Ефикасна изолација лође: 3 достојанство

Након завршетка изолације лође, можете јој дати удобност и функционалност, а готово сватко сусреће чињеницу да нема довољно слободног простора у стану и може бити хладно у соби, ако се лођа налази поред ње и није изолирана. Данас постоји много начина да се повећа квадратура, на пример, да се користи одређени стил у дизајну просторије или да се користи компактан функционалан намештај, али неки више воле изолацију лође и користе њен простор за различите сврхе.

Савети: како изоловати лођу

Изолација ложе захтева прецизност и усклађеност са одређеном технологијом. Важно је напоменути да је изнутра могуће загрејати собу властитим рукама.

Сви материјали за изолацију лође се продају у било којој продавници грађевине по приступачној цијени

Међутим, треба имати на уму да овај процес укључује:

 • полагање парне баријере;
 • полагање слоја топлотне изолације;
 • Завршни радови.

Пре свега наведеног, потребно је уредити лођу постављањем остакљења. То могу бити двослојни прозори од 2-3 коморе. С обзиром на материјалне оквире, тада се оптималне опције сматрају пластичним и топлим алуминијем, израђеним по модерној технологији.

Топли алуминијум има неколико ваздушних комора, што повећава ниво топлотне изолације.

Осим тога, прије почетка рада пажљиво уклоните пукотине и отворе. Да бисте то урадили, користите монтажну пену, која није укљученатолуол Следећа је хидроизолација, за коју се може користити ролни кровни материјал или пергамент, чија је инсталација направљена преклапајућим, продорним материјалом, на пример, пенетром, који се наноси четком и ваљком, на претходно навлажену подлогу.

Комбиноване методе изолације ложе

Како одабрати начин регенерације лође тако да буде топла? Вриједи обратити пажњу на комбинацију остакљеног уграђеног балкона и животног простора. Ово се може назвати својеврсним смелим кораком, јер ова опција има много предности.

Препоручује се загревање не само зидова лође, већ и плафона

Наиме:

 1. Повећава корисни животни простор стана, а можете користити сваки центиметар лође уз максималну корист.
 2. Могуће је да дизајн стана постане оригиналнији и модернији.
 3. Постоји велико додатно осветљење које због остакљења лође и његовог коришћења у складишту краде.

Међутим, пре него што почнете са имплементацијом дизајнерског пројекта, морате обратити пажњу на бројне недостатке који се не могу довести у други план. Потребна законска регистрација свих обављених послова, укључујући посјете посебним органима и прикупљање документације.

Тешко је инсталирати и носити систем гријања. Неопходно је пажљиво и правилно изоловати ложу, а пожељно је инсталирати скупо и квалитетно остакљење.

Како направити топлу ложу

Није потребно мислити на то наконположена топлинска изолација балкона, погодна је за становање. У ствари, потребни су вам додатни радови. Да бисте изоловали ову додатну собу, потребна су сва правила, а ако се лођа претвори у стан, препоручљиво је инсталирати додатно грејање.

Како користити гријање:

 • Грејач уља;
 • електрични клима уређај;
 • Грејач на зиду или плафону инфра-црвени тип.

Прве двије опције имају предности као што су компактност, исплативост, сигурност и мобилност. Ако је потребно, они се могу премјестити на друго мјесто и не осушити зрак.

Одлично решење је изоловати ложу од пене

Инфрацрвени грејачи су висећи панели са металним заштитним екраном који не загрева ваздух и предмети који се налазе у просторији. Тако се дистрибуција топлоте врши равномерно. Осим тога, инфрацрвени гријачи су доступни по цијени која није јако потрошна и изгледа естетски.

Модерна технологија изолације лођа

Технологија израде изоловане лође треба да садржи неколико корака у постављању зидова топлотне изолације. Наиме, да би се направила квалитетна изолација, пожељно је користити неколико опција за гријач, јер само у овом случају, собу можете користити као обичну просторију и не осјећате нелагоду због пропуха.

оптионс:

 1. Употреба полиуретанске пене. Материјал је најоптималнији за уређење балкона и лођа.Користите га и за зидове и за плафон са подом. Што се тиче осталих платна, овај тип производа је најскупљи.
 2. Код топлотне изолације, неопходно је користити Финоплек или другим речима пјенасти полистирен.
 3. Пенофол је рефлектор топлоте, због којег је добро чуван у затвореном простору. Израђује се на бази полиетиленске пјене, чија густина може бити различита, а полирана је алуминијумском фолијом.

Стручњаци сматрају да је идеална опција закључена ако се поштују неке препоруке. Решетка је израђена од дрвета или металног профила. Пуњена је Пинолеком. Следећа пена од пене је положена. Латтес се поново стављају. Завршена завршна обрада је постављена.

Ефикасна изолација лође споља

Као што је већ поменуто, лођа се може користити као додатна соба у стану, али само предизолована. Мора се обавити не само интерна него и вањска обрада - ово је важан корак на путу изолације.

Ако одлучите да изолујете лођу извана, боље је да се обратите професионалцима

Поверење у такав процес је само за професионалце са специјалном опремом за пењање.

Ако се рад обавља независно, пожељно је извршити га ако балкон није виши од другог спрата. У супротном, то може довести до изванредне и далеко од угодне ситуације.

Спољна изолација се такође изводи у фазама:

 • На основу површине парапета.
 • Флекурал илифоам схеетс.
 • За монтажу користите типле.
 • Затим су прекривени љепилом и постављени су на ојачану мрежу.
 • Мора се обавезно истиснути у крпу са лопатицом.
 • Потребно је сачекати да се лепак осуши.
 • Нанесите други слој лепка.
 • Исушује се и почиње рад на малтерисању.

Најбоље је изоловати лођу изнутра. Много је практичнији, профитабилнији и практичнији. Осим тога, не постоји опасност за здравље и живот оних који ће се бавити уређењем просторије и њеним оплемењивањем.

Шта је парапет на ложи

Споља, свака ложа је парапет. Ако је планирана спољна изолација балкона, онда треба посветити много пажње. Наиме, приликом уградње нових прозорских блокова ПВЦ-а потребно је унапријед припремити најпогодније, издржљивије и трајније темеље. Јачање се врши пјенастим блоковима. Такође, ова опција је погодна за уређење лође са полетањем.

Важно! Како осигурати да парапет буде ојачан - само трљајте ограду. Ако чак и са минималном флуктуацијом регали почну снажно трести и чак се крећу са своје путање, онда нужно треба ојачати.

Затворите пукотине између стакла и парапета ложе помоћу монтажне пене

Приликом рада на уређењу логгие, свакако треба провјерити сваки тренутак што је могуће потпуније, тако да се касније подигнута армирана конструкција не сруши заједно с инсталираним прозорима ПВЦ-а. Тежина прозорског оквира је веома великаВелики, и ако су блокови од зидане пјене лошег квалитета, онда се овај третман може назвати сигурним, висококвалитетним и погодним за употребу.

Поред тога, потребно је загрејати парапет, и за ту сврху могуће је користити неколико метода:

 1. Одличан материјал погодан за ниску паропропусност. То укључује пјену и пјенасти полистирен. Материјали се уграђују у летву и могу се поставити директно на зид.
 2. Можете нанети минералну вуну. Њена цена је оптимална, са њом је лако радити, а поред тога је и приступачан материјал.

Поред свега наведеног, корисно је користити пару и топлотно рефлектујућу фолију од пене.

Професионална изолација лође (видео)

У закључку, треба напоменути да ће се тиме створити врста рефлектора топлоте, кроз који ће се одржавати оптимална микроклима унутар простора. У принципу, лако је изоловати балкон или балкон, ако се придржавате технологије и сваког предмета.

Дизајн изоловане лође (унутрашња фотографија)


)