Дизајн студио 22, 21 квадрат. м. (48 фотографија): планирање стана са балконом, кухиња дизајн

Пројектовање малог студио апартмана површине 21-22 квадратна метра. м - тежак задатак. Разговараћемо о томе како уредити потребне зоне, уредити намјештај и коју боју боја користити.
7 фотографија

Карактеристике

Стан у којем је кухиња спојена са једном собом зове се студио. У одвојеној соби обезбеђена је само купатило. Може постојати и гардероба. Тако се испоставља да ће кухиња-дневна соба бити подијељена на функционална подручја: становање, кухање и јело.

Главна карактеристика и предност таквог планирања је недостатак врата која краду доста простора за отварање. Поред тога, лакше је створити ергономски дизајн у овој соби.
Концепт апартман-студија појавио се релативно недавно, а становање са таквим планирањем може се купити само у модерној згради. По правилу, програмери једноставно изнајмљују четири зида без посебне санитарне јединице. Тако становници, на основу својих потреба и жеља, могу да планирају своју област, локацију и геометрију.

Позитивна страна самоорганизације купатила је посебно релевантна за станове површине од 21-22 квадратна метра. м. Дизајн таквог стана захтијева посебан приступ, будући да морате уштедјети дословно сваки центиметар.


Дизајнирамо пројекат

Развој пројекта треба почети са дефинисањем неопходних подручја за купатило, кухињу и гардеробу. Сходно томе,зависи искључиво од индивидуалних потреба. Имајте на уму да је потребно узети у обзир и геометријски облик просторије и постојање конструктивних ниша, удубљења и углова - они могу помоћи рационалнијем кориштењу простора. У ниши или продубљивању можете уредити гардеробу или радно мјесто.У тако малој просторији биће тешко организовати потпуно опремљену кухињу. У већини случајева, налази се уз зид купатила и састоји се од не више од три дијела, од којих је један судопер. По правилу, величина кухиње се смањује смањењем радне површине. Модерни апарати могу ријешити овај проблем. На пример, мултиварк, Елецтро или аерогрил. Могу се чистити у тренутку када се не користе, ослобађајући простор на радној површини.


Питање складиштења у таквим становима рјешава се кориштењем цијелог простора зидова до плафона. Такође, мезанин излази. У модерном дизајну они постају додатни елемент декорације и штеде од недостатка простора.

Најбоље је израдити намјештај по мјери или користити модуларне дизајне. Тако је могуће узети сав слободан простор зида, који је додијељен складишном простору. Имајте на уму да конструкције које заузимају цијели простор од пода до стропа изгледају естетскије од кабинета и не стварају ефекат нереда.


Дневни простор може имати склопиви кауч или кревет.Спаваћа соба се може распоредити на спрату изнад купатила и кухиње. Кревет се такођер може смјестити изнад кауча у простору за госте.Ако је стан са балконом, тада ће бити додатни простор који мора бити укључен у пројект. Ако дозволите рушење конструкције куће и балкона, биће одлично мјесто за кауч, стол или кревет. Ако не, онда се балкон може загријати и опремити складишним простором, одмором или радним простором.


ми организујемо намештај

Површина је 21-22 квадратна метра. м захтијева компетентан договор. Намјештај је најбоље одабрати једноставан облик и један тон. Важно је напоменути да намјештај који преноси свјетло олакшава перцепцију простора.

Можете направити стаклену шипку или столић за каву. Полица савршено замењује шарке. Обично се надвијају преко софе и телевизора.


За такве мале станове постоји много практичних решења у категорији трансформисаног намештаја:

  • сложени столови за ручавање;
  • склопиви кревети;
  • склопиве столице;
  • сталци са уграђеном радном површином и још много тога.цолор солутионс

Препоручује се да мале собе буду уређене у светлим бојама. То важи и за намештај. Што ће се мање распоредити у генералном плану, то ће се ослободити становници. Намјештај може бити бијели, беж или свијетло дрво.
Зидови и плафони су најбоље од бијелог, а подконтрастно Такав под представља границе простора. Када се споји са зидовима, може се створити ефекат изолације. Међутим, у овом случају можете направити тамне или свијетле постоља.

Строп у боји визуално пада испод и, сходно томе, веома се препоручује. Имајте на уму да повлачењем просторија вертикалне линије, али у малим количинама. То могу бити размештене обојене завесе или осликани елементи простора за складиштење.

Додајте боју светлим акцентима: јастуке, слике, полице, завесе или друге елементе декорације. Имајте на уму да прекомерна употреба малих предмета, као што су вазе, фигурице или слике, загушују простор. Због тога је неопходно да се овом процесу приступи веома уредно. Исто важи и за личне ствари као што су књиге или кутије. Можете препоручити да нешто ставите у декоративне кутије, а књиге да их замотате у исте корице.Идеје за ентеријере

Почнимо са занимљивим дизајном у прилично контрастној скали. Овај ентеријер је диван пример компетентне употребе светлих акцената. Доминантна боја је бела. Светли зидови, намештај и подови омогућавају нам да користимо не само светле декоративне елементе, већ чак и црни намештај и богате слике. И за обрисе граница простора, као што смо већ рекли, користили су црне постоља.

Такође желим да нагласим зонирање и уређење намештаја. Мала преграда између кухињског комплета и кауча заједно са шанком стоји ненаметљивоодвојене зоне једна од друге. Бела радна површина савршено се уклапа у простор и како се наставља у гардероби, ау ансамблу са бијелом столицом апсолутно не пада у очи. Комбинација отвореног и затвореног простора за одлагање је веома погодна. Отворени одељци вам омогућују да брзо и једноставно користите свакодневне ствари.


У сљедећем примјеру, желио бих нагласити кориштење таванског кревета не само као мјесто за спавање, већ и као додатни простор за похрану. Сиви тепих бира бијели под на позадини свијетлих зидова. Напомињемо и концентрацију малих предмета на једном месту: на каучу и на полицама одозго. Књиге, фотографије и јастуци се склапају у једном углу, а не распршени по простору. Због тога украшавају ентеријер, али га не сметају.

Коначно, погледајмо унутрашњост у стилу минимализма. Она се разликује од максималне могуће употребе различитих техника за повећање простора за складиштење и минимум елемената декорације. Поред великог ормарића са полицама до плафона, додатни одјељци су на каучу-подију и испод степеница. Унутар ложе кауч има и висеће полице и ормар. Табеле смјештене дуж зида могу се помицати. Тако, на једној позицији служе као погодно радно мјесто, ау другом - зоне за смјештај гостију.