Дизајн унутрашњих врата: примери фотографија, унутрашња декорација врата из унутрашњости стана

Значај таквих елемената као што су улазна и унутрашња врата у кући је неоспоран. Поред својих главних функција у виду заштите простора од спољних људи и одржавања микроклиме, дизајн унутрашњих и спољних врата може значајно утицати на укупан изглед стана или куће. Стога, приликом одабира дизајна или промене дизајна, препоручљиво је користити макете или фотографије да се уклопе у оптималну и хармоничну комбинацију свих детаља.

Употреба врата у унутрашњости

Приликом избора врата треба обратити пажњу не само на пријатан изглед, већ и на функционалност његових делова. Помоћу врата можете лако постићи неколико циљева дизајна и рада:

  • Декор. У почетку сви људи обраћају пажњу на изглед структуре врата. За ово је важно размотрити опште стилске уређење просторије;
  • Зонирање. Свака врата дозвољавају јасне границе и раздвајање простора у различите циљне зоне;
  • Сигурност и приватност. Ове бројке су важније од дизајна предњих или унутрашњих врата. Карактеристике поузданости зависе директно од материјала који се користи за производњу, дебљине мреже, коришћених фитинга;
  • Изолација. Индикатор утиче на степен апсорпције тканина страних звукова и спровођење топлотне изолације просторије.

Сви ови захтеви могу бити испуњени од стране врата у потпуности или делимично. За неке собе и собе (као што је купатило)постоји потреба за празном мрежом да би се створио потпуни боравак у приватности. У другим случајевима, делимично или потпуно остакљивање је прихватљиво.

Типови унутрашњих дизајна врата

Да би се створио складан и индивидуалан стил просторије, користе се различите варијанте врата. Најчешће коришћени дизајн врата је уградња стандардних врата типа авн. Такви производи имају причвршћивање у облику петље на кутији врата. Платно се у већини случајева отвара десно или лијево. Међутим, постоје дизајни типа клатна који дозвољавају отварање унутар и изван просторије. Ова особина је осигурана дизајном оквира и шарки врата.

Клизна крила омогућују не само освјежење интеријера, већ и значајно уштеду простора. Ови производи укључују врата-купе, сложене дизајне "књига" или "хармонику". Међутим, за разлику од ових користи, постоји озбиљан недостатак. Такви производи не осигуравају потпуну изолацију просторија због својих карактеристика дизајна.

Прилично оригинална и необична опција за дизајн унутрашњих врата је дизајн рупе у облику лука. Сама врата, у овом случају, могу бити и кровна и клизна. Облик врата истовремено може да се креће од стандардног правоугаоног до заобљеног, понављајући склоп лука.

материјали за производњу

Врло често дизајн унутрашњих врата зависи од типакоришћени материјал током производње. За дизајне ентеријера који се користе:

  • дрво;
  • МДФ и ДСП плоче;
  • метал;
  • пластика;
  • Стакло.

дрво

Дрво је најпопуларнији материјал за израду унутрашњих врата. То се може објаснити његовим еколошким карактеристикама, својствима апсорпције буке и одличном топлотном изолацијом. Поред тога, дрво са одговарајућом завршном обрадом је издржљив и издржљив материјал. Врата од дрвета увијек доносе осјећај угоде и топлине у кући.

Међутим, природне квалитетне сировине и производи из њега су прилично скупи. Стога се за већу доступност производа користи метода завршне обраде крпом природним фурниром или различитим комбинацијама природног дрвета са другим, јефтинијим материјалима.

Поред својих физичких квалитета, дрвена унутрашња врата су разноврсна за употребу у различитим стиловима ентеријера. Захваљујући модерним техникама обраде дрвета и разним технологијама, дрвена врата могу имати широку палету нијанси од мутне беле до плавичасто-црне и апсолутно било које врсте екстеријера.

Да би се дизајнирао ентеријер дрвених унутарњих врата је врло једноставно. Такви производи могу имати минималистичку равномјерну структуру платна, гурнутих или конвексних плоча, украсних резбарија или стаклених и пластичних уметака. Тако можете креирати лагани дизајн, користећи стаклене уметке и светле тонове, као и строго масивно платно,користећи тамне дубоке боје и грубу текстуру за делове фитинга.

Иверице и МДФ плоче

Да би се створио ентеријер, врата су често дизајнирана према стилу ДСП-а и МДФ-а. Управо се тај материјал најчешће користи у стану као алтернатива природном дрвету. Такви производи, као на фотографији иу стварности могу се појавити готово идентична врата, направљена од масивног дрвеног досјеа. То је због модерних технологија декорације.

Као и конструкције врата од природног дрвета, производи од иверице и МДФ-а могу имати потпуно другачије дизајнерске одлуке, како у вањском дизајну платна, тако иу самој врсти посла.

метал

Захваљујући новим модним трендовима, унутрашња врата метала појавила су се у кућама. Такви производи савршено се комбинују са ентеријером уређеним у модерном стилу или хи-тецх.

Метална унутрашња врата са огромним стакленим плочицама изгледају посебно хармонично. Међутим, дизајн металних врата нема превише варијација, тако да није лако користити. Није потребно комбиновати сличне производе са масивним намештајем и преоптерећеним унутрашњим детаљима. Из ових врата и цео простор ће изгледати врло глупо.

Због своје вањске гравитације, метална врата захтијевају пуно природног свјетла, лакоћу боја и минимализам. Ово је један од ретких случајева када је дизајн просторије потребно одабрати испод врата, а не обрнуто. Ова чињеница је често узрокодбацивање таквих слика. Други разлог непопуларности таквих унутрашњих врата је природна хладноћа материјала.

пластика

Унутрашња врата од пластике су такође веома ретко пронађена. Упркос широкој палети боја и огромним могућностима за различите дизајнерске идеје, материјал је прилично тешко користити у унутрашњости као унутрашња врата.

Главна потешкоћа лежи у визуелној неприродности материјала. Таква унутрашња врата на фотографији изгледају веома складно, али чак и ултра-модеран дизајн не дозвољава да се пружи текстура на платну која ствара осећај удобности.

Стакло

Стакло је права одскочна даска за лет дизајнерске фантазије. Таква врата савршено се комбинују са готово свим ентеријерима. Омогућава да у просторију додате осећај јачине, светлости и да се прилагоди позитивном стању.

Упркос хладноћи материјала, захваљујући креативним идејама комбинације боја, облика и свих врста додатних елемената у облику оквира и окова, дизајн унутрашњих врата од стакла може бити послован и строг, или лаган и благ.

Декорисање предњих врата

Тренутно је већина структура улазних врата (из сигурносних разлога) израђена од метала. Међутим, унутрашње облоге платна могу бити направљене од готово било којег материјала и садрже различите декоративне елементе. Дакле, дизајн улазних врата из унутрашњости просторије може се упарити полупровидностаклени уметци или резбарени лимови. Овај дизајн ће изгледати врло елегантно и свјеже иу стварности и на фотографији.

Упркос популарности жељезних конструкција, традиционална дрвена врата не губе своју важност. Дизајн улазних врата од дрвета може бити апсолутно било који. Један од главних украса платна могу бити резбарије у комбинацији са тамним нијансама природног дрвета.

Инсталирање крила улазних врата у приватној кући, дизајн дизајна са стакленим уметцима ће изгледати врло елегантно. У овом случају стакло може имати апсолутно било који облик: од строгих и лаконских прозирних квадрата до замршених витражних прозора. Улазна врата са елементима од кованог гвожђа на стаклу изгледају прилично импресивно.

Оригиналност и функционалност дизајна улазних врата може лако да дода нестандардни начин да такве структуре отворе мрежу. Да, сасвим је могуће уградити улазна врата окретног или окретног типа.

Боја и прибор за намештај

Многи су навикли гледати на улазна врата у строгим црним или тамносмеђим тоновима. Међутим, модерне технологије и разни материјали за завршну обраду чине дизајн предњих врата светлим и претварају обични платно у уметнички објекат. Да бисте то урадили, довољно је да покупите више живих и сочних боја за платно, у комбинацији са укупним нијансама дизајна ходника. Веома повољно решење биће додавање дизајна улаза са уметцимаметал или стакло са рефлектујућим ефектом.

Како би светао и незабораван футуристички стил улазних врата могао да се наслика у ходнику и самој тканини у једном тону, док су оквир и елементи намештаја одређени за разлику од главне боје. Међутим, ово би требало да узме у обзир боје које су доступне у намештају у соби. Пожељно је да има неутралну хомогену нијансу.

Можете направити оригинални дизајн предњих врата са апсолутно равним, који немају декоративне елементе у платну, са различитим елементима окова. Дакле, уградња тако једноставног производа као дршка-држач класичног глатког или резбареног типа у великој мјери украшава једноставна платна за врата.