Фризерски плафони са бојама на бази воде

Постоји народна мудрост: преживјети поправке - исто као да преживе двије ватре. Пожељно је не само уштедјети новац, већ и вријеме. Ако можете избјећи вишак прљавштине, морате га користити.

Ако је поправка стропа већ обојана бојом на воденој бази, потребно је бринути о томе како је поново обојити и како се бојити на воденој основи без развода.

Карактеристике боја на воденој основи

Водена емулзија - квалитетнија и практичнија боја од обичног кречњака, која се мрви и штети у процесу бојења. Такав материјал нема мириса, лако се разрјеђује водом, након чега се брзо испере алат.

Водена емулзија је добро уређена. Боја површине је равномерна и густа, чак и ако се ради о бојању на воденој бази.

Прије почетка рада, важно је размотрити која је соба стропна површина планирана. За кухињу и купатило погодна је водоотпорна водена емулзија.

Популарне врсте боја на воденој основи:

 • латекс
  Његова предност је што има добру заклоност и густину. За неке површине је довољно нанети само један слој. Након сушења, такве површине могу бити изложене влажном чишћењу.
 • силикат
  Користи се углавном за спољно опремање простора. Направите га на бази течног стакла. Због тога се лако поставља на камени или бетонски темељ. Може се користити за фарбање гараже, вртне куће, радионице унутраили напољу.
 • акрил
  Овај премаз може сакрити зазор до 1 мм. Чисти акрил се користи за бојење површина у сувим просторијама, осетљив је на влагу.
 • силикон
  Има својства самочишћења. Може се прати. Погодан за собе са наглим промјенама температуре и великом влагом.

Боја водене емулзије за строп је изабрана, погледајмо како поново обојити површину стропа и да ли је вриједно радити без испирања старог премаза.

Да ли је могуће обојити строп старом бојом на бази воде

Бојење стропа бојом на бази воде на старој боји је дозвољено у случају да боја добро чува, нема надутости, пукотина и неправилности. У овом случају, таваница се чисти од прљавштине и прашине, базира се - и можете се префарбати након сушења земље. Ако је вода самулсионанку у лошем стању, бојање стропа водоотпоран над старим је боље не радити. Лутајући, одвојени простори које чаробњак мора уклонити (стари слој хидроизолације није нужно потпуно уклоњен, па је у томе корисно разликовати га од кречњака).

Припрема осликане површине за поновно бојење

Прије секундарног бојања стропа бојом на бази воде, потребно је разумјети што покрива плафон у вријеме поправка. Лајм се уклања на један начин, за гипс и старе боје - њихове трикове.

У овој фази биће потребна посебна средства:

 • Топла вода
 • ваљак
 • спатула
 • Брусх
 • Шмирглани папир мале величинеграинс
 • \ т

Како уклонити испирање лимете

Прво, плафон је добро навлажен. Креч добро упија влагу, може се третирати два до три пута, у зависности од дебљине бјелине.

Када је креч добро процурила са влагом, отворите прозоре. Створена промаја ће направити површински мехур, креч ће почети да се тањи.

Онда битка доноси лопатицу. Нежно, боље је у заштитним наочарима, површина је темељито очишћена од кречњака.

Како уклонити старо узорковање воде

Посебан хемијски раствор или велика количина веома топле воде ствара чуда када треба да обојите плафон након наношења боје. Пре наношења хемијског раствора, треба да носите респиратор и заштитне наочаре, као и да обезбедите вентилацију. Водена емулзија под утицајем композиције ће се мешати, а затим се може уклонити брусним папиром. Завршавајући рад на чишћењу плафона, она се пере чистом водом и омогућава да се добро осуши.

Како поправити малтер

Шмирглани папир се лако носи са мањим неправилностима. Прорези и рупе су премазани китом.

Када је површина сува, потребно је поново обрадити брусним папиром. Што је папир финији, то је глатко након третмана.

Након потпуног сушења, плафон мора бити премазан темељним прајмером у свим случајевима: након кречења, уклањања боје и обнављања малтера. Затим пустите да се плафон добро осуши.

Технологија сликања стропа над старим бојама

Када се завршипоновним сликањем стропа бојом на воденој бази, пожељно је користити исту боју као и строп је обојен, иначе постоји ризик да ће строп морати много пута сликати да би се постигао жељени резултат.

Дебела боја из лименки ће ићи предалеко од платна, без обзира на то колико је лијеп ваљак за боје. Из четке могу да остану бразде. Мали кист 2-3 цм може се користити за покривање углова или тешко доступних места.

Боја водене емулзије мора бити разређена са водом - приближно 10% укупне запремине. То ће смањити вискозност, боја ће бити равна. Неопходно је добро га промешати. Оставите га неко време, обично не више од 5 минута. Поновите мешање поново. Да бисте то урадили, употребите бушилицу или бушити са специјалном млазницом.

Да би се постигао бољи ефекат боје, на други и трећи слој треба нанети боју на бази воде.

Први слој боје се наноси директно са прозора (у светлу светлости). Други слој се наноси попречно на сунчеве зраке. Трећи слој лежи поново у правцу светлости. У том случају ће се појавити равномерна дистрибуција мастила на старој површини.