Ефикасност спојева полимерних цеви у гравитационим цевоводима

Модерни градоначелници објективно обиљежавају грађевински бум у градовима Руске Федерације. Штавише, она се протеже не само на метрополу, већ и на периферне области земље. Важна фаза у изградњи је уређај цјевовода. Није тајна да је трошење старих градских мрежа за дренажу веома велико. Металне цеви временом подлежу дејству рђе. Поправак таквих цеви често захтева заваривање. Ово не пружа потпуну гаранцију цурења и зачепљења.

бенефиције

Најважнији критеријум за избор цеви је њихова трајност. За цевоводе најбоље чврсте цеви отпорне на топлоту. Излазни и улазни цјевоводи и канализациони канали захтијевају најбоље материјале. Сходно томе, постоји потреба за широком производњом полимерних цеви. У ту сврху, научници су развили комбинацију пластике и полимера, од којих су касније почели да производе апсолутно јединствене цеви.

Глатко изнутра, идеално пролазе велике количине течности. Због тога нису склони зачепљењу, не одлажу напад, типичан за цевоводе од ливеног гвожђа.

У периферним малим насељима, испорука најновијих пластичних цеви није увек извршена брзо. Достава се може очекивати прилично дуго, па је неопходно створити локалну производњу полимерних цеви, потпуно припремљених за употребу. На овом постројењу било би могуће професионално произвести цијеви на крају цијеви.

Практичне и чврсте полимерне цеви које се лако инсталирајуЗбог свог квалитета, специјалне цеви и суседне заптивне масе. Ове цеви се лако монтирају, комбинујући дечији дизајнер. Они нису склони цурењу течности, захваљујући гуменим заптивкама које се налазе унутар млазница.

производња

За израду цеви неопходно је загревање и одвод (ширење и брушење). Грејање се може вршити под утицајем топлотно проводљивих течности (гликол, глицерол), третманом ваздуха и коришћењем контактних и инфрацрвених грејача.

Заптивке се држе у унутрашњости захваљујући силама трења квачила. Најчешће, интеракција сила трења и веза између гумене заптивке и цеви зависи од разлике у вредностима ове интеракције, које се мењају у процесу експлоатације.

Линеарна димензија делова везе мерена је са неопходном накнадном обрадом. Тврдоћа гуме је мерена тврдоћом ТМ2. Тврдоћа гумених заптивача је мерена на 5 различитих локација у сваком гуменом заптивачу.

студија

Испитивања су вршена на експерименталним једињењима направљеним од различитих пречника цеви и различитих полимерних материјала. Узимајући у обзир резултате истраживања, израчунат је коефицијент трења квачила.

Уз помоћ специјализованог постоља осјетио је снагу у спојевима цијеви. Састојала се од кућишта с двије стеге причвршћене на њега, које су савршено причврстиле везе звона.

Развојни инжењери су измислили посебан чеп, који је учинио оптерећење учинком спајањахидростатски притисак. Тако је било и симулирано зачепљење канализационих цеви. Манометар је мерио притисак унутар цеви. Уз помоћ стезаљке било је могуће изазвати компресију трубе као скраћивање пречника на вертикали (имитација притиска тла).


У току експеримената, уочено је да се током гумене бртве из споја испушта при одређеној вредности хидрауличког притиска. Понекад је "екструдиран" у потпуности, понекад у деловима, баш као што је прстен који се извија из чеоног споја са коритом у оштрим угловима ротације и притиска. На пример, са 30 инспекција једног споја у 11 епизода, прстен је нестао без остатака.

Утицај на температуру канализационог цевовода текуце тецности варира од +5 до +35 Целзијуса. Овај индекс температуре утиче на силу трења.

Процењене вредности за вредности квачила утврђене су у завршним студијама.

Трење у цевима може се класификовати према квалитету, врсти и количини подмазивања у унутрашњости. Чепови који хватају прстенове током процеса монтаже и који се користе у канализационим путевима, карактеришу полу-суво и полутечно трење.

Инспекција типова полимерних цјевовода почела је од 1972. Са статичком интеракцијом цијеви полимерне цијеви с прстеном у нормалним увјетима, сила адхезије се повећава. То се дешава због "чупања" гумених јастучића у пластику.

Производи од ПВЦ цеви су добри јер су релативно јефтини, веома издржљиви, имају малу експанзију у употреби.Они нису изложени ултраљубичастим зрацима.

Али такви производи такође имају недостатке. ПВЦ цеви су склоне деформацији на температурама изнад 70 степени, као и при веома ниским спољним температурама, могу једноставно да пуцају. Због тога се препоручује да се изолује спољашњи цевовод.

Производи од ваљања цеви, направљени од полимера, поред тога, су дуктилни и не подлежу хидрауличким нападима који се јављају током њиховог рада. Дакле, они су водећи међу најпрактичнијим грађевинским материјалима у модерној градњи.