Дизајн врата без врата

Рупа за врата је главни начин да се разликује простор у стану или канцеларији. Уређење улаза може створити удобност и привући пажњу. На интернету има много фотографија на којима дизајнери нуде варијанте стилског дизајна врата без врата.

садржај

 • Предности и недостаци
 • Опције дизајна врата
  • Обликовање од полиуретана или гипса
  • пластичне плоче
  • Декорација каменом
  • Декорација текстилом
  • облога клинкера
  • Коришћење лукова
 • закључак

Предности и недостаци

Које су предности и мане пројектовања врата без врата? Прво, овоће смањити трошкове . Није битно каква ће бити обрада, њена вриједност ће и даље бити нижа од цијене крила врата. Брига у будућности неће много отежати. Наравно, немогуће је напустити врата купаонице и тоалета, али овдје је улаз у дневну собу могуће прилагодити и нестандардно.

Многе фотографије су пуне опција за прелазак из кухиње у собу или из собе у канцеларију без уградње врата. Не само да визуално проширује простор стана, већ пружа и слободан проток ваздуха и добру видљивост просторије.

Опције дизајна врата

иманеколико варијанти обрадеотвора врата без врата:

 • уградња лука;
 • украс од штукатуре;
 • обрада пластичним панелима;
 • употреба украсног камена;
 • регистрацијаклинкер плочица;
 • употреба завеса;
 • једноставна рупа без даље обраде.

Свака верзија има своје фанове, то можете учинити својим рукама. Њихова цена ће зависити од материјала и сложености посла. Ако не можете одлучити који дизајн одабрати, можете видјети фотографију готових опција и одабрати ону коју желите, или комбинирати неколико опција у једном.

Обликовање од полиуретана или гипса

Када се користи скулптура потребно јеобратити пажњу на општи стилстана, тако да врата не изгледају као ванземаљски елемент. Ова врста пејзажа вам омогућава да утеловљује сваку машту из главе или са слике готових варијанти.

Тренутно се гипсани калуп практично не користи у вези са успјешном замјеном полиуретана. Полиуретан је много лакши, што је често критично. Осим тога, савршено се лијепи на било коју врсту површине.

У почетку, штукатура је бела, али се може поново обојити без икаквих проблема, стварајући јединствен дизајн просторије.

Често постоје фотографије са обрадом врата кроз штукатуру, које имају старе виле или модерне модерне собе. Изгледа луксузно и скупо.

пластичне плоче

Обрада отвора врата пластичним панелима има неколико предности:

 • једноставност инсталације;
 • отпорност на вањска оштећења;
 • ниске цијене материјала;
 • недостатак припреме за инсталацију.

Плоче се причвршћују на чисту површину уз помоћ монтажног лепка или течних ноктију. Такође, за време рада постоји могућност делимичног поправка оштећених делова.

На Интернету има много фотографија са панелима који имитирају природно дрво. Овај дизајн је близак класичном, али пластичне плоче се лако пере и не остављају отиске руку.

Завршна обрада каменом

Недавно је било веома модерно дизајнирање врата кроз украсни камен. У том смислу, упркос недостатку врата, овоје прилично скуп начин . Инсталирање камена захтијева одређене вјештине и искуство.

За украшавање унутар стана обично преферирају камење мале величине. У неким случајевима, поготово у угловима, мора се резати. На неким фотографијама можете видети дизајнерска решења са неравним ивицама, у овом случају прво морате пажљиво одабрати и уклопити камење једно у друго. Свака варијанта, уредно изведена, изгледа оригинално и презентабилно.

Врата-плоче обрађене каменом су високо отпорне на механичка оштећења, трајност и добру компатибилност с другим материјалима.

Сам процес је једноставан. Прво, камење се бира по величини рупе. Ако их треба резати, онда то можете учинити уз помоћ Бугара. На зид се причвршћује посебна решетка, која се наноси лепком. Након тога је положен камен. Након завршетка радова, шавови се затежу и поравнају. коначновреме сушења је 48 сати .

Декорација текстила

Често желим да завршим поправку брже, а врата се једноставно залијепе тапетама. Касније, таква досадна верзија је досадна и овде ће помоћ донијети велику одлуку - направити прорез кроз завјесе.

У отворима било ког облика, завјесе од тканине изгледају добро. Главна ствар - узети озбиљно избор материјала и текстуре, тако да су у комбинацији са укупном стилу собе. Модел може бити апсолутно било који: комплекс са драперијама и ламбрекинима или суздржан.

Љубитељи оријенталне културе могу мислитио бамбусовим завесама . Израђени су од дрвета. Постоји низ опција које комбинују штапиће и перле. У исто време, ова опција неће постати загушење и биће слободна да прође ваздух између просторија.

Слична варијанта - филаментне завесе. Они се испреплићу са бичем, причвршћени у једну траку. Класична верзија је тканина, али ако погледате фотографију дизајнерских решења, онда можете наћи вуну од стакла, шкољки и шљунка.

облога клинкера

Клинкер плочицаса имитацијом циглиразличитих нијанси изгледа импресивно. Иако је таква обрада углавном намењена спољним фасадама, али мање успешни дизајнери почели су да га користе иу становима.

Клинкер је веома једноставан за употребу. За причвршћивање користите течне нокте или лепак за плочице. Заједно с обрадом прозорских отвора, такво рјешење може постати врхунац стана.

Коришћење лукова

Најпопуларнија врста дизајнаРупа врата без врата је лук. Продавнице нуде велики број готових модела.Лукане рупе долазе у различитим стиловима:

 • Арт Ноувеау: лук у облику лука са успоном;
 • класика: лук се преклапа са исправним радијусом;
 • романтика: равно у средини лука је заобљена на угловима вањског радијуса;
 • елипса: лук је направљен у облику елипсе.

У зависности од ваше маште, дизајнерских идеја инспирисаних разним фотографијама у часописима, лук се може поставити испод прозорског отвора или на вратима. Можете чак створити лажни лук на зиду.

У зависности од материјала, лук може бити цигла, бетон, дрво, гипс или пластика.

Веома је погодно да се већ купи комплетан сет дрвета . Обухвата два лука, полице и панеле. Уградња лука захтева фиксирање помоћу вијака.

Најнеобичније варијације су лукови сухозида. Коришћењем овог грађевинског материјала можете створити различите облике. Такође, обратите пажњу на варијације фотографије. Може се видјети да се суви зид може залијепити тапетама или бојама, као и да се уграђују свјетла без проблема. Како ће крило врата зависити само од лета фантазије.

закључак

Дакле, постоји велики број опција за нацртање врата без врата. Приликом одабира пројекта можете се обратитиу договору са професионалним дизајнером , али можете и сами дизајнирати своју опцију. Приликом дизајнирања сопственог дизајна за фотографију, најважније је постићи органскикомбинација свих елемената просторије. Ово ће створити јединствен и оригиналан стил у стану.

Идеје за декорацију врата без врата
97)