Фелт за звучну изолацију, плус и минус материјала

Фелт данас заузима прво мјесто међу акустичним материјалима. Има бројне карактеристике које су својствене квалитетним материјалима који апсорбују звук. Филтар за изолацију од буке је широко коришћен од стране градитеља.

предности филцања

Фелт је један од најсигурнијих и најпрофитабилнијих материјала који се користи у различитим условима и областима активности. Осим тога, избор филца - исплативо рјешење. То вам омогућава да створите универзалну заштиту релевантних објеката.

Фелт за звучну изолацију, има следеће предности:

 • не прах;
 • се не боји високе влажности;
 • не губи своје карактеристике током компресије;
 • има малу тежину;
 • не гори - након паљења брзо нестаје - само руб је изгорио;
 • није точак - складиштење материјала пролази удобно.

Ако га користите за зидове техничких просторија, можете постићи више циљева одједном:

 • повећање сигурности од пожара
 • осигурање поуздане електричне заштите;
 • природна регулација микроклиме - у различитим ситуацијама, пахуљице могу апсорбовати и дати влагу;
 • висок степен звучне изолације - материјал спречава улазак звучних валова у просторију.

Исте предности се могу издвојити када се изолација од буке врши флуффинесс стамбених зграда.

производња

Носити руно овчје вуне, која долази са Сјеверног Кавказа. Захваљујући посебној технологији филцања (употребом паре и воде) материјал постаје користанкарактеристике перформанси. Синтетички филц такође има посебну технологију производње. Влакна су уплетена, збуњена, покуцана и захваћена, што резултира густом крпом, чврстом крпом.

Фелт се разликује по високом степену чврстоће. Израђује се у ролнама и листовима који се разликују по дебљини, густини, боји и техничким параметрима.

особине филца

Фелт има много корисних особина:

 • је направљен од еколошких компоненти;
 • има повећан коефицијент звучне изолације - материјал се може широко користити и током градње;
 • карактерише висока адхезија - неће клизити дуж површине на коју је положена;
 • има високе стопе морталитета - може се закључити чак иу "проблемским подручјима";
 • не труне;
 • погодан за превоз;

Груби технички филц се користи за изолацију станова и индустријских зграда. Он апсорбује не само звукове већ и вибрације и топлоту. Направљен од природних састојака. Својом производњом се не користе синтетички адитиви.

Препоручено филцање за употребу у здравственим установама, угоститељским објектима, вртићима и школама. Фелт се може лако отворити и изрезати, тако да можете добити било који облик. Снабдевање филцама у продавницама врши се у ролнама или листовима, у зависности од дебљине производа.

Користи се зазвучна изолација, има посебну мембрану која успјешно упија све звукове. Такав материјал за уклањање буке је бољи од многих доказаних изолатора буке. На дну има чврсти слој, због додатних звукова гашења.

Изолација буке од филца

Зашто искусни градитељи користе филцани материјал за изолацију зграда различитих намјена? То је прилично јефтино. Осим тога, сви филцани предмети могу бити затворени у различите дијелове зграде.

Садашњи темпо живота покреће развој технологија које стално стварају велику буку. Спољни звукови спречавају рад и опуштање. Индивидуални приступ треба примијенити на изолацију лима, подова и зидова. Данас је асортиман звучно-изолационог филца посебно направљеног за звучну изолацију зграда прилично велик. Такав материјал не само да спречава продор спољашње буке у просторију, већ спречава и појаву јеке.

Спектар звучне изолације од филца је веома велик - материјал се користи за звучну изолацију:

 • станови;
 • шипке;
 • кина;
 • ноћни клубови;
 • спортски комплекси;
 • пословни простор;
 • здравствене установе.

Звучна изолација се такође користи приликом прављења заштитних екрана за заштиту од буке. Материјал се широко користи у студијској опреми за снимање.

Звучна изолација дрвених површина је довољно једноставна. Са задацима изолације од ваздушног шума лако се може носити са грађевинским филтером, заједно саплоче од дрвених влакана. Прије полагања, површина се темељито чисти.

Плоче од дрвених влакана, плоче од сухозида и други материјали причвршћују се на слој за звучну изолацију. Грађевински филц је третиран са 3% раствором натријум флуорида, а затим осушен. Ово је неопходно да би се спречио настанак мадежа. Након ове припреме, филц се може користити за звучну изолацију зидова и плафона.

Фелт још увек коришћен

Синтетички филц се користи да се заврши третман ако је неопходно за побољшање звучне изолације просторија. Израђена је од полиестерских влакана. Не додавати адхезивне композиције. Осим тога, материјал не садржи штетне материје, па се може користити у стамбеним просторијама.

Једна од карактеристика филца је њена способност не само да одражава спољну буку, већ и да максимизира њихову апсорпцију. Захваљујући томе, у стамбеним насељима није апсорбована само спољашња, већ и унутрашња бука.

типови филца

За звучна изолација се купи следните типове:

 • технички груби;
 • акустична - има дебљину не већу од 20 мм;
 • специјални филц са уграђеном мембраном за бољу звучну изолацију.

Ове врсте филца се лијевају у дебљини и густоћи.

технички груби филц

Технички филц се користи у сврху топлотне изолације. Има релативно малу тежину и велику густину. Дебљина материјала је 10 мм. Технички премаз се испоручује у ролнама.

Због грубе структуре и велике дебљине материјала, филц се користи за заштиту металних дијелова у згради. Груби филц је исте дебљине дуж цијеле дужине. Доступан је у плочама и ролнама.

акустични филц

Овај тип филца се користи за звучну и топлотну изолацију уоквирених преграда, плафона и подова, таванских просторија. Такав филц се користи иу структурама које апсорбују звук. То осигурава смањење буке која се преноси зраком.

Акустични филц кориштен је у опреми косог крова и вентилираних фасада. Често се овај материјал користи иу пливајућим подним конструкцијама. Ствара изолациону облогу вибрација.

Долази са акустичним филцом са висококвалитетним 100% полиестерским влакнима.

Значениа материала:

 • чистоћа животне средине;
 • високи показатељи топлотне и звучне изолације, својства апсорпције звука;
 • Не трљати, не трљати.

Овакав филц се испоручује у плочама дужине 2500 мм и ширине 1200 мм. Дебљина плоча обично не прелази 10 мм.

специјални филц

Комбиновани тип филца укључује слој синтетичких влакана и вискоеластични слој. Материјал се користи за апсорпцију буке, звучну изолацију, апсорпцију вибрација.

Монтажа материјала врши се на сложеним професионалним системима. Својом помоћи смањују плутајуће споне, спуштене плафоне. Ефективни филц и опрема за вентилационе системе, канализационе цеви.

закључак

Дакле, филц је еколошки најповољнији схимизолиационним материјал. У могућности је да обезбеди свеобухватну заштиту просторија. Материјали за изолацију буке користе се за сузбијање буке у техничким просторијама, медицинским установама и стамбеним зградама.

Релативно јефтин и приступачан материјал омогућава вам да га користите у различитим ситуацијама и за многе задатке. Предности и корисна својства материјала привлаче градитеље у изградњи индустријских и стамбених зграда.

У различитим ситуацијама користе се различити типови филцирања у зависности од њихових карактеристика. У опреми индустријских и стамбених просторија комбиновани баршун може ефикасно решити проблем изолације буке и заштите од пожара.