Дубински прајмер за зидове

Зашто гарантовати зидове прије лијепљења тапета? Изгледа да је ово врло једноставно питање, које многе ставља у ћорсокак. Посебно они који су далеко од теме поправке. Ако сте за време поправке поставили и ово питање, онда одговарамо - да не би дошло до појаве плијесни, а нисте морали да се бавите тиме и поново подесите тапет.

Па, али детаљније, прајмер даје следеће:

  • Ствара поуздани премаз за тапете.
  • Наставља животни вијек позадине.
  • Спречава појаву плијесни и других микроорганизама.
  • Штеди количину боје ако одлучите да обојите зидове.

Ако је све ово јасно, причајмо о типовима прајмера и детаљније размотримо процес пуњења.

типови прајмера

  1. Перхлорвинил.Овај тип прајмера је погодан за зидове од цигле или цемента, као и за уземљење металних површина. Осушиће се прилично брзо, мање од 60 минута и погодна је за климу ниске температуре.
  2. Алкидна.Таква мешавина се обично третира дрвеним и дрвеним површинама, али за суви зид не одговара. Суши се дуго, око 13-14 сати.
  3. глифталат . Смеша је намењена за метал или дрво. Осушиће се око један дан, али ће бити много дуже у влажној просторији, стога се побрините да влажност не прелази 60%.
  4. акрил . Ово је вероватно најпрофитабилнији микс. Може се наносити на било коју површину, као што је бетон, шперплоча или дрво. Осушиће се око 4-5хоурс

Акрилна смеша прајмера

Због вриједности за новац, акрилна мјешавина се сматра најбољим премазом за зидове под тапетом, па се исплати посветити више пажње и рећи о неким значајкама.

Широка група ове смеше прајмера је подељена у три главне врсте:

Универсал.Ово је најпопуларнији облик акрилног прајмера који је погодан за многе површине, али не за метал и дрво. Користи се храбро пре пола децал тапета, зидова за бојење, оплата па чак и полагања плочица у купатилу. Универзалне мешавине смањују апсорпцију влаге и повећавају адхезију материјала. И такође ојачати спољни слој. Погодан за унутрашње и спољашње радове. Има мутну, прозирну боју. Али ако вам је потребно не само да поткрепите, него и, на пример, обојите зидове у белој боји, користите боју тла. Има исте особине као и уобичајени прајмер, али боје зидове.

Дубоки прајмер је идеалан за зидове и подове. За разлику од универзалног, може продрети дубље (5-10 цм) и тако рећи "глатко" горњи слој, лепљиву прашину и друге ситне честице.

Такав први премаз нанесите испод тапета, прије постављања плочица, жбуке, као и за подове.

Лепак

Овај тип прајмера се односи на акрил, али погодан за порозније површине. Поседује висок степен пропустљивости, колико је могуће лепљење прашине и малихчестице, обезбеђује добро везивање материјала.

Да би се побољшала својства овог тла, додати кварцни пијесак, који већ ионако замрзнутом прајмеру даје груби изглед. Због тога површина површине додира подсјећа на брусни папир.

Љепљиве смјесе могу бити два типа - обојене и бијеле.

Прво, дизајниран за унутрашње и вањске радове, када је потребно прекрити површину зида. То је тачно када се користи минерална жбука, јер је она тежа него обично.

Потоњи су намењени обичном гипсу, као што је "јагњетина", која се касније боји другачијом бојом.

Прајмер за контакт бетона је снажнији од поменутог тла и погодан је за било коју површину.

минерал соил

Елемент ове мјешавине је цемент, па се овај тип прајмера користи за обраду зидова од опеке, блокова или бетона.

алкидс

Препоручује се наношење пре фарбања, јер ове смеше стварају глатки и раван слој земље који спречава упијање боје.

Тла за дрво

Дакле, дрвену површину треба обрадити и припремити смјесе 3в1. Они спречавају труљење, оштећење дрвета и дају му сјај. Исти прајмер штити дрвену површину од појаве гљивица и кукаца.

Прикази су разврстани, а сада ћемо говорити о томе како правилно загарантовати зидове прије лијепљења позадине.

За уземљење, требаће вам прајмер, ваљак и контејнер. И то значилична заштита - одјећа дугих рукава, рукавице и респиратор.

Све што треба да урадите је да сипате смешу у умиваоник, навлажите ваљак и прошетајте се по свим површинама. Не заборавите на углове и друга тешко доступна места. Да би се с њима носио, боље га ухватите.

Након наношења, оставите зид да се осуши. Трајаће до 15 сати, али све зависи од одабраног тла. На крају времена, проведите руку на зиду. Ако је прајмер сув, рука ће бити бијеле боје.

Не заборавите поново уземљити зид, сачекати да се потпуно осуши, а затим прећи на друге завршне радове.

Ако имате времена и времена не гори, користите наш савјет. Да бисте сазнали где је добро проћи темељно прајмер, потопите зид унапред обичном водом. На оним мјестима гдје ће се вода погоршавати и пажљивије сушити.

Сада знате што је први премаз за зидове прије лијепљења флизелинових или обичних позадина боље користити.

Сретно вам!