Гаражни аранжман (87 фотографија): како се опремити властитим рукама, како опремити простор, уредити гаражу

Сваки возач који брине о свом аутомобилу мора имати гаражу за заштиту аутомобила од природних појава, температурне флуктуације и спречавање могуће крађе. Такође, ова соба је неопходна за оне који често нешто поправљају и користе гаражу као радионицу. Да би се тамо радило, било је згодно и при руци је било све што је потребно, важно је правилно опремити.


Карактеристике

Ако је особа купила или изградила гаражу, онда би његов сљедећи корак био његов договор. Важно је размислити о свему што би волио видјети у овој малој, али функционалној просторији, покушати планирати своје мјесто за сваки детаљ. Управо тај приступ ће вам омогућити да пропустите неке важне детаље.

За гаражу, главни задатак треба да буде не само за аутомобил, већ и за потребан намјештај и алате за аутомобил. Чини се да задатак није компликован, али када је у питању пракса, у просторији са димензијама од 6к4 м испада да је врло тешко исправно поставити све. Ако власник аутомобила жели да активно ради у гаражи, на пример, за поправку намештаја, баштенских алата, а понекад и аутомобила, онда треба да уредите намештај тако да постоји радни кутак, зона за алате и одељке за одлагање. Ако су димензије просторије још скромније и износе само 3 к 6 м, онда је важно јасно одлучити шта би требало бити у гаражи, а које ствари се боље налазе у другој економској згради.Будући да димензије аутомобила заузимају готово читав гаражни простор, преостали простор треба планирати од пода до плафона.

Важно је опремити чак и вентилацију, систем гријања и сустав одводње - у гаражи је потребно одржавати удобну микроклиму у било које доба године, тако да се метална машина не поквари и служи што дуже.

За малу гаражу, важно је одабрати материјале за тапацирање унутрашњих површина и стропа како би се барем мало визуелно проширио простор. Обично се у ту сврху користи најједноставнији начин: свијетле боје у унутрашњости и бијели стропови. Није сваки власник аутомобила сматрао да некако одговарајући изглед ове просторије, али за правог возача и само бизнисмена, овај приступ је неопходна мјера.

Гараже димензија 4к6 м важне су за опремање са системом брзог загријавања просторије у случају јаких мраза. Што је кућа мања за аутомобил, лакше ће се одржавати оптимална температура у њој. Гараже димензија 6к3 м у овом плану лакше се договарају, али је теже пронаћи слободан простор за смјештај свега што би требало бити у затвореном простору.зонирање

Да би све било правилно постављено у гаражу, важно је планирати сваку парцелу у њој. Зонирање вам омогућава да нађете сваку ствар, алат и објекат своје мјесто и да не ометате једни друге, у смислу и при руци. Прво, за оно место које је додељено, ово је сам аутомобил, у зависности од тога који ће део бити изграђендаље планирање, иако је важно оставити простор за могуће промјене у строју. Ако је аутомобил мали, тада ће бити осигурана погодност приближавања било којој зони, у супротном случају, потребно је да полице и сталци буду што ужи како би се повећали пролази. Због великог броја полица бит ће могуће поставити апсолутно све што је потребно.


Ако не желите да купите готову гаражу, али је боље да је сами изградите, онда је то скупа опција, али удобнија. Ово је прилика да се предвиди све што вам је потребно. Дакле, најбоља опција ће бити стављање под гаражни подрум, а ако већ постоји, онда присуство подрума као нижег реда неће искључити. Приликом градње таквог стана важно је на један комад земље ставити максималан број објеката помоћног типа, гдје се могу привремено похранити непотребне ствари. Ако постоји кућица, онда ће резерве воћа и поврћа остати много дуже у подрумима него у стану или у гаражним просторијама.Опције за изградњу аутомобила могу се мијењати, укључујући и материјале за њега. Могуће је направити капитално становање за аутомобил из цигле или извести поуздану, али не тако јаку, уточиште од валовитог картона. Димензије се такође рачунају појединачно. Ако не планирате ништа да радите у гаражи, осим да тамо оставите ауто, онда можете да га мало смањите, али када ће тамо стајати два аутомобила и повремено се морате укључити у њих, ондаПространи павиљон је оно што вам је потребно.

Без обзира на то да ли постоји велика гаража или не, није потребно заборавити да се у њој направи огледна јама, како би се самостално или уз помоћ додатне помоћи ријешили проблеми са аутомобилом. Боље је да сами организујете радни кутак на најудаљенијем зиду од улаза и поставите што више полица на зидове као неопходно за све постојеће ствари. Такође је вредно размотрити слободне зоне које се могу користити у непредвиђеним ситуацијама, тако да је унутрашњи простор гараже апсолутно функционалан.
материјали

Изградња нове гараже подразумева избор материјала из којих се могу извршити ове просторије. Најједноставнија и најјефтинија опција је дрво. Екологија, лакоћа уградње и лијеп изглед омогућују вам да направите властиту гаражу за кратко вријеме. Ако вам је потребно нешто поузданије, боље је користити блок осовине. За изградњу гаража, неопходно је: из ње се брзо може изградити темељ, након чега ће бити потребно покрити га кровом. Такве структуре ће служити много дуже и сигурније су од дрвених.

Најбржа изградња гараже ће бити њена изградња са валовитим украсима. Главна ствар - направити основу, а њој само у једном дану може приложити слова. На готовој подлози су уграђени углови, на које су фиксирани зид и кров.

Врата су боље повезана са механизмом за подизање. За мању гаражу то је најбржа и најпогоднија опција.Ако требате направити гвоздену гаражу, онда испод њенеопходно је извести бетонски темељ и већ је заварен на појединим елементима будућег простора. Главна гаража подразумева и постојање темеља на коме је изграђена зграда за аутомобил са циглом. Да ли постоји предност металне или циглене гараже, тешко је рећи, јер свака особа одређује врсту материјала за себе. Вјерује се да је жељезница у зимским годинама снажнија, па је боље поставити циглу.

Материјалне варијације из којих се може градити гаража, али је сасвим довољно да их се може изабрати у својим способностима. Чим се изабере база просторије, потребно је извршити њено унутрашње пуњење. Прије постављања полица, регала и радног простора, потребно је и унутра створити угодан амбијент: зидове треба ушити еуридоскои - ако је гаража метална, ожбукана и осликана - када је направљена од блокова од цигле или шљаке.
Не заборавите на строп - важно је и да га затворите. Најлакши начин да то урадите је са истом евадоском. Што се тиче боја, онда је све једноставно: мале собе су уређене у лаганом тону, али са великим варијацијама, можете експериментисати. Ако постоји гаража за два аутомобила, један мушки и један женски, онда се зидови могу обојити у различитим бојама, тако да је јасно гдје би требао стајати ваш аутомобил.

За подне облоге можете користити цемент, који се може користити за попуњавање пода и изравнавање, као и даске за дрвене подове по ободу гараже. Важнокористите дебеле плоче тако да се под тежином машине не савијају и не ломе.

Ако желите да направите занимљив дизајн просторије, можете ставити плочице на под.Важно је овдје подесити под како не би дошло до неправилности, иначе се плочица једноставно напукла од тежине строја. Да бисте то урадили, изаберите висококвалитетну плочицу високе чврстоће: што су плочице мање, мања је шанса да ће се разбити. Из њих је могуће извести неки цртеж или једноставно лежати у облику шаховског поља, наизмјенично у двије боје.

Приликом поправки потребно је одмах ожичити, направити ожичење око гараже тако да су сва функционална подручја опремљена утичницама са могућношћу додавања расвјете у случају потребе. Вентилација се може обавити као природна, као и инсталирати механички вентилатор у случају да нешто треба кувати, исушити или једноставно брзо вентилирати и очистити собу. Након инсталирања свих потребних елемената и извлачења унутрашњости гараже, можете прећи на сљедећу фазу.Намештај и опрема

\ т

Исправно опремљена гаража је неопходна мјера која ће омогућити да минимум намјештаја садржи највише ствари, алата и свих врста детаља. Раније, за ово се користио стари намештај, који није био место у стану или кући. Помогло јој је да јој да нови живот и барем на неки начин створи ред и удобност у гаражи, али од ње није било велике користи. Зато организујемо гаражутачно: уз помоћ модерног моста за намештај.

Модерни гаражни намјештај није само дрвене полице које се могу ставити у кућу у књигама. Ови метални елементи су израђени од одговарајућих материјала, посебно осликаних и дизајнираних тако да простор заузима минимум простора и да буде што функционалнији. Двостепени сталак ће примити више неопходних ствари. Полица се овдје може поставити на удобну висину, за коју постоје посебна мјеста за причвршћивање. Такође су израђене од метала и за одржавање чистоће имају мрежасту структуру тако да се прашина и прљавштина не накупљају на њима.


Полице се могу премјестити на различите висине, овисно о жељама власника стана, а могу се обавити у било које вријеме, али полице, које се такођер налазе у гаражи, трајно су причвршћене, тако да је мјесто за њихово проналажење врло сретно и да се не мијењају ради. На полицама се налази тежи инвентар који се веома ријетко креће. Такође, банке са бојом и друге супстанце ће бити добро постављене на њих.

Најважнији елемент у гаражи правог власника је радно место - то је највише посла на њему и биће извршено. Важно је да то покупите за себе, своје потребе и потребе. Таква радна зона мора бити опремљена машинским алатом, који ће обављати све поправке на шалтеру. Ова радна плоча је врло чврста и може издржати тежину до двије стотине килограма. Поред тога, радни сто има и фиоке у којима је погоданнаправите најнужније алате.Присуство екрана и заграда омогућава вам да објесите неке алате директно изнад стола - за неке врсте посла, овај приступ се сматра најбољом опцијом. Изглед машине може бити другачији: све зависи од жеље и количине алата који треба уредно и удобно поставити близу радне површине. Један или два стуба машине могу примити велике и мале алате - унутар сваке кутије, најбоље је поставити нешто дефинитивно без мијешања различитих врста инвентара како би се олакшало претраживање.

Још један важан елемент намештаја у гаражи је метални ковчег. Може имати различите дизајне: или се састојати од полица, или се може подијелити на функционална подручја гдје ће се чувати власничка имовина.

За љубитеље лова биће потребан простор за пушке и патроне са заштитом. Требало би да буде закључано на кључу за већу сигурност, посебно ако има деце код куће.Савремени намештај је прилично лаган и мултифункционалан - са свом једноставношћу дизајна, обавља своју улогу, али помаже у стварању реда и удобности у гаражи.

Важна компонента добре гараже су њени алати. За возача, а за доброг власника, присуство апарата за заваривање биће обавезно. Необавезно купити нешто незграпно: уређај за угљен-диоксид који ради помоћу жице најбоље одговара. Алтернативно, можете купити уређај који радикоришћењем волфрамових електрода.

Ако се власник стана брине о сопственом аутомобилу искључиво сам, онда не може без водене магле, што ће помоћи да се боја на аутомобилу обоји на најједноставнији и уједначенији слој. Са њим је могуће закрпити мале рупе, поправити огреботине, употребом боје тако да нико не примети сметње.Још један важан алат који ће помоћи код сликања, а код других гаражних радова - компресор. Најчешћи су клипни или мембрански уређаји. Уз њихову помоћ можете очистити инвентар, точкове пумпе и још много тога.

Није лоше имати ауто у гаражи и умиваоник. Можете тражити компактни уређај, који се налази у близини аутомобила, али најлакши начин да доведете цијев или цријево до гараже, ау просторијама уредите одвод за искориштену воду, тако да не стагнира и не узрокује влагу, јер је изузетно важно да гаража буде сува, чиста и уредна. .Типс

 • Ако је потребно, да је гаража увек уклоњена, потребно је уложити напор да се чистоћа времена води и одржава стално. Врло често се појави кварење великог броја чавала, вијака, вијака који се налазе свуда. Да бисте га променили, потребно је да за њих пронађете прикладне капацитете. Потребно је да купите посебан организатор, где можете све разложити у одређеном редоследу и потписати. Може постојати калуп за неколико канцеларија, које ће добро уклопити арматуре,на пример, матице различитих величина.
 • У случају да возач често ради алате у гаражи, онда и они морају смислити одговарајуће мјесто. Ако није могао да добије гаражни намештај са потребним полицама, онда га нико не би спречио да их направи својим рукама. Да бисте то урадили, потребно је да израчунате неопходне димензије полице за инвентар и обезбедите све изрезе за инсталацију уређаја, а затим можете преузети производњу. • Ако постоји било какав непотребан намештај мале величине, онда се може користити и као место за складиштење свих делова. На пример, ако је постојала полица за документе који се већ не користе, онда, након што сте скинули полице и затворили је на под, могуће је да се опрема у врту за различите намене у сваком одељку. То је згодно и помаже да се створи ред у соби.
 • Ако има много ситница дуге форме, онда за удобност њиховог складиштења можете замислити специјалне цеви. Могу се поставити или обуставити - све зависи од инвентивности власника стана. У случају да, поред аутомобила, још увек постоји бицикл, онда је за практично складиштење могуће направити висећу полицу. Сличан је уобичајеном дијелу за вјешалице, али умјесто тога постоје специјални затварачи с тракама на чичак. Траке се протежу у точку - и бицикл је буквално суспендован. • Ако је неугодно складиштење монтажних елемената у отвореним контејнерима, можете користити тегле. Могу бити стаклене,и пластике, која је сигурнија. Величина је мања - практичнија је.
 • Ако постоје пластичне корпе као што су корпе и не могу се користити нигдје, увијек ће бити примјене за њих у гаражи: могу бити израђене од радне одјеће и обуће, могу се ставити обимни али лагани објекти који често нису нигдје. А они који воле да раде и желе да уреде своју гаражу, могу направити висећи ормарић на једном од зидова. Лако ће се уклопити одвојиви покривачи, теписи и остали текстилни предмети. Ту можете складиштити машинска уља различитих врста, дестиловану воду и празне контејнере.  \ т
 • Ако власник често нешто буши и не воли копати у врећици са бушилицама, он може направити магнетне траке на којима је засадена бушилица. Најбоље је да такву зону не направите у пролазу, како се не би држали за алат са одећом или импровизованим стварима. Можете повећати магнетну површину и додати јој друге мале елементе који су неопходни за честу употребу.
 • Ако има дјеце, онда без играчака и спортске опреме кућа неће коштати, али прије или касније неће бити довољно простора и све ће се преселити у гаражу. Да би све лежало уредно и на његовим мјестима, потребно је издвојити њихову површину за ове објекте и размислити о систему монтаже за сваку од њих. Ствари за пјешчаник ће бити постављене на малу полицу, рекети могу бити објешени на нокат, а специјални балони за складиштење.  \ т
 • Ако се планира подршкаПо наруџбини у гаражи најбоље је инсталирати колут на којем ће се носити вреће за смеће. Тако ће домаћин увијек знати гдје се налазе и моћи ће брзо и брзо уклонити смеће. Логично је да се пропаганда стави са слова негдје близу.
 • Ако је потребно често користити различите ситне залихе, врло је корисна окретна постоља која ће имати различите типове причвршћивања за сваки алат на свакој од четири стране. Уз овај гадгет можете лако добити све што вам треба. Такви сталци имају окретне ноге, тако да су врло удобни за кориштење у гаражи, а близу њега, одвели су мини-радионицу на улицу. • Ако је гаража веома мала, онда ћете морати да уштедите сваки метар простора, тако да ће употребом преклопних кутија у великој мери помоћи. Имају структуру кофера, са отварањем које је могуће користити било који инвентар који се налази унутра. Висина таквих кутија може бити до стропа како би се смјестили потребни прибор.
 • За оне који често користе изолациону траку, траку или друге љепљиве траке, можете уредити посебну дрвену кутију са канцеларијама различитих ширина. У свакој од њих ставите траку одговарајуће величине, а руб је фиксиран на предњој страни кутије - тако да увијек можете видјети гдје се трака налази, и ако је потребно, да је извадите одатле. • За оне који не воле све врсте ормарића и полица, али више воле да виде сву опремуНа истом зиду можете уредити радни зид, који ће омогућити простор за сваки уређај, апарат, алат и све остало. Важно је да се суседни алати постављају један поред другог тако да је погодно користити их у раду.
 • Да би гаража имала предиван поглед, постоје различите идеје, од којих је најбоље изумио власник и применио их, на основу сопствених просторија и карактеристика.


добри примери

Побољшање гараже зависи од разних ствари, и веома је важно да се оне уредно међусобно уреде: да се узме важно и да се уклони секундарна. Да би гаража била прави понос, морате потрошити пуно времена и труда. Након израчунавања свих опција и размишљања о свакој нијанси, лако можете постићи жељени резултат.

Користећи занимљив дизајн пода, можете додати свјеж изглед соби и освјежити простор. У том контексту, чак и сиви зидови неће изгледати досадно, већ ће бити респектабилни и елегантни, а употреба шеме боја са пода на зиду у облику траке ће додати "грожђице" атмосфери гараже.

Затворене фиоке стварају изглед савршено чистог простора, гдје влада апсолутни ред.Зидови не морају нужно бити украшени искључиво затвореним полицама: могу се сасвим успјешно уклопити у различите причврсне елементе, који ће укључивати и инвентар и спортску опрему. На отвореним полицама слободно се постављају кутије са алатима, бојама и другим стварима. Под може битимонофони, са наглашеним тачкама светле боје, које се настављају и на зиду и на елементима складиштења.

Гаража можда уопште нема затворене кутије, а сви алати и ствари ће се налазити искључиво на полицама и кукама. Ако гаража нема велики број артикала за различите сврхе, онда је ова опција оптимална и омогућиће вам да брзо вратите ред у гаражу и одржавате га.Како уредити гаражу властитим рукама, погледајте сљедећи видео.