Енергетски ефикасни гријачи за кућу - зидни и стропни модели, прегледи

Традиционално грејање за грејање није увек довољно, тако да за помоћ стационарним системима долазе све врсте додатних грејача за дом. Они помажу не само усред зимске сезоне, већ иу хладној вансезони, када је потреба за грејањем повремена. Такође, економски услужни уређаји се спашавају у случају кашњења у почетку централног гријања или његових кварова.

Произвођачи нуде многе моделе таквих уређаја, који су најбољи од њих, погодни за одређену ситуацију, потребно је одредити карактеристике перформанси. Разлика између њих је у различитим параметрима:

 • димензије;
 • снага;
 • носач топлоте;
 • брзину ширења топлоте;
 • простор за инсталацију;
 • методу преноса енергије, итд.

Избор по вредности снаге

У зависности од места где се планира удобност, одабира се одговарајући агрегат. Потребно је размотрити који је грејач најбоље изабрати за сваки од типова ентеријера. Излазна снага се бира по површини просторије, а такође треба да се фокусира на присуство централних радних извора грејања и степена топлотне изолације унутрашњег простора.

На тржишту опреме за грејање присутан је велики број различитих типова кућних грејача

Пре него што изаберете грејач за кућу, потребно је измерити његову површину. За сваки квадратни метар изабрати 0,1 кВ извора топлоте. Да не би замрзнули и истовремено уштедели мало, на прегледима потрошачаВриједи купити копију, с називном снагом од најмање једног и пол киловата.

Да би се тачно утврдило који је гријач најбољи за стан и економичније, потребно је узети у обзир не само површину просторија већ и друге параметре који укључују сљедеће податке:

 • температурне разлике унутар зграде и изван ње;
 • степен топлотне изолације;
 • број и подручје прозора;
 • локацију стана;
 • материјали који се користе за подове, кров;
 • висина стропа;
 • број становника, итд.

Када је стан под углом, то указује на већи одљев енергије, тако да ће вам требати снажни гријачи за дом.

Разноликост модела

Позитивне повратне информације од корисника добијају различите типове уређаја од најбољих брендова, заступљених како у уобичајеним грађевинским супермаркетима, тако иу онлине онлине трговинама. Важно је имати на уму да сви имају позитивне особине и неке недостатке.

Грејач уља

Најчешћи међу гријачима за кућу су јединице напуњене уљем. Они имају јасан принцип рада, који је следећи. Главни извор топлоте (ТЕН) се загрева након спајања на електричну мрежу од 220 В. Електрична спирала или керамички елемент унутар њега се ослобађа у режим рада високе температуре. Истовремено, извор његове топлотне енергије преноси течности - минерално уље.

Постоји постепено загревањенепропусно тело, које има велику површину контакта са ваздухом. Тако се обезбеђује грејање дома.

Овај систем није само економичан, за разлику од једноставног обрасца, већ има и неколико степена заштите. У доњој зони налази се сигурносни вентил, који ради, ако ће течност морати да прокључа. Термички осигурачи се штеде од прегревања, што ће онемогућити снабдевање електричном енергијом на време.

Постоји и заштита од превртања, јер ће одговарајућа брава радити благовремено. За дом са дјецом, овај тип гријача ће бити врло прикладан, јер радна површина уређаја није превише врућа, за разлику од отворених ТЕН-ова.

Типови грејача уља су вишеструки, свака плоча је дизајнирана да повећа површину топлотне снаге. Обично постоје производи са бројем од 5 до 15 секција. Што су више, то је ефикаснији пренос топлоте и што је уређај мање врућ. Ако узмете два узорка упоредиве снаге, али са различитим бројем плоча, мањи ће бити тежи од топлоте са једнаким преносом топлоте.

Грејач уља загрева просторију полако, али равномерно

Треба имати у виду да нафтни аналог сагорева киловате струје и тиме се суши, као и слични уређаји ваздуха. У собама се релативна влажност смањује. Да би се надокнадило присуство довољне количине водене паре помаже ваздух ваздуха. Такође можете покупити модел опремљен уграђеним малим капацитетоммоистуризер Његов рад ће допринети повећању имунитета и здравља.

Боље је изабрати нафтне производе за кућу са специјалним кућиштем, опремљеним великом перфорацијом у горњем и доњем делу. Захваљујући таквим отворима, вуча се побољшава, повећавајући брзину грејања просторија. Препоручујемо да одаберете кућиште пирамидалног облика.

Традиционално се грејалице за уље сматрају еколошки прихватљивим, тако да се они бирају за употребу у становима или зградама за равномјерну дистрибуцију топлине. Међутим, они имају неке недостатке:

 • тежина опреме достиже 10-15 кг, стога их се пусти транспортом на точковима;
 • за загревање уз помоћ 15-25 минута;
 • напреднији модели опремљени су вентилаторима, али су од велике вриједности у односу на конвенционалне.

Узорци буџета су опремљени системима за механичко подешавање. Погрешка њихових подешавања је око 5 ° Ц. У прогресивним уређајима изграђена је електронска јединица и приказ информација. Контрола се може извршити помоћу даљинског управљача, чиме се обезбеђује тачност подешавања на пола степена.

Управљање помоћу електричног уређаја из конзоле или директно на кућишту

Иако је температурни распон агрегата за нафту релативно дуг, али због тога они могу одржавати топлину дуго времена чак и након гашења. Позитивним карактеристикама ових су следећи параметри:

 • НО сагоревање кисеоника;
 • једноставност употребе;
 • пуна тишина док радите.

ВИДЕО: Верификација куповине - Уљни грејач

модерни топлотни вентилатори

Пре око 30 година, није било избора, размишљајући о томе који ће грејач изабрати за кућу, јер су у продавницама биле присутне само непретенциозне протупожарне заклопке. Додирујући њихову руку, можете добити озбиљне опекотине. У савременим условима, такви уређаји су унапријеђени, повећавајући њихову сигурност и опремљени вентилаторима за дување.

Принцип рада ових уређаја је прилично једноставан, јер се због загревања од Тене, керамичког елемента или отворене плоче амбијенталног ваздуха и распршивања са вентилатором, унутрашњи простор загрева. За максималну равномерну расподелу топлоте у просторији, зона минирања може досећи 1800.

Монтажа таквих електричних производа врши се на било којој практичној површини:

 • на поду;
 • на столу /столицама /сталку;
 • неки модели се могу објесити на зид.

Према оцјенама корисника, такав модел је боље одабрати за додатно повећање температуре у животном простору. Важно је напоменути да овај вентилатор није само благослов, већ и одређени недостатак ове опреме. Након тога, бука из ње може бити извор иритације за људе и кућне љубимце. Нарочито ће то бити уочљиво увече и ноћу.

Дизајн вентилатора је веома разноврстан, што вам омогућава да одаберете најпогодније за одређенисоба и ентеријер

Треба узети у обзир да норма буке за опрему са вентилаторима није већа од 30-40 дБ.

Непожељно је куповати моделе са отвореном спиралом за стамбене просторе, јер такви уређаји спаљују кисеоник у просторији и загађују околни ваздух. Иако су њихове предности следеће:

 • расположиви трошкови;
 • скроман дизајн и димензије;
 • економска потрошња енергије;
 • брзо загревање ваздуха у затвореном простору.

Термални пиштољ

Ако вам је потребан модел великог капацитета за стамбене просторе као што су гаража, радионица или проширење, вриједно је обратити пажњу на 3-20 кВ велике снаге вентилатора, који се зову топлотни топови. Они су у стању да раде из различитих извора, на пример, од струје, природног гаса или пропана.

Гријалице на пропан и њихови аналози су инсталирани на поду и раде у дугом, а не цикличном режиму. Често се користе за сушење или загријавање површине тијеком поправљања, на примјер, сушење зидова након жбуке или уградња спуштених плафона, итд.

Поред тога, постоје високе перформансе и брзина грејања. Противници се састоје од следећих фактора:

 • високи трошкови;
 • производе много буке;
 • многи троше ресурсе.

ВИДЕО: Како изабрати фан

конвектори

Принцип конвектора је да се ваздух загрева од расхладног средства и иде горе, замењујућијош један хладни део. Ова операција је резултат природних процеса без употребе вентилатора. Тешки хладни проток ваздуха је потиснут одоздо, загрева се и постаје светлији. Тако се природна вуча формира због разлика у густини гасова.

Загревање кућишта није потребно, тако да ће бити потребно буквално неколико минута да се уђе у режим рада и формирање протока. Важно је напоменути да конвектор није тако паметан у раду као вентилатор, али има позитивне карактеристике:

 • има естетски изглед који се може уклопити у сваки ентеријер;
 • има мале димензије;
 • ради потпуно тихо;
 • једноставан за употребу;
 • ефикасно загрева собу;
 • је безбедан када се користи.

Будући да се вањски зидови не загријавају изнад 90 ° Ц, спојене површине ће имати температуру не више од 45 ° Ц. За дјечју собу ће стати посебан модел са температуром гријања зидова не виших од 50 ° Ц. На основу сличних вриједности, јединица може чак и објесити на дрвеном зиду, без страха од последица. Често, према повратним информацијама корисника, конвектор одређује како је најбољи грејач за дом.

Конвектори за подове и канале - према мишљењу купаца, најбоље решење за приватну кућу

Постављање колектора треба бити што је могуће ниже од пода, како би се осигурала њихова максимална ефикасност. У собама са панорамским прозорима, грејачи се прихватају да се граде по ободу пода. Такомогуће је борити се са нацртима што је могуће ефикасније.

За сеоске куће и ладањске куће, овај тип гријача се широко користи. У свакој малој дневној соби виси на једној машини. Сви се могу комбиновати са једним електричним каблом са програмском касетом. За сваки блок је изабран оптималан начин рада. У скупљој верзији користи се централно даљинско управљање.

Прогресивни модели су у стању да аутоматски одржавају постављену температуру у просторији, без дозвољавања замрзнутог простора, на пример, у распону од 5-8 ° Ц. Ефекат сагоревања кисеоника може имати буџетске узорке, у којима се љушти умочавају на површину и гори, остављајући непријатан мирис. .

ВИДЕО: Који је најбољи - конвектор или бојлер?

електрични камини

За оне који не знају како да изаберу грејач за стан са максималним естетским изгледом, препоручујемо да обратите пажњу на електричне камине. Они су много сигурнији од традиционалних камина, али пружају одличан топлотни ефекат.

Предности инсталације ових уређаја су следећи фактори:

 • нема потребе да се постављају димњаци;
 • корисници су лишени потребе за чишћењем од чађи или пепела;
 • вештачка пећ пружа реалан ефекат.

Електро-комора са ефектом живе ватре у унутрашњости

Таква инстанца ће бити постављена у свакој пространој соби. Куповина дрвета за њу није потребнадовољно је да се повеже са кућним електричним напајањем.

инфрацрвени емитери

Забрањено је у уређај укључити не само класични грејни елемент, већ и инфрацрвени емитер. Може да утиче на околне објекте, намештај, подове, зидове, плафоне, итд. Тако што их прегреје. Заузврат, они дају топлину околном простору.

Предњи панел је опремљен танким кварцним цевима. Пошто су прилично крхке, заштићене су металним шипкама. Кварц има одличне физичке карактеристике:

  \ т
 • има одличну топлотну проводљивост;
 • отпоран на температурне флуктуације;
 • има минималну топлотну експанзију у процесу загревања.

Уређај је способан да ефикасно ради не само у сувим и влажним просторијама, већ и за разлику од аналога, има ефикасност на отвореном. Ефикасност ИР гријача за дом налази се у високим или пространим собама, гдје ће се класични уређаји показати неучинковитим или скупим.

Инфрацрвени грејачи могу бити произведени у различитим облицима, до зидних слика

У просторијама са високом влажношћу користе се модели са херметичким кућиштем. Тако је приликом загријавања влажних простора могуће смањити појаву гљивица или плијесни на околним површинама.

Произвођачи нуде неколико врста ИР производа:

 • угљеник;
 • кварц;
 • халоген;
 • митертерицхеские.

Кварцни апарат је опремљен цевима, из којих се испумпава ваздух, а унутар волфрамове спирале. Због везе са електричном енергијом волфрам се загрева до 2000 ° Ц и формира инфрацрвено зрачење.

Угљенични уређаји уместо волфрамових спирала опремљени су карбонским влакнима. Такав савремени материјал има велику топлотну проводљивост. Недостатак уређаја је значајна крхкост материјала и скупља вриједност. Међутим, то се надокнађује тежином плуса:

  \ т
 • смањена потрошња енергије;
 • нема сагоревања кисеоника;
 • околни ваздух се не суши;
 • минимално време за грејање;
 • уређај се брзо хлади након искључивања.

Ако се инертни гас пумпа у вакуумску цијев умјесто вакуума, тада се такав уређај назива халогени гријач. Налази се на ранг-листи најбољих савремених уређаја за грејање. Микроскопске честице волфрама се не таложе на унутрашњој површини цеви. Због присуства инертног медија, конац се може још интензивније загријати, што омогућава брже загревање просторије. Њихов недостатак је изузетно активан сјај.

ВИДЕО: Инфрацрвени филм за грејање

Микротермални грејач

У процесу производње таквих уређаја коришћена је најновија технологија Мицатхермиц. Према њеним речима, у дизајну је коришћено неколико слојева неметалних плоча. Све површине су покривене са неколико слојева лискуна.

Домаћинствогрејачи микатермичког типа: на левој страни - билатерална акција, са десне стране - једнострано грејање

Позитивне стране уређаја су:

 • минимални ниво буке;
 • висок степен сигурности током рада;
 • максимална ефикасност.

Према прегледу економских електричних гријача и прегледа стварних људи, керамички панел и микатермички гријач су се показали као најекономичнији, ергономскији и модернији.

Чак и са највећим степеном загревања површина се не прегрева изнад 60 ° Ц. Стандардни мали стан површине до 30 м2 може ефикасно загрејати уређај са полу-кругом.

ВИДЕО: Како изабрати најбољи грејач и где изабрати?