Грејач Исоороц техничке спецификације

У изолатору ИЗОРРОК техничке карактеристике због сировине минвате - базалтна влакна. Произвођачи данас нуде програмерске материјале за топлотну изолацију стамбених објеката различитих карактеристика и намјена. У чланку ћемо размотрити базалтну изолацију домаћег произвођача, карактеристике материјала, дати савјет о избору, као и сврху и карактеристике инсталације.

Компанија ИЗОРОК производи изолацију европског квалитета на бази базалтне вуне, намењене за изолацију индустријских и стамбених простора. Европски акционари компаније инсталирали су модерну опрему у фабрици у Тамбову и увели шведску технологију. Као резултат тога, савремени материјал ИСОРОЦ-а заснован на стенама појавио се на руском тржишту.

Карактеристике минералне вуне ИСОРОЦ

ИСОРОЦ плоче и ваљци се састоје од влакана која су у ваздуху. Материјал има ниску топлотну проводљивост, издржава високу температуру, стога је отпоран на ватру и спречава ширење пожара током пожара. У асортиману домаће компаније ИСОРОЦ налазе се плоче од минералне вуне различите густине и различите политике цијена.

Плоче високе густине могу издржати значајна оптерећења, стога се користе за изолацију бетонских подова и равних кровова. Влакнасти третман са грејачима и водоодбојним формулацијама повећава његове водоотпорне карактеристике. Недостаци изолације од минералне вуне укључују повећање топлотне проводљивости током влажења,стога је потребно направити хидроизолацију.

Спецификације ИСОРОЦ грејача

Плоче камене вуне обично имају димензије 600 к 1200 мм. Најважније карактеристике при одабиру минералне вуне су топлотна проводљивост плоча (она је у распону од 0,033-0,07 В /(мК)), густина (која је у распону од 40 - 150 кг /кубни м), тлачна чврстоћа и упијање воде - 5%. ИСОРОЦ асортиман има више од 20 брендова који се разликују по својим својствима и намјени.


Техничке спецификације грејача Исоороц

Главни брендови изолације ИЗОРОК

Повећање густине влакнастих грејача доводи до повећане тлачне чврстоће и смањене топлотне проводљивости. У недостатку квалитативне хидроизолације, влага може истиснути ваздух из простора између влакана, повећавајући топлотну проводљивост плоча. Ознаке ИСОРОЦ изолационих грејача, у зависности од намјене, могу се подијелити у неколико главних група, о чему ћемо говорити у наставку.

Изолитиплоче Исолите-Лимају малу густину, па се користе за топлотну изолацију хоризонталних структура без оптерећења. ИСОЛИГХТ се користи у стамбеним и индустријским просторијама за звучну изолацију преграда, изолацију спољних и унутрашњих зидова и топлотну изолацију међукатних подова.


Постављање оквира на фасаду и полагање плоча од минералне вуне

плочеИзовентиИзвент-Лсу намијењене за изолацију фасаде варијаблом ИСОРОЦ под споредним колосијеком, као и за вањску и унутарњу звучну изолацију простора. ИСОВЕНТ је незапаљивплоче од камене вуне за квалитетну изолацију површина и конструкција свих врста (хоризонтално, вертикално и косо).

плочеИсофлор ​​ иИсоцорусимају велику густину, тако да могу служити као оптерећење, плоче се користе за изолацију подова. ИСОФЛООР је незапаљив материјал који ће смањити губитак топлоте у армиранобетонским конструкцијама, расутим подовима и сличним структурама.

плочеИсоруфсвих модификација је намењен за топлотну изолацију равних кровова са бетонским уређајем за спајање на врху топлотне изолације. плочеИзофазаИСОРОЦ се користи за топлотну изолацију фасаде од циглених и блоковских кућа са накнадним малтерисањем површине.

Примена и уградња изолационог материјала ИСОРОЦ

Област примене базалтних грејача - заштита од смрзавања хоризонталних и вертикалних површина без механичких оптерећења, вентилационе опреме. Изорозх премашује пјеном полистирена паропропусношћу, заштитом околиша и пожара, али инфериорним од екструдиране полистиренске пјене на коефицијенту топлинске водљивости и отпорности на влагу.


Загревање фасаде зграде без хладних мостова

Препоруке за инсталацију изолационе изолације ИСОРОЦ:

  • Плоче се слажу у два слоја како би се избјегло поплављивање;
  • на изолованој парној изолацији са топлом страном;
  • Да би се избегло клизање плоче од минералне вуне, фиксирати је гљивама;
  • Потребно је организовати вентзазор да се уклони влага из грејача.

Технологија монтажедиректно зависи од врсте изолације. Пре употребе грађевинских материјала обавезно проверите упутства произвођача, употребите парне хидроизолационе фолије да заштитите базалтну изолацију од влаге. Користећи калкулатор зидне изолације на нашем сајту, можете прецизно израчунати дебљину изолације за зидове куће.