Дизајн купатила у стилу минимализма

Купатило у стилу минимализма биће добро рјешење за уређење простора у било којем простору. Овај стил карактерише софистицираност, строгост линија и функционалност. Минимализам се назива и "једноставност пута", јер на први поглед унутрашњост изгледа једноставно, али у стварности сваки њен дио је посебан. За поправку купатила користе се скупи материјали, савремени намештај и водовод, као и оригинална расвета. Опћенито, интеријер изгледа удобно, елегантно и чисто.

Гама боја

Дизајн купаонице у смјеру стила "Минимализам" не прихваћа вишебојну обраду, препоручује се кориштење највише 3 тона. Идеално, у соби треба превладати бијела боја - строп, зидови, под, намјештај, водовод. Разблажити унутрашњост може бити неколико контрастних тачака, али у овом случају, важно је да не претјерамо идилу минимализма остао неометан. Можете користити било који додатни или декоративни елемент, на пример, слику, подну вазу, оквир за огледало.

Комбинација белог, сивог и црног је најбоља скала за купатило у стилу минимализма (фото). Бела боја ће бити добро комбинована са нијансама црвене, беж, наранџасте, плаве и светло зелене. Изузетно ретко унутрашњост у минималистичком правцу наступа без сњежних тонова. Често такве собе имају беж-браон асортиман, са контрастним тандемима, као што су чоколада и песак.

Што се тиче светлих инклузија, и даље се могу користити, али у врло малим количинама. То може бити мали отирач, лампа, пешкири, оригинално позадинско осветљење и још много тога. Осим тога, у купаоници можете користити плочицу са софистицираним узорком који разрјеђује унутрашњост.

Материјали за обраду

Као што је горе поменуто, купатило у стилу "минимализма" је "пут једноставности", тако да је неприхватљиво користити јефтине материјале за површинску обраду. Иначе, створити спектакуларан интеријер неће успјети. Препоручује се коришћење следећих материјала:

  • мермер;
  • кречњак;
  • гранит;
  • керамичке плочице;
  • елитне врсте светлог дрвета.

Као допуна унутрашњости могу бити различити дијелови стакла и метала. Успјешном комбинацијом дрва, природног камена и стакленог купатила у стилу минимализма, претворите се у удобну оазу.

Посебну пажњу треба посветити избору подне облоге, јер је важно узети у обзир не само естетику материјала, већ и његову сигурност. На пример, након што сте одлучили дати предност керамичким плочицама, морате бити сигурни да његова површина није клизава. По правилу, то је назначено на амбалажи од стране произвођача као посебна ознака. Што се тиче подних узорака, боље их је одбити. У екстремном случају, допуштено је користити не више од 8 фрагмената са геометријским орнаментом.

Главна карактеристика стила минимализма је слободан простор,тако да треба да се ослободите пода што је више могуће. За уређење ентеријера боље је изабрати привјесак за санитарије и зидни намјештај.

Избор водовода и намештаја

Приликом одабира унутрашњих предмета за купатило, важно је запамтити да би требало да буду малих димензија и једноставног облика. Јасноћа геометрије и озбиљности линија треба да се виде у сваком детаљу. Будући да у просторији не би требало бити декоративне редунданције, треба одабрати онај водовод који ће постати украс собе. Немојте да штедите на миксерима и арматурама - они би требало да изгледају скупо и фино.

За минималистички стил, класичне шкољке, купке и тоалети са заобљеним облицима и елегантним завојима нису прикладни, боље је дати предност правокутним и четвртастим производима. Ако је соба мала, онда се уместо купатила препоручује уградња туш кабине, која ће умјесто палете бити опремљена подијумом, а стакло је уоквирено металним ресама. Дизајн дизалица такође треба да буде нестандардан, тако да ће модерне иновације у облику каскадних миксера бити најбоља опција.

Дизајн минимализма вам омогућава да инсталирате само неопходни намештај, и треба да буде компактан и удобан. Препоручљиво је дати предност уграђеним унутрашњим елементима, што ће уштедети простор. Важан детаљ је да на намештајима и полицама треба да буде минимум предмета, тако да све хигијенске производе треба уклонити у ормарићима.

Креирати ентеријер у стилу минималистичке линије може бити као увелика, иу малом купатилу. Али је много лакше имплементирати дизајн у пространу собу, јер се лако могу сакрити комуникације и други неатрактивни детаљи. Међутим, чак и мала купка у стилу минимализма може изгледати прилично елегантно ако је компетентан за приступ дизајну ентеријера.