Дневни боравак 17 ск. м (57 фотографија): унутрашњост собе у класичном стилу, прави примјери - регистрацијска дворана 2018 у стану

Главна соба у сваком стану, у ентеријеру који манифестује укусе и интересе својих власника, наравно, дневног боравка. Ако му не посветите довољно пажње, она може из места уједињења породице да се претвори у извор раздора и напетости.

Ово питање постаје проблематично ако је наша дневна соба стандардна соба од 17 квадратних метара у многим домовима.

Карактеристике

У панел зградама старе зграде, дневна соба је мјесто гдје просторна ограничења захтијевају свеобухватно рјешење за све функционалне и пројектне задатке:

 • соба у 17 квадрата. Тешко је ре-планирати на рачун кухиње, која је такође мала;
 • пројекат "Брежњевка" иако је постао модернији, али типично планирање практично је било исто као и "Хрушчов";
 • дизајнери и дизајнери морају да траже другачија решења како би обезбедили тако гостољубиви дизајн различитих стилова. Морам рећи да врло често успију.
зонирање

Потрага за техникама које могу да претворе 17 квадратних метара у дневну собу у модерном стилу или чак у класичном, понекад доводи до одлуке да се манипулишу зидовима, потпуно или делимично уклањање из стана, остављајући само ограду спаваће собе.

У исто вријеме, приликом израде стварних пројеката спајања дневне собе с кухињом, треба имати на уму да није увијек могуће добити одобрење од надзорних служби за дјеломично или потпуно ношење зида које раздвајају ове двије просторије.


Али и при рушењу се раздвајакухиња и зидови дневне собе, нова зона неће дозволити да стол за обједовање буде довољан за велику величину породице ако је кухиња мала. Ове области можете поделити са шанком и ставити их на барске столице или столице, али онда ћете морати да одустанете од трпезаријског стола и створите неке потешкоће за млађе чланове породице.

Правоугаони дневни боравак се може комбиновати са предсобљем или ходником, одлучивши са таквим зонирањем проблем постављања великог трпезаријског стола за који можете засадити породицу или велики број гостију.Комбинација дневне собе са предсобљем (чак и малим) даје ефекат визуелног и стварног ширења простора простора.

Мораће да ради мало из ходника. Оставите место да се помера, замените велике ормаре са другим функционалним предметима, полице, вешалице и набавите додатни квадратни метар за дневну собу.

Повећање површине дневног боравка може бити на штету балкона или лође, рјешавајући проблем с балконским вратима и преградом.Логгиа се може претворити у малу спаваћу собу. Тада ће бити могуће ставити и стари и додатни намештај купљен у складу са стилом који је усвојио реновирани и проширени салон, који ће постати пространији и лакши.

Рјешавајући проблем зонирања дневног боравка од 17 квадрата, заједно с дизајнером, мора се одабрати стил модерног интеријера, слиједећи неке основне принципе:

  • смањити број намјештаја наминималне разумне границе, остављајући само ону без које дневна соба губи своју сврху;
  • користити трансформаторе што је више могуће активно: клизни кауч, кревет-трансформатор, столови за књиге или клизање;
  • средина просторије треба да буде што је могуће слободнија, намештај се поставља уз зид;
  • модеран мањи дневни боравак не пружа велику разноликост боја, прилично 3-4 варијанте;
  • модеран намештај, у европском стилу, строге геометријске форме;
  • уклонити све изрезбарене и позлаћене предмете;
  • Звучна, телевизијска и друга забавна опрема треба да буде модерног облика;
  • за обраду зидова, подова, плафона користе се једнобојни материјали;
  • активно примијенити технике пријема за проширење визуалних граница просторије: пејзажне фото-тапете, морске и небеске субјекте, осликане на зидовима с пријелазом на плафон и још много тога што повећава простор.  Ако модерни стил строго регулише имплементацију одређених елемената дизајна, онда у класичном више слободе дјеловања, али постоје обиљежја. Наравно, класични дизајн ентеријера обезбеђује значајне димензије дневног боравка, бујне средине, чврстог намештаја од скупих материјала.

  Али класични стил захваљујући напорима дизајнера може се преселити у нашу дневну собу са 17 квадрата:

  • бирамо намјештај са позлатом, фотеље морају бити богате пресвлакама, наслони за руке су масивни, заобљени;
  • дуж дугог зида налази сеглавни елемент ентеријера - кауч за одмор и састанак гостију;
  • на боковима софе треба да буду два фотеља, испред софе - сто. Ако је стамбени простор одвојен од кухињског стола или шанк пулта, стол може бити сувишан;

  • Ако зоне нису одвојене, онда пред каучем на зиду морате поставити електрични камин и спустити ТВ;
  • полица камина је украшена сандуцима, бронзаним и порцеланским фигурицама, постављени су свећњаци;
  • на зидовима слике просјечне величине, штукатуре на стропу и бриљантног кристалног лустера;
  • у угловима се налази подни сат и ваза.
  Важно: у класичном ентеријеру модерна технологија изгледа као кршење хармоније. Зато ће телевизору бити потребан добар оквир или ће га сакрити од слике.

  Биће неопходно прикрити све утичнице, жице и друге елементе повезане са техником.

  Класични ентеријер дневног боравка од 17 квадрата ствара атмосферу меког комфора, лежерних мисли и акција, промовише опуштено стање опуштања, има пријатан, лежеран разговор са пријатељима.

  Исправно је створити општу позадину како у модерном тако иу класичном дизајну, помаже декор, схему боја свих детаља собе која је изабрана као дневна соба.

  украс

  Пре него што пређемо на унутрашњи дизајн мале дневне собе, морамо се пажљиво и складно припремитипростор за савремени и класични стил бирањем одговарајућег дизајна. Обликује унутрашњу хармонију боја елемената просторије, атмосферу топлине, светлости и удобности, ствара позадину за одабрани намештај и друге компоненте ентеријера.

  Задатак дизајна је створити визуалну лакоћу, слободан волумен, који даје осјећај неумољивости, јединства са схемом боја њиховог дома.
  Исправно одабрана комбинација боја повећава простор, побољшава визуелну перспективу. Искуство дизајнера довело је до закључка да боје које су прикладније за уређење малог дневног боравка, треба да буду лагане пастелне боје.

  Они могу позитивно дјеловати на стање неке особе и могу створити пријатељско окружење. Ове боје укључују комбинацију светло сиве, беж, маслине, светло плаве. Ове боје су изабране као главне у обради просторије, а овај избор зависи од свеукупне перцепције простора. Додатне нијансе се бирају близу главних боја, тако да се укупна перцепција јачине не погоршава због непотребних контраста.
  Дизајнирање дневног боравка од 17 квадрата постало је модерно и истовремено једноставно, бојење зидова, плафона и подова чини монотоно, без непотребних шаблона и непотребних узорака.

  При извођењу пријелаза у нијансама потребно је оставити најмрачније на дну и направити горњи дио свјетла. Ова шема омогућава да се то урадидневна соба је близу перцепције и логички завршена.

  Различите комбинације ових боја користе се за стварање контраста, што у великој мери утиче на хармонију боја у просторији.
  Када зидове треба третирати тапетама са специфичним текстурама, морате их одабрати са минималним бројем цртежа и детаља, боље је одабрати геометријским облицима и без засићених боја.

  Опције тапета са вертикалним пругама ће визуелно повећати дневну собу, а ако се одлучите за хоризонталне пруге, дневна соба ће се повећати у дужини. Такве технике се користе за затварање неких пропуста градитеља и сервисера.


  Да би се проценила могућност коришћења различитих позадина, спроводити експерименте користећи 3Д моделирање.

  Тешко је украсити дневну собу због чињенице да ова соба има неколико различитих функција. Ово је место за примање гостију, овде ће у вечерњим и празничним данима бити породица, ово је место општих игара и гледања телевизијских програма. Дакле, постоји потреба за великим столом и неколико седишта. У таквом дневном боравку биће топло и удобно за свакога.

  неке карактеристике

  Под у дневној соби обично је обложен ламинатом или паркетом. Такви подови су јаки, издржљиви и имају лепу текстуру. Да би се диверсификовао општи изглед пода, паркет се учи у различитим варијантама, укључујући мозаик, а ламинат се може прекрити одговарајућим теписима.

  Боље је напустити собу безнијансе боја и прелазе, онда ће сва пажња гостију бити усмерена на друге елементе дизајна: намештај, декорације, слике.

  Најбоља опција за сликање и даље остају нијансе беле. Лакоћа и једноставност дају дизајну мали дневни боравак лакшим и привлачнијим.
  Лепи примери у ентеријеру

  Креирајте свој јединствени дизајн у дневној соби од 17 квадрата - што није тежак задатак. Купујемо компактан, лаган дизајнерски намештај, користећи неутралне и светле боје и њихове нијансе. Радићемо са дизајном прозора, користећи светле и текстурне тканине. Ми бирамо додатке у тону и теми главног намештаја, користимо различите изворе светлости и осветљење.

  Избегавајте стандардне грешке: није дозвољено да мали тапети за дневне собе са великим узорком и украсом, не покушавате да ставите у такав дневни боравак масиван намештај, не стављајте га у средину просторије за благовање великог простора.

  Све би требало да буде лепо и истовремено функционално. Прекрасни примјери у унутрашњости дневне собе су 17 квадрата. Неки од њих су приказани на фотографији.
  Разноврсне прелепе ентеријере, њихов огроман избор могу ставити оне који желе да промене дизајн и ентеријер свог малог стана у тешкој ситуацији. Позовите помоћ дизајнера, процените неколико опција, израчунајте своје финансијске могућности и слободно почните.

  Расходи за квалитетније материјалекућни предмети дају гаранцију очувања прекрасног интеријера већ дуги низ година. Трансформисана дневна соба у малом стану доприноси уживању у животу и животу његових власника.

  Више модерних идеја за мали дневни боравак, погледајте сљедећи видео.