Флексибилни геометријски дизајн за затезне стропове

Напетост стропа сложеног геометријског облика донијет ће у ваш интеријер необичне биљешке Тенсион тенсион - јединствени дизајн, јер може пренијети у живот многе изванредне идеје. Опционално, можете поставити и платно на талас. Инсталација таквог пројекта ће се обавити на сличан начин, међутим, неопходно је правилно савијати и фиксирати багет. Ако не желите да користите платно необичног облика, можете нанијети коврџави плафон у једном нивоу.

Напонски плафон са таласом: карактеристике рада и предности

Уградња затезног плафона са таласом почиње са уградњом оквира. Приликом израде летве потребно је наносити специјализоване багете, које се лако савијају. Сложеност инсталације лежи у чињеници да се таква конструкција не може лако инсталирати у просторијама са луковима или стубовима.

Важно је напоменути да таласасти облик стропа није погодан за обраду малих просторија. Овај дизајн има велике димензије, због чега је корисно користити га за обраду викендице или пословног простора са високим плафонима.

Учинак таласа на напрезање стропа постиже се помоћу посебног оквира

Комплексна валовита структура има неколико предности:

 1. Оригиналност. Овај третман ће бити украс сваке просторије, јер изгледа веома неконвенционално и софистицирано.
 2. Високи нивои еластичности. Дизајн се не деформише под утицајем скупљања зграде.
 3. Лака за негу. Истезање стропова налик валовимане захтевају посебну бригу. Довољно их је обрисати влажном крпом.
 4. Трајање операције.
 5. Високе чврстоће на истезање.

Изаберите једноставне растезљиве стропове

Ако не желите користити софистициране дизајне, можете поставити једноставни плафон на једном нивоу. Инсталирање такве платформе може да уради чак и почетник. Разноврсност боја и текстура слика ће вам омогућити да лако пронађете прави материјал. Једноставни једностепени плафони могу се користити чак и за купатило и кухињу.

Када бирате палету боја, обратите посебну пажњу на унутрашњост куће. Ако је просторија дизајнирана у хи-тецх стилу, онда ће оптимално рјешење бити свијетло обојена четкица. Препоручује се да се користе пастелне боје за обраду пре-модерне или фузиониране собе.

Понекад, чак и најједноставнији строп напетости може да украси просторију, главна ствар - правилан избор шеме боја

Постоје 3 врсте ПВЦ тканина:

 • Материјали са мат филмом.Такве тканине треба користити уз ограничен буџет. Мат филм се обично користи ако је у спаваћој соби уграђен раван плафон.
 • Сатенски филмови.Овај материјал је лијепо свјетлуцав. Сатенске фолије изгледају спектакуларније од мат, али су мало скупље. Предности овог материјала су висока чврстоћа и трајност.
 • ПВЦ фолија саглосси струцтуре.Ови материјали имају површину са огледалима. Сјајно платно се обично користи за обраду дневне собе или дечије собе. Ако одлучите да користите овај материјал, користите само рефлекторе.

Сложеност уградње затезних плафона у стану

Које инсталационе потешкоће треба узети у обзир приликом постављања тканина за затезање? Прво, морате обратити пажњу на висину главног стропа. Ако је висина просторије 2-2,5 метара, онда изградња сложене конфигурације није изводљива. У просторији са високим плафонима инсталација постаје бржа. Међутим, у таквим просторијама, процес ће бити интензивнији.

Посебну пажњу треба посветити квалитету зидова. У зидовима неких зграда можете пронаћи празнину и све врсте шљаке. У овом случају, морате купити специјалне одстојнике. Они ће осигурати поуздану монтажу профила на зидове.

.

Комплексност инсталации такодје укључује:

 1. Потреба за сепараторима у великој просторији. Ако су димензије просторије велике, немогуће је покрити плафон једним платном. У овом случају, потребно је користити специјализоване раздјелнике.
 2. Неопходност непропусности цијеви. У те сврхе се користи одређени руб.
 3. Прелиминарна припрема површине. Пре постављања решетке, неопходно је поравнати плафон и отклонити недостатке.
 4. Потреба за постављање платформе за опрему за осветљење.

Какав је облик бољег затезања модерних плафона

Можете користити не само талас као строп за руковање собом. Постоје и друга рјешења која ће вам омогућити да утјеловите најодважније идеје у животу. Најпопуларнији су вишеслојни плафони. Такав дизајн укључује монтажу тканине на различитој висини у односу на основну површину. Овај метод се користи за обраду просторија које су дизајниране у класичном или сецесијском стилу.

Ако желите користити вишеслојни плафон, платно можете уредити у хаотичном реду. Комбиновање нивоа транзиције и савијања ће изгледати веома импресивно. Такође можете експериментисати са шемом боја и текстом платна.

Вишеразински растегљиви плафони, који се састоје од слика различитих боја, такође изгледају веома импресивно

Съсо така, плаваното моʻе да биде:

 • Цоне.Овај дизајн је направљен од платнених тканина. Обично се користе конусне конструкције ако је потребно осигурати глатки пријелаз између колона до стропа.
 • Лукови.Овај дизајн вам омогућава да постигнете визуелно побољшање простора. Конструкција лука се може поставити готово под било којим углом.
 • Дунес.Овај дизајн је најкомпликованији. Обично се плафони украшавају у облику дина, ако желе да постигну спектакуларне декорације разних расветних уређаја. Ако одлучите да га користитепримените само сјајно платно.

Инсталирамо тзв.

Инсталација било ког плафона завјесе врши се на исти начин. Прво морате одредити ниво стропа. Запамтите да је оптимална разлика 50-60 милиметара. Ако користите уграђено осветљење, онда је оптимална разлика 100-130 милиметара.

Да бисте исправно извршили инсталацију, потребно је да истегнете кабл за шивење између етикета. То је густа нит која је прожета посебном плавом бојом. Потребан је растезљиви кабл по цијелом простору.

Вишестепени стропови од сухозида постали су најпопуларније рјешење за стварање сложених стропних конструкција

Въздушна инсталација на фигурирани строп се изведе в следусата след:

 1. Повуците плафон са нивоом и ознаком.
 2. Испунити отвор за причвршћивање материјала на плафону.
 3. Осигурајте водилицу помоћу типли.
 4. Поправите игле. Да бисте то урадили, користите специјални типли за типле.
 5. Повуците најлонску нит. Помоћи ће вам да све елементе ставите у један ниво.
 6. Савијте крајеве средњег овјеса.
 7. Учврстите стропни профил.
 8. Обавити све потребне комуникације.
 9. Покријте први слој сухозидом.
 10. Припремите шаблон за криволинијско цртање.
 11. Причврстите водилицу на плафонски профил.
 12. Подесите профил лежаја на појединачне ставке. Осигурајте примљене производе на водилице.
 13. Инсталирајте други профил воде на доњој ивици конструкције.
 14. Инсталирајте ЦД профил.
 15. Покријте конструкцију сухозидом.
 16. Инсталирајте светла и наставите до краја.

Флексибилни вишекатни строп (видео)

Фигурирани плафони - одлично решење за обраду великих просторија. Могуће је сами инсталирати такав дизајн, под условом да су вретени правилно израђени. Можете користити практично било који материјал за покривање оквира, међутим, пожељно је да преферирате тканину, ПВЦ панеле или сухи зид. Приликом избора шеме боја и осветљења, пратите сопствени буџет и дизајн просторија.

Примери сложених конструкција затезних плафона (фото)

)