флутинг санитарија

Неки питају: Шта је најпогодније за заптивање нити, флуоропластичног заптивања (ФУМ трака) или водоводног паковања? Овај спор траје већ дуго времена, јер се тачан одговор не може дати.

За сваку поједину врсту поступка, ваш материјал је прикладан. Сваки производ може бити одлична алтернатива другом. Али једини циљ је да се веза учврсти. Размотримо тако санитарни навој, његове техничке карактеристике, као и процес намотавања.

Преглед санитарног лана

Лан је популаран материјал за навијање. Застарело име је огреботина.Лан је еколошки материјал који не наноси штету људском здрављу.Производ не захтева сертификацију, стога је могуће производити заптивање водоснабдевања за питку воду.

Додатни материјал који је потребан и за импрегнацију водоводне инсталације је еколошки прихватљив. Због импрегнације овај материјал ће трајати доста дуго. Лан је јавни производ. Производ се продаје у апсолутно свакој продаваоници санитарија, тако да га нећете моћи наћи.

Размотрити предности и недостатке овог материјала у детаљима.

предности лана

Предности овог уређаја:

  • Ниска цена. Пакет има најнижу цијену у односу на друге премотавање. Стога је приликом куповине боље обратити пажњу на квалитет водоводне инсталације. Ако се лан продаје у облику плетенице, онда је то квалитетан материјал. Ако је у облику уских залива,онда то указује на слаб квалитет.
  • Разноврсност у употреби. Може се користити за било коју врсту спајања ако је намотај правилно изведен.
  • Током бубрења, волумен намотавања постаје већи. То значи да ако спој почне да тече, материјал одмах затвара све. Пропуштање мале величине ће бити затворено.
  • Отпорност на механичке утицаје. Само лан омогућује прецизније усмјеравање санитарних арматура. Можеш да се окренеш, а да не изгубиш затегнутост.

недостаци лана

Негативите се также:

  • Поред остатака, морају се користити и други начини, као што су солидол, паста за заптивање, силикон и други производи. Ако је лан органски материјал, може трунути због утјецаја воде и зрака. Ваздух улази током поправки или превенције, који се мора изводити једном годишње. И наведени производи могу ометати овај процес.
  • Потребно је извршити прелиминарну припрему резбарења. Већина произвођача који производе фитинге производе већ припремљену нит за санитарне амбалаже. Она има нодоне. Ако их нема, морају бити створени. Омогућите захваљујући клештима, фајлу или ножу. Они су неопходни тако да санитарни материјал не може да склизне у завојима.
  • Ако су спојеви израђени од месинга или бронзе, онда приликом оматања треба пажљиво и пажљиво радити. Ако ставите дебели слој намотаја на таква једињења, онда ће се на конац појавитидефекти Може се десити да ће се нит чак и сломити.
  • Приликом заматања овог органског материјала, морају се поштовати строга правила. Поред резбарења, припремите сам санитарни материјал. Неопходно је извршити његову импрегнацију са било којом супстанцом да би се спречила будућност труљења. Потребно је водити навијање, пратећи правац. Завијте се у навијање. Крајеве лана треба уклонити изван навоја, а затим их треба затегнути. Држи прст и изврни га.
  • Такође треба напоменути да горе наведени додатни материјали не ометају уништавање везе. Ако користите силикон за лепљење различитих елемената везе, онда ће бити изузетно тешко и чак немогуће раздвојити их. Ако се лан користи без употребе додатних материјала, онда је на намоту рђа која ће се претворити у челик.

Поређење са ФУМ траком

Заптивање је заптивање водоснабдевања. Ако је потребно заптивање цеви за хладну воду, онда су у овом случају лан и трака једнако погодни. Само се добро заврти. Али, ако треба да се запечате цеви од пластике или метала-пластике, боље је да одаберете ФУМ траку.

Главна предност је да ће употреба траке робота бити много бржа, јер је инсталација прилично једноставна.Такође, урезивање навоја у арматурама је једнако, тако да ће употреба санитарних трака бити много ефикаснија.

Међутим, трака за димне гасове губи своју ефикасност ако је потребно заптити цев, чији је пречник већи од 20 милиметара. За цеви овог пречника треба користити лан.

Цевовод за топлу воду поставља његове услове. Производ не само да мора бити добро затворен, већ има и добру отпорност на високе температуре.Флуоропластично заптивање (ФУМ-трака) у овој ситуацији није најбоља опција.

За време намотавања, ФУМ трака се раздваја на влакна, која попуњавају све шупљине и тако спречавају продирање воде. Висока температура воде може утицати на влакна, тако да ће почети да се контрахују, што ће на крају довести до цурења. Паковање има висок ниво отпорности на топлу воду.

Такође, немојте заборавити малу цену чипова, чак и уз употребу додатних материјала. Санитарне траке - скупи намот. Ако требате радити велике количине, тада ћете осјетити значајну разлику у вриједности. Али инсталација је много једноставнија и бржа уз употребу траке.

Можда је потребна комбинација два водоводна материјала. Флауте ФУМ траке могу се полагати помоћу трака од влакана. Или сасвим другачије, то јест, два завоја санитарних трака могу се замотати из горњег дијела крпеља. Ова процедура се ријетко практицира због специфичних карактеристика монтаже.

Уградња производа од лана захтева од одређених особа одређене вјештине. Уградња флуоропластичног материјала за заптивање ће испунити чак иневбие

Поступак заваривања за водовод

Како навити нит на конац? Пре него што почнете да шмиргате, морате претходно припремити конац. Пошто је резбарена површина често равна, навијање ће почети да клизи и колабира у сноп. И заптивање није могуће. Навој мора имати матице, због чега влакна могу захватити површину с навојем. Заваривање неће клизити и осигурати висококвалитетно бртвљење.

Овакве носке или стругаче можете израдити користећи датотеку или горњу површину. Ако немате ове алате, можете користити клијешта. Са њима је потребно урезати резбаре у круг. Али боље је купити резбаре, на којима су произвођачи већ направили чворове.

Онда је из пасмине свиња потребно одвојити влакно. Изаберите низ који ће одговарати дебљини. Материјал не треба да буде предебео, али не превише танак. Прамен влакана не би требао имати грудице. У случају груди, они морају бити елиминисани. Процес намотавања се може одвијати другачије.

Многи стручњаци пре него што су умотали производе за увртање, други су се држали за танке курчеве, а неки су га омотали у лабавом облику. То зависи од саме особе. Укупни резултат ће бити исти.

На навоју, прво можете нанијети додатни материјал, а затим омотати суха влакна траке и наставити наносити један слој производа. Можете одмах замотати уз помоћимпрегнирани производи. Резултат ће бити исти. То зависи од погодности.

Како правилно извући отпад? У било којој одабраној варијанти, намота се изводи у смјеру навоја. Изван навоја, крај влакна мора бити затегнут прстом. Први ред се примјењује као "дворац". Замотајте жице обавезно чврсто, не остављајте места. Када је намот довршен, влакна влакна морају бити залијепљена на пратећи производ ближе крају навоја. Намотавање навоја на резбарење је попречно.

Ово су најчешћи и популарни начини за заптивање навојних спојева. Све су велике, али морате се придржавати одређених правила и нијанси.

резиме

Постељина - популарни материјал у водоводу, дизајниран за увртање. Омотани конац ће обезбедити висококвалитетну заптивну везу. Водовод је јефтин чак и уз додатну употребу пратећих материјала. Исправно намотавање ране елиминише вероватноћу појаве због отицања самог производа.

Већина људи бира лан, јер је еколошки прихватљив. Међутим, прије наматања потребно је извршити додатне радове везане за припрему резбарења. Неопходно је направити насхекки, навити нит влакана. За заптивање спојева од бронзе и месинга треба пазити да их не оштетите.

Инсталацију може извршити свака особа, али је потребно строго се придржавати правила ионда нећеш имати проблема.