Дизајн рјешења за конструкцију спуштених стропних конструкција израђених од сухозида

Једна од најприступачнијих опција за наглашавање дизајна било које просторије - је изградња спуштеног стропа сухозидних плоча и преусмјеравање нагласка на њу у просторији. Осим тога, овај дизајн ће побољшати звучну изолацију собе.

Различити начини пројектовања, примјене различитих геометрија, као и било које схеме боја чине суву градњу практично незамјењивим материјалом за изградњу модерних стропних конструкција.

изборни дизајн

Дизајн спуштених плафона сухозида је камен темељац заједно са унутрашњим зидовима , јер вам само омогућава да у потпуности одрази карактеристике сваке поједине собе: кухињу, спаваћу собу, дечији или ходник.

Обратите пажњу! Плафон мора одражавати индивидуалност не само власника, већ и просторија.

Данас постоје различите опције и нацрти за сваку собу: спаваћу собу, кухињу, ходник, поткровље, купаоницу, дневни боравак, благоваоницу и дјечју собу.
Да бисте изабрали прави дизајн, потребно вам је:

 • узети у обзир величину просторије, као и њену намјену;
 • одредити степен изостављања конструкције плафона;
 • одредити које су врсте украса;
 • научите о могућностима монтаже.

Осим тога, ако се планира вишеразински дизајн, мора се узети у обзир величина приказаних елемената. Да бисте избегли конфузију у свим величинама и нијансама, морате направити скице или план. А за сложени дизајн, скице би требале битиЦртајте за сваки индивидуални ниво.

Цртежи будућег дизајна би такође требали одражавати локацију додатних расвјетних уређаја.У неким собама, као што су кухиња, спаваћа соба и дневни боравак, присуство додатног осветљења ће бити одлично решење, па чак и потреба.

планирамо исправно

Данас, спуштени плафони од гипсаних плоча могу имати све врсте дизајна и њихов дизајн се заснива на броју нивоа.
Најпопуларније врсте гипсаних плоча:

 • је на једном нивоу. Такав плафон ће изгледати сјајно у свакој просторији. Често се користи за израду стропних конструкција у просторијама које имају мале димензије. Инсталација таквог плафона је најједноставнија, тако да је врло лако урадити властитим рукама;

 • више нивоа. Различити типови таквих плафона могу садржати два, три или више нивоа. У исто време, овде можете да се шетате по дизајну, како би га учинили занимљивијим и јединственим. Таква преклапања ће имати прекрасан поглед у пространим собама за госте.

Од избора типа дизајна до броја нивоа зависи од накнадног дизајна дизајна.
У овом случају, коначни дизајн (бар његова схема боја) може се поставити на већ готове скице.

једноставан плафон

За једноставне суве зидове, дизајн је донекле ограничен у погледу перформанси. Али у присуству богате маште овде можете наћи примену различитихдизајнерска решења. Примери таквих гипсаних гипсаних плоча могу се наћи у стропном делу кухиње, купатила или ходника.
У овом дизајну можете применити следеће технологије:

 • користити тачкаста светла и уз њихову помоћ да усмере пажњу на плафон;
 • примени 3Д цртеже;
 • како би обојили површину стропа ручно осликаним. Такође можете користити шаблон;

Обратите пажњу! Уз помоћ шаблона, брзо и без проблема ћете попунити плафон прекрасном сликом која ће бити врхунац било које собе.

 • да се користи декоративна штукатура. Уз његову помоћ можете одабрати локацију централног лустера или једноставно визуализирати собу.

Поред тога, једноставан дизајн може се једноставно обојити у контрастној боји са зидовима, чиме се истиче. За ове сврхе боље је користити свијетле и топле тонове. Такав дизајн ће изгледати одлично у ходнику или у кухињи, чије су димензије обично мале.
Као што можете видети, чак и најједноставнији и наизглед обичан спуштени плафон од сувог зида може да се лепо примени, користећи модерне технике декорације.

склопиви строп

Стропне конструкције на више нивоа за спуштене плафоне су једноставно грубо поље за замишљене идеје. Овде можете користити разноврсна решења, не бојећи се претјеривања. Ипак, треба имати на уму ту мјеру и водити се пријатним изгледом који ће вас спасити од налапистаи прекомерно преоптерећење.

Најзначајнија декорација склопивог стропа биће једнака, од којих је свака уређена на различите начине. За ове сврхе могу се користити следећи концепти:

 • подела нивоа бојањем у различитим бојама;
 • употреба међуфазног осветљења. Овде морате користити ЛЕД траке које могу бити једне или различите боје. Са таквом касетом можете створити ефекат "високог ваздуха";

Обратите пажњу! Да би се постигао овај ефекат, потребно је да се на сваком нивоу подигне скривени вијенац где ће се поставити такво позадинско осветљење. Непримјетан је са дна, а ЛЕД трака ће бити причвршћена на њу одозго.

 • помоћу затезног филма. Такви комбиновани дизајни добијају на популарности у новије време. Може се проширити до задњег нивоа или између различитих геометријских и фигуративних елемената.

Поред тога, као компонента декорације, можете користити исте нивое. Овде мислимо на чињеницу да им се могу дати различите форме: круг, испрекидана линија, талас, итд. Чак се и први ниво брушења може направити на различите начине: овални, квадратни, кружни или правоугаони.

Такође, одвојени нивои се сматрају различитим завојитим или геометријским елементима. Уз њихову помоћ, можете уредити јединствен начин сваке просторије, подижући стропну конструкцију под опћом идејом интеријера. Дакле, у расаднику ће изгледати добро сунце на стропу, ау дневној и спаваћој соби - цвијет или сетгеометријски облици.
Сваки стил (царство, барок, итд.) Може бити украшен специфичним елементом. Ово се неће фокусирати само на лијепе лустере или сликање, него ће такођер помоћи у визуалном зонирању просторије.
Највећи ефекат вишеслојних таваница биће у пространим и свеукупним собама, које обично имају дневни боравак или спаваћу собу.
Правилно одабран дизајн стропа и његов дизајн ће најбоље нагласити не само општу идеју о просторији, већ и учинити је посебно профињеном, са својим јединственим шармом. У сваком случају, такав спуштени плафон ће дефинитивно постати одлично рјешење за сваку просторију.