ББК цигле у видиковцу властитим рукама: схема, цртежи, ред, фото и видео упуте корак-по-корак

Љубитељи великих компанија могу изненадити своје госте постављањем роштиља на њиховом мјесту у цигленој сјеници. Захваљујући оваквом дизајну, могуће је организовати празнике у било које доба године, чак и при слабим падавинама. Угодна атмосфера и пржено месо са отвореним мразом оставиће пријатан утисак о утрошеном времену.

Компетентно организовани пројектантски рад ће вам омогућити да се лако уклопите у одабране обрасце у договореном на мјесту наруџбе. Широк избор облика и разноврсних модела павиљона са роштиљем може задовољити свачији укус власника територије.

 • Изградња сјенице с роштиљем
  1. налог
 • Декорација и надстрешница
 • Како изгледа

  Павиљони са роштиљем и груби, по правилу су одвојене структуре. Кров је подупрт снажним носачима од камена, цигле или дрвета. Зидови могу бити у неколико варијанти:

  • цигле снажне;
  • лагано дрво;
  • коришћењем панорамских отвора;
  • простор може бити отворен.

  Најчешће, власници бирају отворене опције за уживање у природи која их окружује. Трајни зидови се узимају на малу висину, до 1 метра од пода.

  У правилу, унутра је велики сто, око којег се налазе моћне дрвене клупе или елегантне столице или плетени намештај.

  Потребно је направити компетентну калкулацију за расподјелу територије како би унутрашњи простор могаосмјестити довољно гостију.

  Камин од цигле или роштиљ у видиковцу не би требало да ограничава подручје одмора. У том случају мора постојати простор за вањска дворишта или за кухање неких јела на отвореној ватри.

  избор дизајна

  Постоји много занимљивих опција за изградњу сјенице са роштиљем и грубим, пројекти су намијењени за лаке конструкције и за капиталне зграде. У сваком случају постоје предности и недостаци.

  Снажни темељи и издржљиви материјали имају добре оперативне особине, али су прилично скупи и изградња захтијева више енергије и ресурса. Лагане конструкције захтијевају мањи буџет, али им је потребна боља брига и мање су издржљиве.

  Дрвене сјенице с камином могу се третирати посебним материјалима, штите од пожара. Такође су лакше и брже градити са минималним бројем асистената и материјала.

  Свака конструкција дрвета која се налази у близини отворене ватре мора бити третирана средствима за заштиту од пожара. Ово је компонента која се додаје у складишта за обраду дрвета ради заштите од пожара. Антипирени успоравају паљење и спречавају директну изложеност ватри од неколико минута до неколико сати.

  Избор материјала за изградњу

  Модерне технологије омогућују изградњу видиковаца с камином, фотографијама на страници, практички из било којег материјала. Овакав приступ помаже да се остваре и најхрабрије ауторске фантазије.

  У унутрашњости просторије можете унијети све потребне атрибуте одмора, као што је роштиљ у сјеници или инсталирати роштиљ у цигленој сјеници. Уз правилну негу, изградња ће трајати много година.

  фром брицк

  Често се налазе бунгалови. Позитивни квалитети дизајна су да зграда има трајност и издржљивост. Применљиви материјали су отпорни на ефекте отвореног пламена. Тако је постављена сјеница с камином.

  Структура капитала не захтијева никакву редовну поправку или услугу. Подноси ефекте неповољних временских услова. Роштиљ у цигленој сјеници, с властитим рукама, може се искористити чак и зими, јер је могуће брзо протопатирање унутар зидова, а зидови ће дуго задржати жељену температуру.

  Негативно лежи у потреби да се изгради солидна подлога. Ово је додатни финансијски терет за пројекат.

  Од дрвета

  Дизајн роштиља од дрвених материјала различито се разликује од осталих аналога:

  • естетски изглед;
  • лако се уклапа у готово сваки дизајн пејзажа;
  • за изградњу је потребна само лагана подлога;
  • дрвена сјеница за роштиљ је јефтинија од цигле или камена;
  • чак и особа која нема велико искуство у изградњи може је изградити.

  Минуси таквог планирања на смртном материјалу који захтијевају редовну његу и одржавање.

  сметал

  \ т

  Металне зграде изгледају елегантно. Међутим, за самосталну монтажу кованих модела потребно је искуство и способност рада са металом. Такође морате да имате дизајнерске вештине.

  Изградња видиковца са роштиљем

  Основни модел за пројекат је павиљон од цигле са роштиљем. Хајде да размотримо њен пример припреме и уградње свих елемената. Пре свега, постављен је солидан темељ, јер мора да издржи не само саму зграду, већ и унутрашњост пећи.

  Ако планирате да користите роштиљ у сјеници од цигле, онда темељ темељ неће бити довољан, морат ће испунити све просторије на разини пода. За базу се припрема јама дубине 0,8-1,0 м. Око ње подижемо оплату и изводимо комуникације: свјетло, канализацију, водовод, итд.

  Доњи слој је дренажа са дробљеним каменом око 20-30 цм, а на врху се формира хидроизолациона заштита. Сада је све спремно за пуњење, направљено од пијеска, цемента (марка "400") и рушевина у омјеру од око 3: 1: 5. Напуните све слагачима.

  Израђујемо зидове у пола цигле у цементном малтеру. Слагање се врши након што се цијели темељ учврсти.

  полицајци

  Паралелно, цигла за павиљон. Прва два слоја морају бити чврста. Затим означите нишу за дрва, ложиште и бочне зидове. Висина прореза за кување је обично 7 цигли. После 2-3 реда потребно је поставити појачањегрид

  У последњој серији направљене су зрачне празнине. Димњак је унутарње покривен металним или азбестним цијевима. Споља се прави визир који штити стране предмете или смеће од уласка у цев. Спољна површина је малтерисана или украшена плочицама.

  ВИДЕО: Како градити роштиљ из цигле

  Завршна обрада и надстрешница

  Кров је потребан не само за заштиту од падавина, већ и за продужавање вијека трајања конструкције. Може бити чврста, покривати читаву структуру, а локално - јасно преко роштиља.

  За монтажу надстрешнице, у фази припреме темеља, постављају се темељи. Стубови могу бити или од опеке или од метала - то не утиче на чврстоћу конструкције и зависи само од општег пројекта рекреативног подручја.

  Можете чак користити дрвене носаче, али само ако су третирани ватроотпорним депоима на бази ватроотпорника.

  Кров се такође може изабрати из било којег доступног материјала - плочица, подова, дрва итд. Не препоручује се употреба ондулина. Главно је да се укупан дизајн уклапа у дизајн сајта и не изгледа као ванземаљско тело.

  За практичност, нудимо неколико варијанти шема за роштиљ у видиковцу

  ВИДЕО: Упуте за изградњу роштиља.