Елитне софе (74 фотографије): врхунске софе за дневни боравак за дневни боравак, класични из Италије

Скупа и квалитетна поправка, направљена под патронатом дизајнера, захтева одговарајући намештај. Елитни кауч може постати један од кључних субјеката целокупног ентеријера.

Карактеристике, предности и недостаци

Кауч се сматра елитом ако је израђен од квалитетних материјала, има јединствен дизајн, а изводи га познати бренд. Често, такав намјештај је врло скуп и по цијени не може попустити свјеже поправљен.


Елите плаћа за недостатак вриједности повезане с њим, јер се претпоставља да је кауч од еминентног произвођача - висококвалитетан. Издржљив је, траје неколико деценија захваљујући поузданом оквиру, тапацирање неће изгубити боју, неће бити избрисано. За велики новац купац добија издржљив намјештај, а понекад се развија и на појединачном пројекту.


Пре него што изаберете чак и кауч у премиум учионици, треба да будете третирани одговорно. Скупи комад намештаја узима се да се не би променио после пет година, тако да не би требало да буде разочаравајуће. Такав кауч може постати достојно надопуњавање, што не кошта много новца.

У каталозима елитног намјештаја постоје многи модели који могу утјецати на необичан дизајн или занимљиву фигуру на пресвлакама.
сорте

Једна од класификација утиче на број мјеста. Постоје и компактне двокреветне и трокреветне софе, и прилично гломазан дизајн за пет или више људи.Друга класификација се односи на могућност трансформације намештаја. Тако можете разликовати двије категорије: класичне софе, кауче и декомпоноване моделе. Први представљају једну структуру, чији дијелови нису одвојени. Друга категорија је шира и заузврат је подељена према механизмима трансформације.


Постоје три различите врсте:

  • Прошири. То укључује тип "клик-клик", "књига". Механизам у таквим софама је прилично једноставан - један дио треба подићи на карактеристичне кликове, након чега треба поравнати дијелове конструкције. Такав намјештај је компактан у склопљеном облику, али приликом уградње потребно је узети у обзир слободну удаљеност потребну за ширење других објеката и зидова.


  • Цртежи. Овај тип укључује клизање седишта и спуштање леђа на место које је ослобођено. Друга могућност је да се платформа подигне. Ова категорија обухвата "Еуробоок", "Долпхин", "Пантограпх", "Пума", "Цонрад". Међу њиховим предностима је и велики простор за спавање. Међутим, приликом постављања кауча треба узети у обзир прилично велики замотани дио, пред којим не би требало да стоји ништа.  • Прошириво. Ово су тзв. Софе - шкољке. Конвенционална седишта су пресавијена као свитак, а на њиховом мјесту се појављује шкољка са мадрацем. Француски и амерички модели су најједноставнији од њих. Компликованији и скупљи - италијански.

Такође, софе се могу поделити на различите типове, у зависности од пресвлаке - меке или тврде и додатне функционалности. Тако неки модели укључују кутије и одељке за постељину. Постоје модели са или без јастука, без наслона за руке потпуно или са њима.

Класификација према именовању

Не постоје правила која би се примјењивала на одређене софе у одређеним категоријама. Избор модела је због укуса власника и циљева које постављају на будућу софу. Мора се донијети одлука о потребној функционалности и карактеристикама. Дакле, један и исти кауч може постати део и за децу, и за кухињу.


За дом морате одабрати удобно, меко и уклопити се у дизајн кауча. Они обављају важну функцију - одмор током дана, а понекад и ноћни сан, тако да је то веома важан критеријум удобности. У овом случају, дизајн и механизми могу бити различити, а њихов избор зависи од преференција власника стана или карактеристика простора.

Софе за улицу и веранде су често једноставне. Они се не распадају и имају место за седење. Њихов дизајн је претежно поједностављен, издржава природне нијансе како би се уклопио у околину. Треба имати на уму да је улични намјештај изложен многим изазовима - промјене температуре и влажности, изложеност сунцу, уз инсекте, који не могу издржати све материјале.Кауч за дневну собу може бити или распаднут или не. Све зависи од тога колико честоборавак гостију и да ли величина собе може да прими намештај у растављеном облику.


За свакодневни сан, пре свега, трансформисани модели, јер значајно повећавају величину спаваћег простора. Међутим, неке димензионалне софе и у склопљеном облику ће бити савршено прилагођене за спавање на њима сваки дан.

Кухињске софе морају бити отпорне на мирис и масти. Дозвољено је као разлагање модела, а не. Често кухиња одабире опције углова како би уштедела простор.


Дечији намештај треба да буде удобан, безбедан и лак за чишћење. Повољна решења су фотеље са уграђеним кутијама, у којима можете складиштити постељину или играчке.

материјала

Елитне софе се разликују од других, када се углавном користе од природних материјала и пресвлака. Лешине су направљене од тврдог дрвета, обрађене на посебан начин како би се повећао животни вијек њихове службе. Као пресвлаке постоје различите тканине, њихов избор зависи од укуса и дизајна просторије.

Кожни софи, захваљујући свом спектакуларном изгледу, погодни су и за канцеларију и за дом. За елитне софе најчешће се користи природни материјал, али су могући и умјетни висококвалитетни аналози. Материјал се обрађује различитим технологијама, примајући мат, лакирану, менту, рељефну, старомодну текстуру. У основи овај материјал не патитакмичење са текстилом, тако да се не комбинују са ћебадима и покривачима. Као декор, могући су само јастуци.


Суеде је такође кожа, али је посебно обрађена за баршунасту меку површину. Она је захтјевнија и захтијева посебну пажњу.


Велвет и баршун изгледају посебно величанствено. То су невезани материјали, који се могу печатити и приказати. Свила се углавном користи само за елитне софе. Има пристојну цену, али и високу естетску и практичну квалитету - глатка је, удобна на било којој температури, хипоалергенском материјалу.

Таписерије се користе за софе у стилу Емпире, Барокуе, Цлассиц. Његова особина је ткани узорак, који је узорак и узорак.
Жакард у производњи софе се користи свуда. Елитни сегмент је такодје додирнуо овај материјал, јер је отпоран на хабање и издржљив, подложан различитим обрадама, цртању боја, цртежима.

Димензије

Не постоји јединствени прихваћени стандард величине, генерално, то зависи само од дизајна кауча и дизајна произвођача. Избор мора зависити од сврхе за коју је намештај купљен. Да би спавали на каучу, дужина сопственог или распаднутог дела треба да буде од 150 до 190 цм, у зависности од висине особе. За удобност постоји ширина од 140 цм.


Угаони модели већинегломазни и велики, јер имају одвојив дио - оттоманка. Ово треба узети у обзир и осигурати да намјештај не блокира приступ ормару или вратима. Укупна дужина угаоне гарнитуре може бити од 150 цм, на примјер у дјечјој или кухињи, до 210 цм и, рјеђе, чак и више.


За директне софе најчешћа је просјечна вриједност од око 150-170 цм, а постоје и мале дуљине производа - 120 - 130 цм, али у исто вријеме декомпониране ширине - до 200 цм. На таквим софама потребно је спавати окомито на леђа. Постоје једноставни, компактни модели за једну особу - каучи и отомани.

форме

У софама су доступни следећи облици: равни, угаони, округли и полукружни.

Најчешћи су директни каучи, јер им је лакше да се уклопе у било који ентеријер. Сличан модел може се налазити и близу зида и на средини просторије, дијелећи га у зоне.


Угаоне софе савршено се уклапају у окружење мале просторије, јер значајно штеде простор. У исто време није потребно да их имате директно у углу.


Округли софи - нису најпопуларнија, али стилизована опција. Врло је тешко ући у већ готов интеријер, али када га креирате од нуле, сличан намјештај може бити средиште композиције.

Полукружне софе су довољно велике да имају уочљив облик, који они формирају. Често су ови модели намијењени само за сједење, односно не разумију.


Савети о избору

Производњу елитног намештаја врше фабрике многих земаља. Посебно су познате софе из Италије, Немачке, Шпаније. У Русији и земљама ЗНД постоје и компаније које се баве најскупљим дизајнерским намештајем.

Приликом избора кауча премиум класе треба узети у обзир карактеристике ентеријера. Тако ће кожа бити прикладна у минималистичком модерном стилу, али за префињени класични или француски луксуз погоднији је, на примјер, таписерија.


Квалитетне софе, на пример, италијански, треба наћи у салонима, великим центрима за намештај, званичним и провереним продавницама, или у каталозима брендова или дизајнера. Кривотворине се не састају тако често као у модној индустрији, али многе незваничне продавнице имају подземну производњу и копирају, а не оригинал.