран с обје стране поликарбонат. Витло је причвршћено на једну страну. Са унутрашње стране, кабл доспијева до витла и причвршћен је на дно централног лука који чини кровни оквир.

Облагање оквира поликарбонатом

Кантовање (ако то раније нисте урадили)

Постављање витла на централни лук средњег дела стакленика сасупротна страна покрета крова

Корак дванаест. Плоче, као и браве и затварачи, који обезбеђују отварање крова, постављају се на резервисана седишта.

Усмеравање на луку и причвршћивање на поликарбонат

Носач је причвршћен за трећи ред размака од витла

Кров мора бити постављен на стакленику повезивањем точкова са вођицама

Из унутрашњости стакленика, кабл из витла је причвршћен на дно централног лука крова. Кабл из витла мора бити испружен до крова, пролази испод граничника

Са краја стакленика, причвршћивачи су причвршћени, узимајући у обзир екстремне положаје крова

Обратите пажњу! У отвореном и затвореном стању, кров мора бити фиксиран.

Трећа фаза. оператион

Овде је све једноставно - довољно да се не заборави правовремено отворити и затворити кров трзања. Отварање /затварање је лако, чак и дете може то да уради. Поуздан винцх ради глатко, без кварова - то су приметили сви корисници. Они такође наглашавају чињеницу да биљке које се узгајају у "Цатцхер-висе" изражавају захвалност за свеж ваздух и довољну количину влаге за велику жетву.

Греенхоусе "Кремлин"

"Кремаљ" је одавно познат међу стручњацима као ефикасна, практична, веома перспективна грађевина. Привлачи издржљивост, релативну једноставност монтаже, повећану отпорност на трошење. Прочитајте више овде.

Видео - Збирка пластеника"Феедер-Хумор" узорак 2015