Електрична машина за мљевење меса Босх: што треба тражити при одабиру

Предности и недостаци Босцх млинца за месо

Електрична машина за мљевење меса Босцх је добро објављен производ, који по свом имену мора увјерити купца да направи избор у корист овог конкретног производа. Али какве су предности и где су недостаци млинца сакривени од овог немачког произвођача, као и оно што су маркетиншки потези дошли, компанија ће покушати да разуме у нашем чланку.

Техничке карактеристике Босцх млин за месо

Приликом одабира било које млинове за месо, прије свега обратимо пажњу на његове техничке карактеристике. Поред тога, веома важан аспект је сигурност, трајност и трошак рада производа. О овим питањима, хајде да се задржимо у нашем првом делу.

Снага Босцх млинца за месо

Један од главних критеријума за сваку млин за месо је његова снага. Од овог параметра директно зависи од његове продуктивности, захтева за припрему меса за прераду и, наравно, трајности.

 • Босцх званично снабдева наше тржиште са 14 модела млинова за домаћинство, капацитета од 500 до 800 вати. Модели капацитета 500В могу се успјешно носити с великим тетивама. А модели са снагом од 800В могу чак и да изврну чак и малу хрскавицу. За домаћу употребу то се сматра довољним.
 • У исто време, понекад на сајтовима иу продавницама, као и на видео снимцима, можете упознати моделе за које је наведена снага, на пример, 2200В. Није потребно подлећи тренутним слабостима и претпоставити да имате среће. Чињеница је да је то максимална снага.На пример, за модел МФВ3520Г са номиналном снагом од 500В, максимална снага ће бити 1500В.
 • Под максималном снагом произвођач има на уму снагу на којој је мотор закључан. То јест, сваки мотор може да поднесе одређена оптерећења. Колико је још једно питање. Дакле, максимална снага је снага коју мотор може да издржи без прекида на кратко време.

Обратите пажњу! Типично, максимална снага машине за мљевење меса може трајати мање од једног минута. Понекад се ово време мери десетинама секунди.

 • То значи да серијски електрични босцх модел МФВ3520Г може радити што је дуже могуће за оптерећење до 500В. Ако је снага мотора премашена, производ ће се у најбољем случају искључити и запалити у најгорем случају. Стога, при одабиру млинца за производе максималне снаге, боље је не обраћати пажњу. Само номинално.

Продуктивност Босцх млин за месо

Други значајан фактор је продуктивност млинца за месо. Његов произвођач покушава да намами купца не увек увек да га исправно приказује или да утишава одређене детаље.

 • Будући да продуктивност директно зависи од капацитета млинца за месо, кад год је то пожељно, производ капацитета 500 В не може прерадити месо више од 1000В. За моделе снаге 500В, перформансе су од 0,8 до 1,2 кг /мин. А за моделе на 800В, норма ће бити од 1 до 1,5 кг /мин.
 • У исто време, на пример, за модел МФВ68680 је тврдио перформансеје 4,3 кг /мин при излазној снази од 800В. Слажем се са упечатљивом разликом.
 • Чињеница да се компанија Босцх и други произвођачи баве одређеним триковима. Они одређују декларисане перформансе засноване на идеалним условима. На пример, прерада није више месо, и фино уситњено млевено месо или саврсено фино сецкани филети.
 • На основу тога, наша упутства саветују да се обратите пажња на ове податке само као корисне информације и ништа више. Уосталом, код куће, мало је вероватно да ћете рециклирати на десетине килограма меса, али и на брзину.

Заштита и други технички аспекти Босцх млинца за месо

У исто вријеме, неки технички аспекти често поклањају мало пажње куповини и они су веома важни. Због тога, произвођачи не наглашавају своју пажњу, али ни због чега, било који електрични босцх се може похвалити добрим избором заштите.

 • Ово је првенствено заштита од преоптерећења.У случају заглављивања машине за мљевење меса, која се често догађа када кости ударе, електрични мотор може изгорјети. Да бисте то искључили, примените различиту термичку, електричну или механичку заштиту.
 • У Босцх роштиљу за месо користе се механички осигурачи . Суштина овог уређаја је у томе што се вијак повезује са мотором помоћу специјално дизајниране пластичне опреме. Ако се обртни моменат прекорачи, он се поквари, а затим елиминише заглављивање мотора. Лако замените овај осигурач својим рукама. Ово ће захтевати само осигурач и сам одвијач.


Скините вијак за мљевење меса

Ако хеликоптер ради и вијак се не окреће, онда је највероватније да је дошло до прекида осигурача. У том случају, прво треба да уклоните вијак у том случају.


Завијте без осигурача

Затим, помоћу одвијача, уклоните оштећени осигурач.


Причвршћивач за Босцх млин за месо

Купите нови осигурач и ставите га на мјесто старог. Одмах обратите пажњу на оптерећење на овај елемент је неопходно довољно за лепљење или комбиновање сломљених елемената на неки други начин неће успети.


Месилица Босцх

Након инсталације, као фотографију морамо добити вијак.

Могу се користити одмах без икаквих ограничења.

Обратите пажњу! Боље је у фази куповине машине за мљевење меса да се брине о куповини једног, два резервна осигурача. У току рада, такви пластични осигурачи су истрошени и, након одређеног временског периода, могу се сломити чак и од мањег од процијењеног оптерећења.

Још једна значајна предност, која успут нужно мора бити осигурана од свих електричних машина за мљевење до 1,5 кВ, је обрнута. У овом начину рада, млин за мљевење меса се окреће у супротном смјеру, што омогућава, када се заглави или преоптерети, да уклони комад кости који удари у млин за мљевење.

Комплет Босцх млинова за месо

Следећи, али не мање важан аспект је комплетан сет млинца за месо и његов изглед. На пример, моделиМФВ68640 и МФВ68660 се разликују само у комплетном сету, а разлика у цијени може премашити 30%.

 • Избор електричних машина за мљевење меса и тест то доказују, прије свега вриједи обратити пажњу на нож . Пожељно је да је то био нож са двостраним оштрењем. Компанија још увек штеди квалитет материјала и омогућава да се користи дуже време.


Нож за двострано оштрење

 • Ако планирате да кувате различита јела од меса, препоручљиво је да имате неколико шипки различитих пречника . Обично се у комплетном сету налазе три решетке пречника 2,7 /4/8 мм. То ће омогућити млевено месо различитих концентрата.


Игра за Босцх млин за месо

 • По потреби одаберите друге млазнице.Ако изаберете модел са максималним сетом, већина њих ће се бацити у ормар, а цена млинца са овим сетом се повећава. Стога је у овом питању боље одмах утврдити потребу, а затим боље купити одвојено. Уверите се да ће бити у истој продавници.

 • Најновија разлика између Босцх млинца за месо је тело производа . Може бити од метала и пластике. Пластични модели су обично јефтинији, а метал изгледа много занимљивије. Да, и вероватноћа оштећења металног кућишта је много мања. Дакле, у овом случају, све зависи само од ваших преференција.

закључак

Немачки босцх електрични брусач може постати поуздан и незамјењив помоћник у кухињи. Али ти модели који су представљенимеђу кућним апаратима, мало је вероватно да ће се носити са великим количинама меса, али и са костима. Према томе, у фази селекције није неопходно поновно их процјењивати. Током операције потребно је пратити упутства произвођача и основну логику.