Дизајнерске столне лампе (29 слика): посебности модела којима се уклапају и гдје их ставити

Приликом поправки у старом кућишту или преласка у нови, сви људи осећају жељу да промене ентеријер, да га прилагоде себи. Одлична опција је коришћење оригиналних столних лампи. Веома је важно схватити како да их изаберете за свој дом и како да избегнете озбиљне грешке.


Карактеристике

Светиљке које стоје на столовима и ноћним столовима могу:

 • унети у унутрашњост неку мистерију и романтику;
 • да се допуне друге инсталације (зид, под, плафон) са подударањем дизајна и материјала;
 • направите контрастну ноту ако не постоји таква случајност.

Локално осветљење је одговорно за стварање удобности у кући: када је купљено, чак и лоше време је мање погођено расположењем. Дизајнери су направили много варијанти столних лампи, складно укључених у сваки ентеријер.

Постоје јединствени обрасци који комбинују више стилова и који се доживљавају као уметничко дело.


Главни типови

Они су:

 • класик;
 • канцеларија;
 • за дечије собе;
 • декоративни;
 • Тиффани.
Класици се разликују по тежини геометријског облика и нису упечатљиви. То је уобичајени атрибут вашег личног уреда и спаваће собе, који вам омогућава да пружите висококвалитетну светлост, минимално уморну од визије и пружа удобан рад неколико сати за редом.

Канцеларијски тип лампе је функционалнији од других, може се користити за себеразличите врсте рада. Неколико секунди се мијења ако постоји потреба за смјером свјетлосног тока и његовом снагом. Рефлектор помаже да се светлост што прецизније пошаље на одређену локацију, што је веома важно приликом рада на рачунару.


Столне лампе од стакла у дјечјој соби су неприхватљиве, једина могућа опција је пластична струја отпорна на топлину.

Веома мала деца ће бити веома срећна ако их електрични апарат подсети на бајковити карактер; не-празна функција може се сматрати и ноћни режим.

Специјални извори свјетла за ученике намијењени су ученицима, што им омогућава да удобно раде домаће задаће чак и навечер.


Дизајнерске лампе, строго говорећи, функционално су повезане са једном од наведених група и морају испунити одређену категорију у својим могућностима. Разлике у односу на стандардне производе су у оригиналном дизајну и спољашњем облику. Префињеност савремених елемената их претвара из једноставног уређаја за осветљење у приметну и лепу мрљу у ентеријеру.

Део светиљки, међутим, нема практичну корист, он је намењен искључиво за потребе дизајна.Како изабрати?

Важно је имати на уму да ово није само алат за украшавање, већ још увијек нису укинути електрични уређаји и сигурносни стандарди.

Кључни моменти при избору су:

 • кореспонденцију са величином столова и ноћних столова;
 • оптимална величина;
 • је јасноулазак у животну средину без икакве хармоније;
 • стварање довољне (али не претеране) расвете;
 • нема штетних ефеката на вид.


модели аутора

Подељени су пријемом који су програмери користили да би створили необичан изглед.

Неки дизајнери радије креирају дрвене дизајне. Ово није увек "пол" са рупама кроз које пролази неко светло. Што више интересују уређаји у којима се игра много чворова, а светлосни ток се компетентно храни.


Барокни ентеријери ће имати велике користи ако буду допуњени бакљама са уграђеним фотографијама. Такав поклон ће задовољити особу која је прошла дуги животни циклус и има пуно угодних успомена. Често је дизајнерска столна лампа изграђена око објекта у којем је кабл направљен, а дио за освјетљавање је израђен одозго.

Лампа у кристалу неизбежно је мистериозна и необична, у стању је да прикаже своје стилске заслуге у свакој просторији.

Одразивши је на најближе зидове одраза, створит ће атмосферу тајанственог, романтичног, шармантног.


Употреба у унутрашњости

Деца треба да пронађу светиљке у облику:

 • животиње и биљке;
 • бајковити ликови;
 • Цартоон Хероес.Размишљајући о осветљењу дневне собе, требало би направити избор у корист дрвених подних лампи; они ће такође бити корисни за дворану (одличнособе). Ако кућа редовно одлази гостима, бит ће безвриједно наговијестити професионалну дјелатност власника кроз дизајн чвора.

У спаваћим собама подне лампе су направљене од перја или крзна.

Прозирна подлога идеално је комбинована са кућом, уређеном у дискретним бојама, додатно наглашавајући осебујну унутрашњост мекоће.


Када није могуће донијети одлуку, разумјети контроверзне тежње, одговор се понекад даје по природи. Еколошки стил са својим природним особинама и наглашеном једноставношћу учинит ће ситуацију живљом, превладати умјетност.

Постоји много других варијанти: на високим танким лежајевима, на троношцима, моделима, изведеним у светлим бојама.


Који од ових типова бира, решен само од стране потрошача, могућности за дивну регистрацију својих домова у њима је више него довољно.

Можете сазнати више о дизајнерским табличним лампама из сљедећег видеозаписа.