Гдје купити и како одабрати инкубатор

Куповина аутоматског инкубатора није тако тешка, само послушајте неколико савјета који ће вам помоћи у овом послу. Мораћемо да научимо да се крећемо између критеријума различитих модела. Цена инкубатора варира од њених карактеристика, стављате једно време и новац ће вам се вратити након неколико пута његове употребе. Хајде да покушамо у чланку да смислимо како да изаберемо ову технику, док трошимо мало новца и остварујемо максимални профит.

Који фактори треба тражити

Пре него што купите ову врсту технологије, морате се бавити свим постојећим моделима и проучити све њихове карактеристике.

Идентификујте број јаја са којима планирате да радите. Не заборавите да током читавог временског периода морате пратити процес, одржавати оптималну температуру и влажност. Купите аутоматски инкубатор у онлине трговини било којег града. Произвођачи производе добре моделе, тако да увек можете наћи нешто за себе.

Обратите пажњу!Обичне трговине које продају аутоматске инкубаторе могу вам понудити и добру листу опреме. Предност куповине у таквој продавници је то што можете проверити перформансе свих, али бар неких елемената уређаја.

Дајте себи предност аутоматским уређајима!

Овај уређај је погодан за свакога ко жели узгајати птице или жели побољшати и убрзати њихову производњу. Аутоматски инкубатор не престајетемпература и влажност. Уз његову употребу добићете здраве пилиће.

Режими ротације јаја

Процес преокретања јаја је веома важан фактор. Ако купите ручни уређај, морате знати да се јаја морају окренути најмање 3 пута у 24 сата. Боље је купити аутоматски инкубатор, јер ће своје производе окретати онолико пута колико је потребно. Све зависи од тога како сте га поставили.

Господињски апарати за кућну употребу

Ови модели су погодни за вас ако не планирате извести многе птице. За мали број њих биће довољно купити мали инкубатор са ручном или механичком ротацијом јаја. Најпогоднији волумен за њега је инкубатор за 80 комада. Током једне сезоне можете повући око 3 инкубације. А ово је сасвим довољно, храните не само себе, већ и птице. Инкубатор се може наручити поштом. Одличан пример таквог модела је модел Цхицкен Риаба.

За инкубатор, изаберите само квалитетна јаја неплодности. Инкубација се сматра успјешном ако сте као резултат добили око 90% пилића. Али не заборавите да је у овом случају потребно слиједити упуте за нормалну влажност, температуру и фреквенцију ротације јаја.