Ентеријер без непотребних ствари је грунге стил

Иако овај стил изгледа једноставан и једноставан, још увијек није могуће направити домаћи грунге стил. Зато ћемо у чланку размотрити све нијансе и особитости кроз које се овај ток може разликовати од других варијанти дизајна простора. Међутим, пре свега, уроните у њену историју.

Како се појавио грунге стил?

Сви они који су мислили да је грунге у унутрашњости настао у Сједињеним Државама погрешио је. Заправо, настао је у Француској у 19. веку. Аристокрација је покушала да опреми сеоску кућу са најбољим и укусом. Због тога је дошла у помоћ грунге стилу у ентеријеру, који је сам по себи прилично лаконски, подсећајући на блискост са природом.

Главни задатак овог дизајна ентеријера је комбинација једноставности и новости, практично руралног дизајна без непотребних декоративних елемената. Соба ствара пријатну атмосферу и повољну атмосферу, која је релевантна већ дуги низ година.

Карактеристике дизајна собе у грунге стилу

1. Осећај једноставности. Стварање правог грунге стила у малој соби је практично немогуће, јер је намењено широким и слободним просторијама. Кућиште мора бити беспријекорно освијетљено обиљем дневне свјетлости, али су потребни и умјетни извори свјетла који пружају меко свјетло. Затим ћете морати посветити велику пажњу суочавању са свим површинама. Не треба користити штукатуру, велике плоче и друге елементе шик и скупог украса. Требало би попуститиместо за једноставно, лако и приступачно украшавање природним материјалима. Главна карактеристика стила - присуство великог броја слободног простора, сувишне ставке овдје ни у чему. Намјештај је уређен само најбитније.

2. Еколошка ситуација.Један од најважнијих фактора у стилу грунгеа у ентеријеру је употреба само природних природних материјала, као што су камен, дрво, ковање, опека и цријеп. Одличан дизајн стил собе надопуњују различите методе "старења" материјала или њиховог сировог изгледа. На пример, површина зидова окренута према цигли или уопште остала нетакнута. Плафонске облоге су израђене од дрвета, користећи декоративне плоче за то, различите текстуре, ширине и дужине. Зидови могу бити израђени и од дрвета, само да се њима не треба руковати, користите само једноставан лак за дрво. Под је израђен од плочица, паркета са великим шаре или камена. Текстил није посебно скуп, али мора бити природан. Само у овом случају овај материјал ће нагласити жељу ентеријера према природној хармонији и удобности.

3. Једноставни узорци намештаја.Ако одаберете грунге стил за дизајн просторије, морате схватити да је његова главна компонента мали елегантни намјештај са универзалним класичним облицима, без оштрих и грубих линија. Одлична опција ће бити комади намјештаја из претходних 60. Није лоше изгледати у унутрашњости столова, ормара и клупе од дрвета.

Обратите пажњу!Грунге стил у унутрашњости не подразумева присуство превеликих ормарића, а нема ни ормара за чување посуђа. Али немојте очајавати, јер ове ставке лако замјењују практичне ормаре, мале сандуке и удобне мобилне столове.

4. Природна боја гама.Грунге стил подстиче људе да стварају и опуштају. И све то постиже се лаганим нијансама, лијепо дизајнираним с топлом скалом боја.

Ако треба да поставите акценте, можете користити нијансе племенитих метала, али оне треба да буду што је више могуће пригушене. Украсни оквири огледала се користе као декорације, а патина се користи за фотографије.

Онај без којег грунге стил не може постојати

Тада је дошло време да откријете све карактеристике без којих грунге стил не би био онакав какав је сада. Посебно место је ковање, у стилу су добродошли ковани елементи намештаја, прибор, прибор и опрема.

Обратите пажњу!Ковани делови не би требало да блистају или трепере, они обрнуто морају да се разликују у максималној зрелости.

За украшавање просторије користите тепихе различитих величина. Само би они требали бити пахуљасти од меке хрпе природне нијансе. Могу приказати било које геометријске облике или слике биљака. Ролетне су направљене без икаквог луксуза и шика. Да би у потпуности одговарали грунге стилу, довољно је само објесити обичне завјесе различитих бојабоја (у овом стилу) и густина. Током дана не би требало да спрече продирање природне светлости у просторију. Ноћу, прозори затварају једноставну тамну једнобојну тканину.

Како украсити грунге стил?

Да би се поуздано и тачно одговорило на ово питање, потребно је поново подсјетити на оно што су све површине у просторији направљене. Слажем се да је сама облога већ декоративна одлика просторије. Осмишљавање грунге протока су већ различите методе опеке, белог дрвета, ковања прибора и још много тога. Зато је присуство других декоративних елемената неприкладно, не би требало да буду. Можете се само окренути неким од декорација собе, на пример, софе и фотеље могу бити прекривене вуненим декама и јастуцима у истој боји.