Геекери ин ландсцапе десигн - идеје композиција

Ви сањате цветне гредице из Геицхера, али не знате како да их уредите и како правилно посадити на парцели? У чланку ћемо размотрити како засадити ове биљке тако да ваше будуће фото геичаре изгледају најбоље и најлепше. Геигер је вишегодишња биљка, која већ дуги низ година сади цвећаре на свом подручју. Биљка има богату палету нијанси лишћа.

Обратите пажњу!У вашем крају можете засадити такве врсте геичера, који у једној сезони могу неколико пута промијенити боју лишћа.

Заједно са другим биљним врстама, изгледају много спектакуларније. Ово се посебно односи на мале цветове, обично ружичасте, гримизне, жуте или беле. Такве композиције увијек изгледају сјајно у уређењу околиша. Размотримо најбоље опције за садњу цвећа Геигера у башти.

појединачне засаде

Одвојене засаде за ове биљке - то није новина или дивљина. У ствари, управо на таквим искрцајима цвијеће изгледа много љепше него са масивним садњом с другим биљкама. У исто вријеме обратите пажњу на разноликост сорти цвијета и покушајте рационално и правилно комбинирати нијансе лишћа и цвасти. Не заборавите да се у цвећари морају ускладити не само међусобно, већ и са остатком пејзажног дизајна.

Можете направити малу гредицу са биљкама овог цвета контрастних нијанси. То ће бити испреплетено са тамним листом (на пример, кларет или љубичаста) исувише светло или светло цвеће (на пример, лимун, жута или златна).

Такође је добра опција да се креира цветна гредица са Геицхером, са једном нијансом цвасти, али са различитом структуром листова. Није лоше изгледа и цвијет с глатким пријелазом нијанси: када свјетло биљке мијењају боју мало тамније, онда се крећу у другачијој нијанси, а цвјетњак се завршава црном или тамном кестењастом нијансом.

Као раскошан светли акценат у башти, крилца су погодна за декорацију баште или рубњака. Можете такође садити биљке дуж стаза или стаза, посебно спектакуларан изглед биљака ако имате трагове својим рукама.

Обратите пажњу! Геицхери са ниским растом, не могу да расту на превише сунчаној територији, тако да поред њих можете посадити листопадно дрвеће које ће формирати сенку потребну за цвеће. За ову сврху погодне су и украсне грмље или биље.

Исто тако, не заборавите трендовске струје у вртном дизајну. До данас су популарни не само високи кревети са различитим повртарским културама, већ и слични цветни кревети, који ће изгледати сјајно у разним врстама нијанси.

Геичари и биљке отпорне на сенке

Као што је раније споменуто, Геицхера је вишегодишња биљка која воли хлад и хлад. Дакле, боље је садити овај цвијет поред Тигноливние биљке. Савршени суседи за цвет геичера биће домаћин или папрат. И није важно како изгледају. Одговарајућеапсолутно све.

Диетцентра ће ову биљку учинити добрим друштвом. Међутим, посадили сте га ако волите дивно цвеће. И не бојте се, лепота ове две врсте неће наудити једни другима на било који начин, ако следите одређено правило комбинације боја. Диетцентра изгледа сјајно са Геигером само ако је њихово цвеће љубичаста, тамноцрвена или љубичаста.

Ако ставите гејчера у боју светло-лососове боје, онда можете поред ње ставити лијепу плаву заборавницу. Свако ко воли велике биљке и цвеће такође не треба да очајава, јер су за њих дизајнери дошли до одличног решења. Цвијеће еукалиптуса посађено је у подножју високог ђурђевка и прекрасних љиљана. Боље је поставити клуб у овом стилу недалеко од зидова сеоске куће, у овом случају изгледа много спектакуларније.

Геигерово слетање на алпско брдо

Подаци о биљкама у првом плану камене баште изгледају веома добро. Немојте понављати своје сусједе, јер све горе наведено цвијеће може бити употпуњено цвјетном баштом од Геигера и алпског брда. Одвојено је само житарице.

Наравно, ово нипошто нису све опције у којима одјеци заузимају водећу улогу. Обратите пажњу на ове препоруке комбинације биљака и цвећа, које су откривене у овом чланку. Али покушајте да креирате сопствене идеје о композицијама које ће вашу башту учинити шик и јединственом.

Неке препоруке за узгој и бригу о Геигеру

Први пут када су ове биљке проклијале у планинама, хранива нису била довољна. Због тога све врсте које се годинама узгајају захтевају редовну исхрану. Нанесите минерална ђубрива, али не често. Концентрација ових ђубрива треба да буде два пута мања него у другим бојама. Геигер - то је таква биљка која је боље "не хранити" него "прејести".

Обратите посебну пажњу на заливање, спречите труљење кореновог система. Генерално, гејцхер не захтева посебну бригу, услови за његову успешну култивацију су стандардни: квалитетна дренажа, дифузна нијанса и водоотпорна земља.

Сечење сјемена одвија се једном годишње, јер су њихове базе више од нивоа тла. Жбун треба пресадити, јер се распада и средина почиње да бива. Сваке 3-4 године биљка је ископана и подељена у 2-3 дела. Боље је то урадити у пролеће, када је биљка управо ослободила нова лишћа, али још није имала времена да процвета.