Дулук боја за зидове (32): палета боја за зидне површине и стропове, критике

Бојење зидова сматра се најпопуларнијим начином украшавања зидова. Ако изаберете праву боју, онда боја неће само бити лагана окупација, већ ће вам помоћи да поставите светле акценте у дизајн просторије.

При куповини боје, мора се узети у обзир површина која се третира. Дулук производи могу бити права опција за бојење различитих материјала.


бенефиције

Један од лидера на тржишту за продају боја и лакова је Дулук. Најпопуларнији су производи за бојење зидова и плафона. Ова фирма је интернационални бренд у власништву АкзоНобел, популарне шведске компаније. На домаћем тржишту, роба ове компаније је у доброј вери више од 10 година. Овај произвођач се фокусира на разноликост палета боја. Дулук боје имају широк спектар примена. Могу се користити за фарбање најразличитијих типова површина: дрвета, метала, цигле, керамике, као и тапета.


Производи овог предузећа имају бројне карактеристике које га стављају на ниво изнад производа других произвођача:

 • добра мат боја базе помаже да се сакрију многи недостаци површине која се третира;
 • прилично густа структура мјешавине олакшава и убрзава процес бојења;
 • Дулук мешавина се састоји само од компоненти које не штете здрављу и животној средини;

 • боје се могу користити за бојење зидова и плафона у собамависок садржај влаге, јер садрже компоненте које штите површину од влаге;
 • одсуство непријатног мириса, као и кратко време сушења;
 • боја се економски троши у смислу бројила;
 • широк спектар боја омогућава да одаберете праву боју и нијансу.


Такође, ови алати за бојење су одлични за тапете под сликарством и временом се не бришу, чувајући своју оригиналну боју дуго времена.


врсте

По компонентама боја компаније Дулук подељена на органску и водену. Органска се сматра веома штетном, због чега се не препоручује покривање зидова куће овом врстом боје. Вода је боја високе чврстоће, која има добру отпорност на влагу, као и високе температуре. Често ова врста мешавине захтева претходно разблаживање са водом пре употребе.

Такође разликују боје различитих текстура: сјајне, мат, полу-сјајне и полу-хомогене. Производи са сјајном текстуром не смију се користити на неравним површинама, јер не могу сакрити те недостатке. Да би се сакриле неке неједнакости зидова или плафона, препоручује се употреба Дулук дуски бијеле мат боје. Некако је средина између два горе поменута типа боја полу-топљење и полу-топљење раствора, који због умереног сјаја могу сакрити мале дефекте површине.

Постоји и одвајање боја по хемијском саставу:

 • Водена емулзија. Овај типСмеша се користи за фарбање зидова и плафона. Таква боја нема оштар мирис, а сматра се и еколошки најприхватљивијим. Одликује га висока отпорност на влагу, добро опрана.


 • Акрил. Под утицајем сунчевих зрака не губи се оригинална боја, као и отпорност на влагу. Добро је за умирање у собама као што су купатило и кухиња. Дебела структура смеше омогућава да се сакрију мали дефекти зидова и пукотина. Разликују се у широком спектру боја. Треба имати на уму да се након сушења, почетни тон може незнатно промијенити.


 • Латекс. Одликују их најбоља отпорност на влагу и отпорност. Посебан састав решења омогућава да се прикрију многи дефекти површине, као и најбоље боје зидова и плафона. Једина мана коју многи људи могу да рачунају је висока цена таквих производа, али вреди имати на уму да је то латекс боја која има најнижу цену од 1 квадратних метара. м.


 • Силикат. Као главна компонента користи се течно стакло. Ова врста мјешавине је најмање еластична, али кемијски састав спрјечава појаву плијесни. Гама боја није разнолика. Такође треба да знате да је коришћење ове мешавине боље да се користи комбинезон да би се спречило да боја дође на кожу, јер може изазвати повреде коже.
 • Силикони. Највишкије, дакле, омогућују да се сакрије оштећење површине до 0,2 цм, а најприкладније је за бојење стропа, јер штитиод прашине и високе влажности. За дуго време одржавајте добро стање.


Палета боја

Распон боја Дулук боја варира. Постоји више од 2000 нијанси. Важно је имати на уму да се боја коју купац одабере у каталогу може значајно разликовати од резултирајућег резултата.

Палета боја вам омогућава да подигнете тон за сликање било које собе, било да се ради о спаваћој соби или дневној соби. У каталозима се налазе колекције пастелних нијанси, шарене колор шеме и богате "црвене лизалице".


Преглед главних производа

Међу великим асортиманом компаније могу се разликовати следеће популарне варијанте:

 • Дулук Цолорс оф тхе Кингдом. Мат завршни слој који не захтева нијансирање, има основу за дисперзију воде. Удобно за, брзо се суши и готово не мирисе. Погодан за просторе са умереном влажношћу.
 • Дулук Винил Матт. Дубока мат подлога смеше помаже да се сакрију многи дефекти површине. Добро за чишћење, без оштрог мириса. Боље је користити у просторијама са умереном влажношћу.


 • Дулук Еаси. Боја за тапете и зидове са мат текстуром. Па пада на разне врсте тапета, без стварања закрпа, нема оштар мирис. Поседује сертификат који потврђује сигурност приликом употребе у дјечјим и спаваћим собама.
 • Дулук 3Д Вхите. Садржи супстанце које чине површину сјајном белом. Соба постаје визуелно већа и лакша.Може обојити у пастелним бојама. Препоручује се за мале собе са ниским строповима.


При одабиру боје обратите пажњу на следеће аспекте:

 • Производи ове компаније можете купити у било којој специјализованој продавници, као и путем интернетских именика.
 • Цена производа зависи од врсте боје, као и од њене количине.
 • Приликом фарбања стропа у просторији са високом влажношћу треба купити акрил, силикон, као и силикатну боју која је хидрофобна.


 • Када се суочава са површинама у купатилу или кухињи, препоручује се мешање са антибактеријским својствима како би се смањио ризик од појаве гљивица и калупа у просторији.
 • Људи који више воле пушити у затвореном простору би требали обојити површину са средством које се може прати и које вам лако омогућава да се ослободите загађења.
 • Боја на бази силикона се сматра идеалном опцијом за било који тип површине. Највише је издржљив, поред тога што је веома еластичан, а такође и лак за прање. Међутим, цена ове врсте боје није најнижа.


На основу прегледа које су оставили купци на разним локацијама, може се закључити да, упркос прилично високој цијени Дулук боја, резултат њихове примјене не може, него молим. Потрошачи примећују брзо сушење боје, као и одсуство лошег мириса. Још једна предност је лако уклањање загађивача са осликане површине. Такође многоУживање у великом распону боја, што вам омогућава да лако пронађете праву боју.

При одабиру боје сваки купац жели купити производ који ће бити високог квалитета, безбједности и дугог вијека трајања. Све ове карактеристике су производ Дулука.

Како се бојити зидом са Дулук бојом, види испод видеа.