Фугирна маса за беж плочице (19 фотографија): како одабрати боју која одговара, трљати шавове

Беж боја је разноврсна, а кухиња или купатило, обрађено плочицом таквог нијанса - не само да је нежно и лепо, већ је и практично. Како се не би претјеривали са схемом боја, потребно је одабрати одијевање, узимајући у обзир неке факторе, као што су: боја и стил намјештаја, унутрашњи предмети и свакодневни живот. Одабран је састав поклопца, узимајући у обзир услове у којима ће се налазити плочица.

складиште

Класификација мешавина за заптивање према саставу:

  • На цементној основи. Ове композиције су једноставне и богате. Тренутно су најпопуларнији. Мешавине цементног малтера могу се продавати у облику готовог ваљаног или у облику праха, који су претходно разблажени водом. Таква маса је погодна за сухе просторије, које не формирају гљивице.
  • На бази епоксидне смоле. Ово су јаче комбинације које издржавају све негативне ефекте. Да би их трљали, површина је мало тврђа од цемента. Ово може захтијевати додатну вјештину. Канистер епоксидне смоле се препоручује за наношење на местима са високом влажношћу.


Како одабрати боју?

Интегритет перцепције унутрашњости просторије директно зависи од исправне боје завоја. Можете да креирате један или други визуелни ефекат са мешањем једињења. Да бисте то урадили, изаберите одговарајућу боју боје.

У тону

Најједноставнија опција је избор беж матирања у тону плочице. У исто време, цела површина зида је обрезанаосигурачи у једној беж боји. Наравно, таква комбинација може изгледати прилично досадно и заостајати за модерним дизајнерима трендова. Ако се бојите промашити са нијансом ваљања, користите га. Унутрашњост у овом случају ће морати да победи као да користите монотону беж таблу.

Вреди напоменути да имитација једне површине визуално проширује просторију. Посебно ова техника је релевантна за мала купатила и мале кухиње.


је мало тамнији

Одабиром тканине за мијешање боја која је мало тамнија од саме плочице, можете остати на тамној беж или свијетло смеђој нијанси. Таква комбинација ће освежити собу, испунити је смиреношћу и смиреношћу.


Игра контраста

За беж плочице, стручњаци препоручују да одаберете деку неколико тамнијих тонова. Ова комбинација ће нагласити племенитост завршне обраде, а зидни панел ће изгледати веома оригинално. Карактеристике људске перцепције комбинације светлих и тамних тонова визуелно су подигле беж плочице напред, али су гурнуле уназад шавове. На тај начин зидање ће изгледати волуминозније.

Најпопуларнији тандеми са беж плочицама су чоколадни или смеђи тонови. У овом случају, визуелна перцепција линија и шавова постаје јаснија. Исправан обрис ствара осећај удобности и реда у соби.

Посебан ефекат се може постићи комбиновањем беж плочице различитих облика или величина са тамним изгледом.


Белацолор

\ т

Ако вам је тешко да одаберете боју, обратите пажњу на белу сахрану. Ово је свестрана варијанта која је погодна за плочице различитих боја и нијанси. У правилу се за зидове најчешће користи комбинација беж плочице и бијеле емајла, јер је за под, ова комбинација превише маркирана. Треба напоменути да зидови са белим шавовима морају увек бити савршено чисти.


У боји декорације

Ако беж плочица није сасвим једнобојна (има слику) или је њен дио допуњен декорацијом, тада се простор између појединих елемената може утрљати у боји декорације. Штавише, таква комбинација ће бити најскладнија, јер инвазија треће скале и нијанси може створити утисак недостатка стила. Ако постоји жеља да се унутрашњост просторије створи у духу еклектицизма, боље је од професионалаца затражити помоћ како би се избјегло наметљиво дјеловање.

Пријем који користи душек који се подудара са бојом са једним од елемената на плочици, често се користи за креирање одређених геометријских облика и узорака.


Светло и тамно

Користећи истовремено и светло, и тамно блиставо ће омогућити да се створе одвојени сегменти, као и да се доделе потребне зоне различитих облика и величина.


Са честицама флуоресценције

Да бисте додали мистериозну унутрашњост, можете користити левак са малим светлећим честицама. Ова мешавина је новина на грађевинском тржишту, тако да је њена употреба мало необична. Са таквим материјалом у тамној плочицишавови сијају у плавој и љубичастој боји. Изгледа веома оригинално и свечано.

Како самостално убити брод?

Ако није могуће покупити деку боје из свих варијанти које нуди произвођач, могуће је самостално направити одговарајућу нијансу за беж плочице.

Обично се користи у ту сврху:

  • паста за бојење;
  • прашкаста боја растворљива у води;
  • гваш боје;
  • акварел.Са овим композицијама, можете обојити белу боју или подесити нијансу, на пример, учинити је засићенијом. Приликом додавања пигмента, треба имати на уму да када се осуши, смеша постаје светлија.

Погледајте видео испод за функције које раде са епоксидним сјајем.