Гарденер'с Цалендар фор Април - Детаљне информације и савети!

Месец је способан да утиче на биљке које су у већем контакту са ноћним светлом. Вјерује се да растући Мјесец може повећати разину сока и храњивих твари у горњем дијелу биљака. У случају опадајућег Месеца, све се догађа тачно супротно, то јест, нутријенти су испуњени коренима. Ситуација је донекле слична оној плиме и осеке у океанима. Сличне промјене се узимају у обзир приликом састављања мјесечних календара. Поред претходно наведеног попуњавања горњег или доњег дијела биљке, рачун узима и пролазак знакова зодијака Мјесеца.

Рад у земљи у априлу

Грассхопперјев лунарни календар

Календар вртлара се састоји од уважавања спровођења свих врста агротехничких радова и услова њиховог обављања на територији Руске Федерације. Ови временски рокови могу се незнатно разликовати од оних у земљама ЗНД. За становнике Украјине, Молдавије и других пост-совјетских земаља постоји један начин - узети у обзир препоруке лунарног календара, али у исто вријеме садити заједничке биљке за њихове регије.

фаза Месеца

Табела # 1. Прва половина априла.

Твинс Сцорпион Сцорпион
Датум фаза Месеца Карактеристике рада са биљкама
Субота, 1. април Близанци На овај дан се препоручује да се изврше ископи гомоља, као и да се сади украсно биље. Треба избегавати гнијежђење зељастих усјева.
Недеља, 2. април Нега грмља јагода и јагода(обрезивање бркова, резање додатних листова, уклањање корова и тако даље). Потребно је избегавати садњу травнатих усева, као и формирање круне.
Понедељак, 3. април рак Да би се постигли високи приноси, неопходно је засадити, сијати и пресађивати углавном усјеве. Није пожељно користити заштитне хемикалије од штетних инсеката и разних болести.
Уторак, 4. април рак Припрема бркова од јагода или јагода, као и жетва резница. То се ради у циљу даљег укорјењивања. Не препоручује се извођење санитарних, подмлађујућих или формирајућих резова.
Среда, 5 април Лион Очување поврћа, као и сакупљање биљних и медицинских сировина за даље складиштење. На овај дан не можете направити подрезивање калупа. Исто се може рећи и за учинак еиелупинга.
Четвртак, 6. април Лео Орање тла, уклањање корова, као и трансплантација биљака са јаким системом корена. Избегавајте резање крунице.
Петак, 7. април Девица Извођење различитих типова крунских круница ради повећања приноса. Ово укључује и резање. Не препоручује се овај дан за сакупљање лишћа, као и за жетву поврћа.
Субота, 8. април Девица Припрема семена за садњу и резнице. У исто време, не препоручује се сијање земље и сакупљање лишћа.
Недеља, 9. април Девица пдрвеће врта (тачније, са својим крунама), изводе се различити радови који укључују резидбу и разне врсте резница. Не препоручује се припрема биљних и медицинских сировина за даљу уштеду.
Понедељак, 10. април утези Различити радови се изводе како би се повећала плодност тла. То укључује третман, наводњавање и ђубрење земљишта. Не препоручује се разређивање вртних култура и уклањање пасторака. Ово се односи и на подрезивање.
Уторак, 11. април утези Повољан дан за разне радове са резницама (укорјењивање, ницање, итд.). Непожељно је спроводити лабављење или било које друге манипулације са кореновим системом биљака.
Среда, Април 12 Шкорпион Препоручује се да биљке буду засађене љековитим, цвјетним или пикантним, као и житарице. Избегавајте процедуре као што су дистрибуција и трансплантација корена
Четвртак, 13. април Потребно је спровести мјере усмјерене на уништавање штеточина и спречавање болести биљака. Не препоручује се сијање жаруља или жаруља.
Петак, 14. април Третирање биљака са заштитним средствима против разних болести или малих штеточина. Овај дан се сматра неповољним за копање или складиштење кртола кромпира.
Субота, 15. април Стрелац Препоручује се добијање квалитетног семенасадња садница. Непожељно је спроводити мјере које могу оштетити коријен или тло биљке.

Припрема резница јабуке

После копања кромпира, препоручује се да се гомољи остави на месту куполе 1-2 сата да се осуше

У истом периоду могуће је садити саднице. Приликом сјетве краставаца на садницама, имајте на уму да су слабо пресађене: боље је сијати краставце у одвојеним таблетама тресета

Карактеристике фазе Месеца

Месец је способан да утиче не само на корење узгајаних биљака, већ и на њихов надземни део. Усклађеност са препорукама лунарног календара омогућит ће убрзање развоја биљака које ће утјецати на њихове плодове. Као што сте већ били сигурни из лунарног календара за прву половину априла, неки дани се сматрају неповољним за отпуштање, копање или слетање. У супротном ће успорити раст биљака или оштетити њихове дијелове, што је често повезано с кршењем енергетске равнотеже. Овај образац се односи на све активности у башти или врту.

попуштање тла

Пожељно је да се поступа у складу са препорукама лунарног календара како би се добила добра жетва. Само тако можете узгајати велику и висококвалитетну културу.

Табела # 2. Друга половина априла

\ т \ т \ т \ т Твинс
Датум фаза месеца Карактеристике рада са биљкама
Недеља, 16. април Стрелац За добијање богатог и квалитетног сјеменског материјала, овај дан се препоручујесадњу садница и сејање семена. Не можете подузети мјере које могу оштетити коријен или копнени дио постројења.
Понедељак, 17. април Јарац Извођење санитарне резидбе, као и сечење и садња подлога. Избегавати храњење течним ђубривима, као и мере наводњавања.
Уторак, 18. април Јарац Извођење обрезивања подземних делова биљака, као и ђубрење коријена биљака органским ђубривима. Не препоручује се држати прстохват садница.
Среда, Април 19 Јарац Припрема и складиштење поврћа за зиму. Избегавајте интензивно наводњавање на овај дан.
Четвртак, 20. април Акуариус Извођење обрезивања изданака, као и формирање круница биљака. Нежељено је садити саднице.
Петак, 21. април Акуариус Употреба синтетичких или народних лекова за прераду копненог дела култивисаних биљака. Не треба садити биљне трансплантате. То се не односи само на башту, већ и на украсно биље.
Субота, 22. април фисх Садња или пресађивање пашњака и поврћа. Не препоручује се употреба ђубрива за прекомерно храњење биљака. Исто се може рећи и за наводњавање.
Недеља, 23. април фисх Препоручује се садња поврћа. Шта је са контраиндикацијама, овај дан се не може одржатиПрипрема подлога за земљиште.
Понедељак, 24. април Ариес Складиштење свих врста усева, одлагање корова и стањивање биљака. Не препоручује се сакупљање семена да би се спречила ниска сличност.
Уторак, 25. април Ован Извођење радова на побољшању приноса тла. То укључује отпуштање и јаружање. Да би се спријечио губитак садница, оплодњу и наводњавање треба проводити с опрезом.
Среда, Април 26 Таурус Претходни рад са сјеменкама за даљње саднице из њих. Избегавајте оне типове рада који могу оштетити корен биљке.
Четвртак, 27. април Таурус Препоручује се израда израдака за зиму. Ово се односи и на вртне и на вртне производе. Не можете предузети мере које могу оштетити корен биљке.
Петак, 28. април Твинс Овај дан је пожељно засадити биљке и жетву луковице. То значи украсне биљке, а не вртне биљке. Не препоручује се садња зељастих усева.
Субота, 29. април Спровођење монтаже и набавке различитих врста лековитог биља. Извођење биљних трансплантација на овај дан је веома непожељно.
Недеља, 30. април цанцер За добру жетву овог дана препоручује се пресадити или засадити готово све врсте усева. У овом случају, не можете обрезати круне (говоримо о томе)санитарне и помлађујуће орезивање).

Специјална виљушка за веединг

Гредице за зиму

Радови у стакленику

\ т

За добре приносе у стакленичким условима, брокула, неке сорте карфиола, патлиџана, бибера, парадајза (само сорте велике брзине) и краставаца се могу узгајати. Најпогоднији за овај дан можете наћи у лунарном календару.

Полице у стакленику

Кућна њега садница у стакленику значи редовно заливање. У исто време, покушајте да не надвладате земљу. Такође, побрините се да су биљке добро осветљене.

Пример једноставног заливања у стакленику

Редовно храњење се може вршити употребом дроге као што су:

  \ т
 • "Буд";
 • "Спортиста";
 • Унифлор Гровтх;
 • "Памук";
 • Кутак и други.

Унифлор Гровтх

Табеле пуњења поврћа

Тако да је процес цветања почео мало раније, можете садити саднице бундеве, грашка, настуртиума, амаранта, хризантема, купина и других засјењених цвијећа. То је потребно учинити у другој половини априла. Степенице се по правилу уочавају већ након 5-7 дана након слијетања.

Спанацх клице у лонцу

Важно! Прво наводњавање не би требало да буде интензивно, јер може оштетити биљке. То би требало да се дешава умерено, а након 7 дана раст воде се врши искључиво када се земља суши. Иста ствар важии режим храњења.

Посебни препарати се такође користе за заштиту биљака од штеточина и болести. Већина болести култивисаних биљака може бити изазвана различитим вирусима, бактеријама или гљивицама, а висококвалитетни лекови истребљују сам узрок. Размотрите најчешће лијекове за заштиту биља.

"Тиовит Јет"

Превенција и лечење обољења могу се спровести са следећим лековима:

 • "Цхистотсвет";
 • Топаз;
 • "Тиовит Јет";
 • "Ревус";
 • Ордан;
 • "Витарос" и други.

Мудро кори {тење њих помо} и} еу ~ увању садница и ускоро добити добру бербу.

"Тиовит Јет", "Топаз", "Рак", "Профит Голд"

Типс анд Трицкс

Април 2017. се сматра најинтензивнијим месецем у погледу баштованства. Ако нисте имали времена да завршите посао у марту, све то морате ријешити у априлу, тако да у мају нисте били толико оптерећени. Поред садница, које се у овом периоду апсорбују најефикасније, у априлу се такође масовно саде грмље и дрвеће. Ово је добар тренутак за садњу огрозда, морских кркавица, јесетри и малина.

Одлагање малина у априлу

Календар на Гарденер за јуни

Сада када је сав посао слетања иза, вријеме је да узгајају њихове плантаже да би се добила добра жетва у јесен. А овде долази и помоћ вртларског календара за јун, који ће помоћи да се систематизује сав посао и разуме штатреба кућу у овом периоду.

Немојте одлагати обрезивање ружа. Исто важи и за грмове јагода. У априлу, потребно их је провјерити за продубљивање грла материце.

Видео - Маин воркс оф Април